Pentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book
numarul 129

Cuprins:

Sisteme de servere de la Sun si Fujitsu

14 octombrie 2008 - Sun si Fujitsu vor expune azi o noua linie de sisteme de servere bazate pe un cip Sun multi-core pentru performante sarcini cu cerinte mari, cum ar fi virtualizarea si consolidarea serverelor.

Se pare ca noua linie de servere, numita SPARC Enterprise T5440,va folosi 4 cipuri Sun UltraSparc T2 cu sistemul de operare Solaris 10.

Fiecare cip poate jongla cu 64 de miniprograme, ceea ce face ca server-ul T5440 sa fie aparent capabil sa se ocupe de 256 ...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

ACE inca neconvingator

14 octombrie 2008 - Sase entitati conversationale artificiale (ACE) au esuat in incercarea de a pacali interogatii, facandu-i sa creada ca sunt oameni, in timpul unei discutii in timp real.

Desi toate ACE-urile s-au crezut oameni la cel putin un individ, programele nu au reusit insa sa convinga 30% din participanti, iar de aceea nu a reusit sa doboare recordul stabilit in anii 1950 de catre Alan Turing.

Intr-adevar, masinaria castigatoare, cunoscuta sub numele de Elb...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

MIcrosoft vrea sa lanseze aplicatia Silverlight 2.0

13 octombrie 2008 - Microsoft planuieste sa faca un anunt foarte important in ceea ce priveste Silverlight, aplicatia sa de web.

Compania a lansat un anunt pentru reporteri despre o conferinta prin telefon, fixata pentru luni dimineata, ora 9:00 (17:00 GMT).

Lansarea nu a adus detalii in legatura cu natura anuntului. Dar rapoarte media care citeaza surse din interiorul companiei, confirma speculatiile conform carora Microsoft va anunta lansarea Silverlight 2.0.
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Microsoft ar putea alege Blackberry

13 octombrie 2008 - RIM (Research In Motion) este in pericol de a fi smuls de Microsoft, avand in vedere faptul ca valoarea de piata a firmei continua sa alunece, din cauza crizei financiare si a presiunii de pe margini.

Cu actiuni ce ajung la 60$ - dupa o coborare de 88$ de la 148$ in numai 4 luni – RIM cauta sa culeaga roadele.

Peter Misek, analistul Canaccord Adams, a declarat ca Microsoft a facut deja o miscare, cu o oferta de a cumpara RIM cu 50$/actiune daca ac...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Noutati de la Mandriva

10 octombrie 2008 - Mandriva a lansat cea mai noua distributie a sa, oferind o bootare mai rapida si versiuni la zi a KDE, Gnome, OpenOffice si Firefox, plus un program de instalare care optimizeaza platforma pentru mini laptop-uri.

Disponibil imediat pentru download, Mandriva Linux 2009 integreaza ultimele inovatii, de la aplicatii la ultima tehnologie de virtualizare, conform firmei.

Intre acestea este KDE 4.1, prima lansare a popularei carcase cu pachetul Peronal ...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Sanyo dezvolta noi tehnologii

10 octombrie 2008 - Firma japoneza de electronice Sanyo a informat despre existenta unei diode cu laser albastru, care ar putea dubla capacitatea discurilor Blu-ray existente, la 100 GB.

Desi este inca in dezvoltare, Sanyo sustine ca noul laser ar putea suporta drive-uri care sa scrie pe discurile Blu-ray la o viteza de 12x peste patru straturi de cate 25 GB fiecare.

Drive-urile actuale Blu-ray pot scrie la o viteza de aproximativ 6x, iar cateva burnere de 8x sunt pe...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Noi laptop-uri de la Apple

10 octombrie 2008 - Se asteapta ca Apple sa dezvaluie noi laptop-uri saptamana viitoare, lansand invitatii pentru evenimentul sau de pe 14 octombrie, “the Spotlight turns to notebooks”.

Analistii de pe Wall Street si blogurile de gadget au speculat ca Apple ar putea micsora preturile, aducand cel mai ieftim notebook al sau la un pret putin mai mic de 1.000$, sau ar putea innoi linia de laptop-uri, facandu-le carcase de aluminiu.

Actiunile Apple au urcat cu 2,8% la 92...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Symantec vrea sa achizitioneze MessageLabs

9 octombrie 2008 - Symantec si-a anuntat planurile de a achizitiona MessageLabs pentru aproape 700 de milioane de dolari americani, in bani lichizi.

Firma de anti-virus Symantec a anuntat ca ar dori sa beneficieze de securitate pentru mesaje si web din partea MessageLabs pentru aproape 700 de milioane de dolari.

Symantec intentioneaza sa foloseasca aceasta cumparare pentru a creste si a face mai puternic modelul sau de software-as-a-service (SaaS) prin integrarea teh...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Noua linie de produse Power Systems de la IBM

9 octombrie 2008 - IBM a lansat o noua linie de produse sub brand-ul Power Systems, inclusiv o serie proaspata de servere pentru afaceri medii si pentru intreprinderi mijlocii.

Intre noile oferte ale produsului exista o versiune a sistemului flagship 570, care a fost imbunatatit pentru a suporta procesorul companiei Power6 de 5GHz.

Cele 570 de servere vor constitui si unul dintre cele doua noi modele care sa antreneze software-ul virtualizat extins, ceea ce ar permit...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Opera 9.60 beta

8 octombrie 2008 - Imbunatatirile in domeniile e-mail si RSS feed ajung in varful listei schimbarilor pentru Opera 9.60, scos in beta astazi pentru Windows si Mac.

Asa cum s-a notat cand a fost lansata versiunea 9.60 beta, luna trecuta, aceasta versiune a browserului gratuit ofera un „mod low-bandwidth” pentru Opera Mail si ajustari pentru RSS reader.

Previzualizarea feed-ului aduce o noua functie de aplicatie de sine statatoare pentru managementul Opera RSS, astfel...
[click aici pentru a citi articolul complet...]

Enisa impotriva infractiunilor electronice

8 octombrie 2008 - Nivelul de infractiune electronica este incalculabil din cauza insuficientelor din sistemul de raportare, conform unitatii de securitate IT a Uniunii Europene.

Ronald de Bruin, seful departamentului de suport si coordonare al Enisa (European Network and Information Security Agency), a anuntat la evenimentul din acest an al ISSE de la Madrid ca problema infractionalitatii IT a fost exacerbata de actiunea fortata a firmelor de a raporta situatiile de criza.
...
[click aici pentru a citi articolul complet...]


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile NOSPAM:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la itghid@nospam.ro
Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro
Design by Emark.ro