Depozitul de Calculatoare

Depozitul de Calculatoare

Pentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 56
Romanii constientizeaza riscul atacurilor spyware

Bucuresti, 22 Mai 2006 - Compania de securitate informatică GECAD NET a dat publicităţii un studiu asupra modului în care românii care utilizează Internetul la serviciu privesc securitatea informatică şi noile ameninţări electronice, precum atacurile spyware. Studiul a fost efectuat de către companie în perioada februarie – mai 2006 asupra a 400 de utilizatori corporatişti de Internet din România.

Conform rezultatelor, 59,8% dintre respondenţi consideră că protecţia contra atacurilor spyware este vitală, ei folosind deja soluţii dedicate. Deşi alţi 28% consideră că este important să se protejeze de programele spion, ei nu au încă instalate soluţii specifice împotriva acestor ameninţări. 4,5% consideră că protecţia anti-spyware s-ar putea să devină necesară în viitor, dar deocamdată nu este, iar 7,5% cred că ameninţările de tip spyware nu merită atâta atenţie.

Datele sunt un motiv de optimism, pentru că arată că majoritatea românilor sunt conştienţi de riscurile prezentate de atacurile spyware. Aceste programe se instalează fără ştirea utilizatorului şi sunt capabile să culeagă şi să trimită atacatorului date importante precum nume, parole, codurile de securitate pentru tranzacţiile financiare etc. Unele programe spyware vin „la pachet” cu aplicaţii aparent inofensive, precum toolbar-urile gratuite, dar majoritatea acestor programe sunt descărcate de pe site-uri dubioase, fără ca utilizatorul să îşi poată da seama de acest lucru în lipsa unui program de detecţie şi înlăturare a acestora.

Deşi nu se bucură de notorietatea viruşilor informatici, programele spyware pot face mai mult rău, pentru că ţinta lor sunt informaţiile confidenţiale, iar cu ajutorul lor se pot pregăti atacuri de genul furtului de identitate, având drept rezultat pierderi financiare importante. Actualmente există o ofertă generoasă de programe antispyware, iar majoritatea antiviruşilor conţin un modul pentru protecţia antispyare.

Specialiştii GECAD NET recomandă instalarea de urgenţă a unor astfel de programe, pentru că atacurile electronice din ultimul timp sunt tot mai orientate spre obţinerea de profit de pe urma interceptării, colectării şi utilizării ilegale a informaţiilor confidenţiale. În special companiile ar trebui să includă în protecţia reţelelor lor de computere soluţii care să acopere şi această necesitate.

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/
http://www.gecadnet.ro/securitate/

Tehnologia grafica NVIDIA echipeaza primele desktop-uri si notebook-uri Blu-Ray

Bucuresti, 22 Mai 2006 - Tehnologia Grafică NVIDIA Echipează Noile PC-uri VAIO cu Uniăţi de Disc Blu-ray Compania NVIDIA (Nasdaq: NVDA) a anunţat astăzi faptul că primele PC-uri din lume echipate cu unitate de disc Blu-ray sunt dotate cu tehnologie NVIDIA. Noile Sony VAIO sunt echipate cu unitaţile de procesare grafică NVIDIA GeForce® (GPU) care încorporează tehnologia HD NVIDIA PureVideo™ HD.

“Filmele Blu-ray Disc au o fidelitate audio şi vizuală incredibilă, şi ştim că şi clientii sunt nerăbdători să privească filmele Blu-ray pe computerele lor”, a spus Scott Vouri, Director General Multimedia la NVIDIA. “Invetiţiile timpurii şi susţinute NVIDIA în procesare video HD permite play-back-ul de înaltă definiţie pentru PC. Selectare de către Sony a GPU-ului NVIDIA demonstrează încă o dată că PureVideo HD este tehnologia de primă importanţă care echipeză soluţiile PC de înaltă definiţie.”

Blu-ray este un nou standard de disc video de înaltă definiţie (HD) care oferă până la de 6 ori mai mult detaliu visual decât traditionalul DVD. Discurile Blu-ray pot stoca până la 25 GB pe un singur strat şi 50 GB pe un disc dual-layer. Această capacitate extra combinată cu utilizarea codecurilor video şi audio avansate oferă consumatorilor o experienţă HD uimitoare. Desktop-urile VAIO RC şi notebook-urile AR de la Sony sunt primele PC-uri din lume care permit utilizatorilor să folosească discurile Blu-ray pe calculatoarele personale proprii.

Desktop-ul VAIO RC foloseşte unitate de procesare grafică NVIDIA GeForce 7600 GT (GPU), în timp ce notebook-ul VAIO AR foloseşte NVIDIA GeForce Go 7600 GT GPU. Noua serie GeForce 7 de GPU încorporează tehnologie avansată care include:
• suport pentru accelerare hardware H.264 şi MPEG2 prin tehnologia NVIDIA PureVideo™ HD — combinaţia de procesoare HD video şi software oferă o experienţă video de o calitate home-theatre pe PC.
• suport pentru ultimele jocuri şi aplicaţii cu DirectX 9.0 Shader Model 3.0 oferind mai mult realism în joc in timp real.
• arhitectura 3D de înaltă performanţă construită pentru Microsoft Windows Vista—primul sistem de operare din industrie care cere unui GPU realizarea sa la potenţial maxim. Tehnologia NVIDIA PowerMizer® pentru consumul redus de energie şi mai puţină generare de căldură ce rezultă în notebook-uri de dimensiuni mai reduse şi mai reci, cu o durată de viaţa a bateriei prelungită (numai pe notebook-uri cu GPU GeForce Go).

Tehnologia NVIDIA PureVideo HD furnizează accelerare hardware pentru decodarea filmelor H.264 şi MPEG-2. Procesarea video discretă PureVideo scapă CPU-ul (procesorul) şi motorul 3D de sarcini video complexe, eliberând PC-ul pentru a rula aplicaţii multiple simultan, în timp ce consumă mai puţină energie. Tehnologia NVIDIA PureVideo HD ajută consumatorii de urmărească filme HD DVD sau Blu-ray Disc pe PC. Tehnologia GPU NVIDIA PureVideo HD constă dintr-un GPU NVIDIA (anumite GPU din seria NVIDIA GeForce 6, toate GPU-urile din seria NVIDIA GeForce 7, şi placile de bază cu GeForce nForce 6150), software PureVideo HD şi mamagementul securităţii conţinutului. Aceste componente sunt proiectate să îndeplinească specificatia HDCP şi oferă compatibilitate HDMI/DVI. (Alte produse, cum ar fi monitoarele şi dispozitivele de afişare trebuie sa fie proiectate petru a îndeplini specificaţia HDCP pentru a vizualiza conţinut HD la rezoluţia întreagă). Pe lângă acestea, din cauza faptului că compatibilitatea şi conformitate sunt critice, NVIDIA a încheiat parteneriate cu companiile de software pentru filme, producătorii de unităti, furnizorii de conţinut şi producătorii OEM pentru a desavârşi soluţia.

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/
http://www.nvidia.com/

NVIDIA Quadro FX 3500 pe statiile de lucru Dell Precision

Bucuresti, 22 Mai 2006 - DVI dual-link şi Suport Stereo ce targetează CAD High-End, DCC şi Clienţi pentru Vizualizare Ştiinţifică NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă, a anunţat astăzi faptul că grafica profesională Quadro FX 3500 a fost selectată ca soluţie standard high-end pentru staţia de lucru Dell PrecisionTM 380. Această ultimă adăugire la opţiunile de grafică aduce un nou nivel preţ-performanţă cu funcţii cum ar fi doi conectori dual-link DVI şi suport stereo pentru CAD profesional, DCC şi aplicaţii de vizualizare ştiinţifice.

“Dell Precision 380 este o soluţie de staţie de lucru foarte flexibilă pentru profesionişti, care oferă o gamă largă de opţiuni de configurare”, a spus Jeff Brown, director general al produselor profesionale NVIDIA. “Soluţia NVIDIA Quadro FX 3500 resetează nivelul de performanţă pentru grafica profesională şi oferă caracteristici şi certificări ISV pentru staţia de lucru Dell cerute de utilizatori”. 'Supremaţia Dell în industrie şi modelul de business ne poziţionează în mod unic ca fiind primii care introduc grafica NVIDIA Quadro FX 3500 pe staţiile de lucru, furnizându-le clienţilor opţiuni semnificative de upgrade a performanţei la un price-point foarte atractiv”, a declarat Darrel Ward, director al Dell Precision Workstations. 'Dell Precision 380 este proiectat pentru a oferi clienţilor toate caracteristicile şi certificatele unei soluţii din clasa de staţii de lucru şi furnizează opţiuni care îmbunătăţesc în mod semnificativ performaţa graficii într-o platformă irezistibilă”. Soluţia NVIDIA Quadro FX 3500 oferă 256 MB memorie video dedicată GDDR3 şi o bandă de memorie foarte rapidă de 42.2 GB/s care ajută la oferirea de performanţe remarcabile aplicaţiilor. Cei doi conectori dual-link DVI-I pot fi folosiţi pentru a comanda până la două monitoare cu ecran wide plat de 30-inci Dell 3007WFP UltraSharp, care oferă o rezoluţie maximă de 2560 x 1600 (WQXGA) pentru o calitate video şi a imaginii extrem de precisă şi intensă. Produsele de grafică NVIDIA Quadro FX sunt disponibile prin producători OEM, incluzând Dell, şi prin partenerii de tehnologie PNY (US şi EMEA), Leadtek (APAC), şi ELSA Japan (Japonia). Pentru detalii despre acestea sau despre alte produce NVIDIA Quadro vizitaţi www.nvidia.com/quadro.

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/
http://www.nvidia.com/

Ubisoft lanseaza jocul LOST in 2007

22 Mai 2006 - Producatorul francez aduce hitul ABC TV pe PC-uri, console si portabile in 2007.

Luna trecuta, reteaua de televiziune ABC a anuntat ca va face un joc interactive bazat pe seria de mare success LOST (serial difuzat si in Romania, pe TVR1, vineri, de la ora 22). Deşi este parţial bazat pe Web, Lost Experience este mai mult un reality-game, decât un joc în adevăratul sens al cuvântului. De când a inceput, acum cateva saptamani, a motivat telespectatorii sa viziteze site-uri Web via reclame false pentru Fundatia Hanso, organizatia misterioasa care efectueaza experimente sinistre in insula tropicala unde se filmeaza Lost.

Astazi, Ubisoft a anuntat ca lucreaza la un joc Lost corespunzator.Studioul de la Montreal al producatorului francez dezvolta proiectul, acesta urmand sa fie lansat pentru PC-uri, console si portabile anul urmator. Este de luat in seama faptul ca Ubisoft Montreal dezvolta si seriile Far Cry Instincts, care se bazeaza pe scenariu asemanator: o organizatie misterioasa care practica experimente sinistre pe o insula tropicala. (Jocul original Far Cry a fost dezvoltata de studioul german CryTek)

Alegerea Ubisoft ca editor al jocului Lost a surprins pe multi. Acest lucru din cauza faptului ca Disney este proprietarul ABC, iar acesta are o unitate speciala pentru jocuri, Buena Vista Games. In afara prezentarii sequiel-ului de noua generatie Turok luna aceasta la E3, Buena Vista Games dezvolta si un joc bazat pe conceptul Sims, inspirandu-se dintr-un alt show ABC, Desperate Housewives.

Surse: http://www.gamespot.com/

Incepe razboiul Motorola - Blackberry

23 Mai 2006– Motorola se prezinta ca alternativa la handheld-ul Blackberry in Statele Unite ale Americii cu noul Smartphone disponibil deocamdata doar in retelele wireless Verizon.

Compania a anuntat ca va lansa Smartphone-ul ultra subtire MOTO Q, despre care s-a tot vorbit in ultima vreme la sfarsitul acestei luni.

Disponibil exclusiv in retelele wireless Verizon, Moto Q – care ruleaza software-ul Microsoft Windows Mobile® 5.0 si este extrem de subtire – doar 11.5 mm, va utiliza reteaua Verizon Wireless’BroadbandAccess pentru a trimite si a primi date.

Moto Q dispune de o tastatura QWERTY completa, tehnologie Bluetooth 1.2 integrata, acces EV-DO, sincronizare wireless pentru conectivitate permanenta cu e-mail-ul, calendar si sincronizare de contacte, precum si suport pentru Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Adobe Acrobat. Aditional, Moto Q dispune de suport pentru formatele audio si video, doua speakere cu calitate stereo si suport pentru retelele VPN.

”Moto Q” este uimitor, spune Steve Ballmer, CEO al Corporatiei Microsoft. “Reprezinta fuziunea dintre design-ul stilat si viteze rapide ale retelelor si puternicul software Microsoft Windows Mobile, motivand oamenii sa fie mobili fara concesii”.

Moto Q este disponibil exclusiv prin Verizon Wireless. Clientii il pot achizitiona pentru 200$, dupa un credit instant de 100$, daca este cumparat cu un abonament Verizon Wireless valabil doi ani.
Deocamdata, Motorola nu a anuntat planurile de lansare a Moto Q in alte zone.

Surse: http://www.pocket-lint.co.uk/
Specificatiile smartphone-ului: http://www.motorola.com/motoinfo/product/details.jsp?globalObjectId=113

MP3 player nou de la LG

23 Mai 2006 – LG se pare ca vrea sa concureze cu Apple si iPod, lansand un MP3 player de 8GB.

Din nou despre competitii intre marile companii. De data asta, miza o reprezinta ascultatorii de muzica. Prin MFJM53 (cam complicat), incearca sa tina piept monopolului aproximativ creat de player-ul iPod, in diversele sale variante.

Playerul dispune de un display OLEDde 4.5 cm, de 265k de culori si promite un timp de playback surprinzator: 30 de ore. Daca acest lucru este valabil si in practica, inseamna ca LG are deja o bila alba. Disponibil in alb si negru, playerul cantareste 88 de grame si masoara 48 x 100.7 x 14mm.
Alte specificatii: radio FM, functie de reportofon, posibilitate de rulare a fisierelor MPEG4, suportand chiar si formatele WMA, WAV, ASF sau OGG.

Specificatiile complete se gasesc pe site-ul LG, la adresa: http://uk.lge.com/
Surse: http://www.pocket-lint.co.uk/

Sony Ericsson lanseaza o gama noua de telefoane mobile

18 Mai 2006 – Sony Ericsson a anuntat patru telefoane mobile noi, printre care si W710i, creat special pentru cei care practica sportul, dar nu se pot desparti de telefoanele mobile.

Urmarind succesul obtinut de Nokia cu noul sau telefon sport Nokia 5500, highlight-ul noii serii de telefoane, W710i include un senzor de miscare, plus cateva noi aplicatii pentru fitness, care masoara viteza de alergare, distanta si timpul, sau pur si simplu sa masoara pasii in timpul mersului.

Spre deosebire de gama Walkman, telefonul va fi disponibil in doua culori: Performance Graphite si Hatha Violet, avand o camera de 2 megapixeli cu zoom digital, fiind dotat si cu un Memory Stick Micro de 512MB. Aplicatiile pentru fitness incluse in mod standard cuprind si o caracteristica ce masoara atat viteza si distanta parcursa in timpul jogging-ului si un contor de pasi zilnic, care se reseteaza automat la miezul noptii, progresul fiind afisat pe display chiar cand telefonul este in stand by.

In pachet mai este inclus Active Clip IAC-60, ce permite atasarea la tricou sau geanta pentru folosirea outdoor, precum si un handsfree Sony Ericsson HPM-65.

Sony Ericsson W710i este un telefon Walkman QuadBand/GPRS ce va fi disponibil din al treilea trimestre al anului 2006.

Surse: http://www.pocket-lint.co.uk/
http://www.sonyericsson.com/

RomSoft va implementa aplicatiile JD Edwards

Ramnicu Valcea, 23 Mai 2006 - RomSoft Ramnicu Valcea, companie certificata Oracle Certified Advantage Partner, a abordat de curand o noua linie de business, orientandu-se catre implementarea aplicatiilor JD Edwards achizitionate de catre corporatia Oracle. Prin aceasta noua directie, RomSoft isi propune sa raspunda cerintelor venite din partea companiilor medii.

Achizitia JD Edwards face parte dintr-o strategie mai larga destinata sa sporeasca suprematia Oracle in fata principalilor sai rivali - SAP, in primul rand, dar si in fata de alti competitori. Prin fuzionarea cu companii strategice, Oracle isi imbunatateste oferta de produse, accelereaza inovatia, intampina mai rapid cerintele clientilor si largeste oportunitatile partenerilor. O parte integranta a filozofiei de fuzionari si achizitii, o constituie angajamentul fata de clienti si suportul produselor.

Prin achizitia JD Edwards, Oracle urmareste sa ofere accesul la informatie de calitate la costuri mici, cuprinzand intregul pachet tehnologic. Implicarea RomSoft in implementarea aplicatiilor JD Edwards are la baza rezultatele obtinute de recunoscuta companie care a reusit sa se plaseze pe cel mai inalt nivel al parteneriatului cu Oracle, obtinand anul trecut o cifra de afaceri de peste 7.5 milioane de dolari si multiple referinte de solutii informatice integrate in companii cu domenii de activitate diverse.

Pentru aceasta noua linie de business RomSoft si-a creat o divizie speciala, in paralel cu diviziile de Oracle si infrastructura. Aceasta va avea o structura similara cu cea de Oracle, cuprinzand departamente specializate pentru marketing, vanzari, consultanta pentru implementare, training, suport tehnic post-implementare. Scolarizarea consultantilor se va face in strainatate, in colaborare cu Delloite, companie de audit cu recunoastere internationala care detine competente in implementarea JD Edwards.

Pachetul JD Edwards Enterprise reprezinta o serie completa de aplicatii de business, modulare, integrate, dezvoltate pentru o rapida desfasurare a activitatilor si o usoara administrare a sistemului pe o arhitectura internet. Aplicatiile sunt ideale pentru organizatii care produc, construiesc, distribuie, intretin sau administreaza active. Pachetul contribuie la integrarea aspectelelor afacerii, incluzand mangementul relatiei cu clientul, planificarea resurselor intreprinderii, lantul de aprovizionare si managementul relatiei cu furnizorul. Totodata ofera instrumente de “business intelligence” si “performance management”, care contribuie la obtinerea de catre conducere a indicatorilor de performanta a afacerii.

„Companiile din zona medie se confrunta cu prioritati in afaceri, avand in general resurse limitate pentru investitiile in IT. Din acest motiv acestea cauta o solutie care se poate implementa rapid si care se poate adapta la procesele lor distincte, fara a face customizari semnificative. Cu alte cuvinte, cauta o solutie cu care sa obtina mai mult cu mai putin efort. In acest sens aplicatiile JD Edwards reprezinta o solutie completa si accesibila care contribuie la obtinerea mai rapida a beneficiilor prin furnizarea unei infrastructuri uniforme de aplicatii integrate la un cost mai mic. Incercam ca prin implementarea aplicatiilor JD Edwards sa raspundem cerintelor companiilor din aceasta zona” – a explicat doamna Claudia Ursateanu – Director General RomSoft.

Clientii JD Edwards Enterprise au acum optiunea de a beneficia de avantajele tehnologiei Oracle si aplicatiilor JD Edwards, completate cu servicii profesioniste de implementare, instalare, training si suport tehnic. RomSoft isi propune sa acopere intreaga intreaga arie a cerintelor companiilor din zona medie cu solutii eficiente JD Edwards.

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/
http://www.romsoft.info/

Socket-ul AMD, sprijinit de ATI si NVIDIA

23 Mai 2006 - Atat ATI Technologies, cat si Nvidia au anuntat PC chipset-uri core logic noi pentru a sprijini noua platforma socket AM2, lansata de Advanced Micro Devices.

ATI a anuntat chipsetul CrossFire Xpress 3200 si ATI Radeon Xpress 1100, in timp ce Nvidia a anuntat o gama de chipset-uri nForce 500, toate orientate spre entuziasti care asteapta urmatorul sistem de operare Microsoft Vista. In vreme ce NVIDIA a accentuat un numar de caracteristici menite sa imbunatateasca performanta platformei, ATI a folosit canalele duale X16 PCI Express ca o caracteristica dominanta.

Noua arhitectura folosita de AMD, AM2, permite utilizatorilor sa alipeasca procesorului cea mai noua memorie de sistem DDR-2. Pentru vanzatorii de chipseturi, noua infrastructura a socket-ului prezinta o oportunitate ideala de a-si imbunatati platformele.

NVIDIA a anuntat patru noi produse: nForce 590 SLI, nForce 570 SLI, fForce 570 Ultra si nForce 550. Highlight-ul gamei, nForce 550 a fost conceput “de entuziasti, pentru entuziasti”, conform lui Tom Petersen, manager al diviziei MCP a AMD.

Trei versiuni ale chipsetului pentru platformele Intel vor mai fi prezentate: 590 SLI, 570 SLI si 570 Ultra, sacrificand oferta pentru Intel si dominanta in piata chipseturilor cu grafica integrata low-end.

ATI si NVIDIA continua sa iti imbunatateasca produsele, insa amandoua au legat clientii de platformele lor, prin intermediul unor caracteristici specializate care imbunatatesc perfrmanta PC-ului atunci cand chipset-urile companiei sunt folosite impreuna cu carduri ce folosesc chip-urile grafice ale companiei. De exemplu, nForce 590 include o caracteristica numita LinkBoost, care mareste HyperTransport-ul si link-urile PCI Express pana la 10 Gb/sec cans sistemul sesizeaza prezenta unui chipset si GPU LinkBoost. Al doilea canal PCI Express, insa, nu este configurat fizic ca un canal X16. “Felul in care le percep inseamna ca folosind chipset-urile NVIDIA ai parte de cea mai buna experienta high-end in ceea ce priveste jocurile.”, a mai adaugat Petersen.

O caracteristica similara, cunoscuta sub numele de SLI-Ready Memory, foloseste Extended Performance Profile pe care NVIDIA le-a conceput impreuna cu Corsair Memory. EPP, care alimenteaza sistemul cu descriptii imbunatatite ale capacitatilor memory stick-ului, permit nForce 590 sa overclock-eze memory stick-ul, in acest fel beneficiind de performante imbunatatite.

Alte doua calitati NVIDIA, FirstPacket si DualNet, sunt concepute pentru a furniza performanta superioara, de data aceasta in mediu LAN. Conform declaratiilor lui Petersen, un numar substantial de clienti entuziasti isi iau PC-urile la petreceri LAN, unde gamerii impart fisiere si joaca jocuri multiplayer pentru ore in sir. FirstPacket permite utilizatorului sa acorde prioritati anumitor aplicatii, cum ar fi jocurile; in acest fel, utilizatorii juca Quake 4, in timp ce download-eaza fisiere in background, fara sa intrerupa jocul.

Gama de chipset-uri nForce include o pereche de porturi Gigabit Ethernet care intrec performantele unui home router sau a unei conexiuni la Internet. In mediu LAN, oricum, unde PC-urile sunt interconectate, cele doua porturi pot fi imperecheate pentru a crea un port DualNet de 2Gb pentru trafic I/O. Alte caracteristici, cum ar fi conexiunile SATA 6, un layout care suporta carduri double-wide si o interfata de overclock-are a software-ului nTune, vor fi extrem de atragatoare pentru gameri.

Chipset-urile ATI, include south bridge-ul SB600, cu suport pentru pana la 10 porturi USB 2.0, patru conexiuni de stocare SATA-II, caracteristici audio de inalta fidelitate si suport pentru ATA.

”Cu noile procesoare dual-core AMD Athlon 64 FX-62 si AMD Athlon 64 X2 5000+, ne propunem sa aducem calculatoare de noua generatie intregii lumi, iar cu aditia graficii ATI Cross Fire si platformele pentru chipset-uri CrossFire pentru socket-ul AM2, vom reusi cu siguranta.”, spune Bob Brewer, vice presedinte AMD. “Procesoarele dual-core AMD, combinate cu grafica ATI vor da nastere unor jocuri 3D incredibile si unei productivitati eficiente multumita multitasking-ului, pentru a demonstra ca noua generatie incepe acum.”

CrossFire Xpress 3200 este singurul chipset avansat care declanseaza performanta x16 PCI Express, conform ATI, in vreme ce Radeon Xpress 1100 este cu 33% mai performanta decat Radeon Xpress 200.

Surse: http://www.pcmag.com/

Design by Emark.ro