Depozitul de Calculatoare

Pentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 57
Software Google pe PC-urile Dell

New York, 25 Mai – Google Inc. si Dell. Inc au ajuns la o intelegere in ceea ce priveste disponibilitatea software-ului Google pe computerele fabricate de producatorul de calculatoare numarul 1 in lume.

Urmatoare lovitura impotriva Corporatiei Microsoft: Google ca incorpora software-ul pentru desktop ce integreaza un numar aplicatii, un tool bar Google si o pagina de Internet ce poarta brandul Google si Dell. Cele doua companii au confirmat in februarie un test pentru instalarea pachetului software Google, care ar permite clientilor sa caute atat informatiile de pe Web, cat si cele stocate pe computerul personal. Acest lucru reprezinta o nisa pentru Dell pe piata computerelor low-end.

Momentan, Dell si Google sunt in discutii in ceea ce priveste instalarea software-ului pe aproximativ 100 de milioane de noi PC-uri Dell, in urma unei licitatii unde Google a invins Microsoft, asta dupa ce rivalul Yahoo s-a retras. Termenii si scopul afacerii inca nu sunt oficiali, oficialii Google si Dell nefacand inca nici un comentariu.

O intelegere de scara larga cu cel mai mare producator de computere ar fi o mare realizare pentru Google. Cu un deceniu in urma, Microsoft si-a folosit influenta asupra producatorilor de PC-uri pentru a castiga controlul software-ului ce va fi instalat pe noile computere, pariind pe faptul ca clientii nu tin neaprat sa inlocuiasca multe din acele programe.

Intelegerea dintre cele doua companii reprezinta un punct critic pentru compania Google si dezvoltarea acesteia si inseamna o amenintare pentru rivalul Microsoft, in ciuda faptului ca politicile adoptate de cele doua companii sunt diferite. In loc sa vanda software pentru a face profit, Google castiga bani vanzand publicitate firmelor care doresc acces la cei care le folosesc produsele gratuite. Microsoft a identificat acest fel de software ca o amenintare importanta, care se bazeaza pe profitul adus de aplicatiile Windows si Office.

Surse: http://www.pcmag.com/
Site-ul de unde pot fi download-ate aplicatii Google: http://www.google.com/downloads/

Microsoft lanseaza rivalul JPEG

Seattle, 24 Mai 2006 – Depinde de Microsoft daca omniprezentul format pentru imagini JPEG va fi inlocuit de catre Windows Media Photo.

Producatorul de software a detaliat noul format de imagine la Windows Hardware Engineering Conference. Windows Media Photo va fi implementat in Windows Vista si va fi disponibil si pentru Windows XP, a spus intr-o prezentare Bill Crow, program manager pentru Windows Media Photo.

”Printre cele mai importante motive pentru care oamenii isi upgradeaza PC-urile se numara si fotografiile digitale”, spune Crow. Microsoft prezinta gestionarea “fotografiilor digitale” ca una dintre cele mai importante calitati ale Windows Vista.

In prezentarea sa, Crow a aratat o imagine cu o compresie 24:1, care continea mai mult detaliu in formatul Windows Media Photo decat in formatele JPEG si JPEG 2000 comprimate la acelasi nivel. Oricum, imaginea in formatul Windows Microsoft Image era oarecum distortionata din cauza nivelului mare de compresie. De obicei, camerele digitale din ziua de azi ofera un nivel de compresie de 6:1, a spus Crow. Windows Media Photo ar trebui sa ofere imagini de doua ori mai bune la acelasi nivel, a spus. “Acest lucru se poate intampla la jumatate din marimea unui fisier JPEG.”

Compresia nu numai ca salveaza spatiu, care este important pentru dispozitive cum ar fi telefoanele mobile si camerele digitale; un fisier mai mic poate fi printat mai repede, poate fi transferat mai repede si poate ajuta la conservarea energiei bateriilor, a spus Crow. “Crearea unui fisier care este mai mic are tot felul de beneficii.”

Tehnologia de comprimare este una “inteligenta” – este posibila procesarea unei singure parti dintr-o imagine pentru a arata o versiune mai mica. Aditional, noul format de imagine de la Microsoft permite rotatia imaginii fara a mai fi decodata, apoi codata din nou, a adaugat Crow.

Noul format de imagine a fost primit cu entuziasm moderat de catre cei care au participat la WinHEC. Ralf Mueller, application planner la Sony Ericsson, a spus ca este interesat de noul format la fel ca si de Windows Media Audio si Windows Media Video. “Avand in vedere ciclul nostru de dezvoltare, nu cred ca vom sustine Windows Media Photo inainte de 2008”, a spus Mueller.

Steven Wells, fotograf profesionist part-time, crede ca noul format promite. “Artefactele JPEG il fac aproape de nefolosit pentru fotografii profesionisti”, a spus. “Windows Media Photo este posibil primul format de compresie viabil.” Totusi, succesul depinde de felul in care formatul va fi folosit, a mai spus acesta. Microsoft va avea nevoie de sprijinul unor parteneri cum ar fi Adobe Systems si Apple Computer pentru a castiga atentia profesionistilor in ale graficii. O mare necunoscuta este licenta, despre care Microsoft nu a spus nimic inca.

Windows Media Photo a fost dezvoltata de catre aceeasi oameni care au lucrat la Windows Media Audio si Video, a spus Crow. Formatul de imagine prezinta o noua abordare a compresiei, la fel ca si conversia de culoare. Mai mult, da o mare flexibilitate, incluzandformatul pixelului si bit rate-ul, a mai adaugat acesta.

Microsoft a terminat prima versiune oficiala a software-ului de care este nevoie pentru a construi suportul pentru Windows Media Photo in dispozitive si platforme diferite de Windows si va fi disponibil in curand.

Detaliile referitoare la licenta noii tehnologii sunt inca evitate. Aceste pot reprezenta o grija, a recunoscut Crow, dar “filozofia a fost ca licenta nu ar trebui sa fie o restrictie”, a spus.

Surse: http://news.com.com/
Mai multe informatii despre noul format:
http://www.microsoft.com/whdc/xps/wmphoto.mspx

Depozitul de Calculatoare impreuna cu Microsoft Romania

Bucuresti, 25 Mai 2006 - Depozitul de Calculatoare” impreuna cu Microsoft Romania lanseaza la inceputul lunii iunie, prin intermediul lantului national de magazine „Depozitul de Calculatoare”, o prima campanie extraordinara de promovare a unei noutati pe piata romaneasca de software: achizitia de software prin cartele preplatite.

Aceasta initiativa comuna „Depozitul de Calculatoare” – Microsoft Romania doreste sa vina in intampinarea intreprinderilor mici si mijlocii si a utilizatorilor de acasa, care vor avea astfel flexibilitatea sa aleaga o modalitate simpla si avantajoasa de a folosi, pe masura ce au nevoie, cele mai utilizate aplicatii software Microsoft.
Intr-o prima etapa, se va putea obtine prin acest nou sistem pachetul Microsoft Office Small Business Edition Romanian 2003, utilizatorii finali putind să folosească acest software pentru o perioadă de trei luni, la expirarea careia va fii necesara reînnoirea subscripţiei.

Ca beneficii se pot sublinia creşterea productivităţii prin utilizarea întregii capacităţi a Microsoft Office Small Business Edition Romanian 2003, obţinerea unui program Office original platind initial o suma minima si avind flexibilitatea reactivarii produsului atunci când au nevoie de el. Daca pana acum decizia de cumparare era dependenta de pret, cu ajutorul acestui nou concept de vanzare se doreste ca tot mai multi utilizatori sa-si permita folosirea unui produs original, ceea ce va conduce la diminuarea pirateriei software.

“Posibilitatea de a folosi software original cu o investitie minima initiala si modalitatea de a plati pe masura ce se foloseste produsul, intr-o piata sensibila la pret, constituie o abordare inovativa menita sa faciliteze accesul clientilor la cele mai noi tehnologii Microsoft” – a declarat Cătălin Diţ, Retail Manager Microsoft Romania.

“Ne bucuram sa lansam acest pilot impreuna cu Microsoft Romania. Este o dovada a increderii in reteaua noastra extinsa de retail prin care vom ajunge sa oferim clientilor nostri o cale de a fi in legalitate. Noi stim din magazine ca oamenii vor sa foloseasca software original dar pretul constituia o bariera pentru multi. Sper ca astfel vom avea cat mai multe calculatoare preinstalate cu aplicatii originale, gata de lucru.” – a declarat Adrian Furnica.

Despre Depozitul de calculatoare Depozitul de calculatoare este deja o prezenta bine-cunoscuta pe piata, datorita preturilor atractive ('de depozit'), gamei variate de produse, precum si datorita posibilitatii de cumparare in rate fara avans cu sprijinul partenerilor nostrii BCR, BRD Finance, Cetelem, etc. Cele 54 de magazine aflate in principalele localitati din tara si Bucuresti sunt o dovada vie a dorintei noastre de a ne deservi cat mai bine clientii pe plan local cat si pe cei ce doresc o abordare electronica a achizitiei de tehnica de calcul in acest sens existand www.dc-shop.ro

Despre Microsoft Romania Microsoft Romania, filiala a Microsoft Corporation, a fost deschisa in decembrie 1996. Informatii suplimentare: www.microsoft.com/romania

Despre Microsoft Office Small Business Edition 2003 Suita de aplicatii pentru segemtnul intreprinderilor mici si mijlocii si utilizatorii de acasa. Informatii suplimentare: www.microsoft.com/romania/office/default.mspx

Surse:http://www.comunicatedepresa.ro

AMD Live!

30 Mai 2006 - Detalii despre lucrurile care fac sistemul AMD Live! diferit.

Pe 31 mai AMD urmeaza sa anunte platforma pentru sistemul Live!, insa sunt deja cunoscute cateva din specificatile sistemului:

Pentru AMD LIVE! Desktop PC:
-Procesor dual-core AMD Athlon 64 X2
-Grafica Discrete sau UMA (DX9, HDCP sunt necesare daca HDMI este folosit)
-Sistem audio 5.1 HD cu SPDIF output
-RAID 0.1 cu SATA (suportul NCQ este recomandat)
-Intre 2 si 4 DIMM sau DDR 667/800 MHz
-Minim 6 porturi USB 2.0 si IEEE 1394 (FireWire 400)
-GigE LAN si optional 802.11b/g
-Sloturi: 16L & 1L PCIe si minim 1x PCI

Pentru AMD LIVE! Entertainment PC, la fel ca pentru LIVE! Desktop, mai putin:
-procesor dual-core AMD Athlon 64 X2 (CPU cu energie de 35W si 65W)
-suport SATA HD.

Au fost updatate si cerintele pentru procesor. Nu numai ca sistemele desktop vin dotate cu procesoare dual-core, dar trebuie sa aiba procesoare 4800+ sau mai mult. Procesoarele Athlon 64 FX-62 sunt de asemenea recomandate. Cerintele pentru memorie pretind ca sistemul trebuie sa aiba o configuratie de cel putin 1 GB RAM. Surprinzator este faptul ca nu sunt specificate cerintele minime pentru capacitatea hard-drive-ului. De vreme ce sistemele media Live! sunt facute pentru activitati PVR, hard drive-urile de mare capacitate vor fi necesare.

Pe langa specificatiile de mai sus, ghidul designului platformei AMD afirma ca este recomandat ca sistemele sa se concentreze pe dinamica termala, precum si pe performante acustice. Documentele despre Live! deja lansate afirma ca sistemele compatibile trebuie sa mentina sunetul la nivel minim, iar in unele cazuri, sa nu produca sunet deloc. Mai mult, documentele AMD recomanda ca numai hard drive-urile SATA sa fie folosite pentru a micsora zgomotul.

Away Mode de la Microsoft este, de asemenea, o cerinta pentru sistemele AMD Live! Away Mode va permite unui sistem sa inchide toate componentele care nu sunt folosite de un user atunci cand sunt “away”. Printre componentele listate se numara: display-uri, tastaturi, mouse-uri, telecomenzi si altele neesentiale. Calculatorul va continua sa opereze normal, si LED-ul de power al sistemului va indica starea off – cu toate ca problemele de securitate pot aparea atunci cand un utilizator crede ca PC-ul este inchis, cand de fapt acesta inca opereaza. Conform specificatiilor Away Mode, calculatorul va continua sa opereze normal, astfel incat operatiuni cum ar fi download-atul fisierelor si transferul pot avea loc fara sa fie nevoie de consum de energie prea mare. Away Mode este suportat doar in Windows XP Media Center Edition cu update-ul Rollup 2. Aparent, modul Away este o parte a specificatiilor Live! si nu este disponibila pentru sistemele Intel Viiv.

AMD spune ca desktop-urile Live! vor incepe sa fie livrate odata cu noua platforma AM2 si ca noile procesoare AM2 vor fi echipate cu senzori de temperatura on-die care permit citiri exacte ale temperaturii unitatii centrale de prelucrare. Folosind pini THERMDA si THERMDC pe noile procesoare, un sistem Live! poate opera mult mai eficient si poate controla mai bine viteza ventilatorului. AMD mai foloseste si tehnologia Cool’n’Quiet pentru eficienta energiei. Este necesar ca sistemele Live! sa fie compatibile ACPI, astfel permitand procesorului de sistem ca reduca temperatura.

Se reliefeaza ipoteza ca platforma AMD Live! sa aiba cerinte mai mari decat platforma Intel Viiv. Desi atat AMD cat si Intel cauta parteneri in industria media pentru a furniza continut exclusiv pentru anumiti utilizatori, AMD depune un efort mai mare pentru ca PC-urile compatibile Live! sa fie cat mai tangibile pentru consumatori. Comunitatile online s-au intrebat prin ce este diferit un PC Viiv. AMD se asigura ca sistemele Live! nu vor cadea in aceeasi capcana

Surse: http://www.dailytech.com/
Site-ul oficial AMD Live!: http://amdlive.amd.com/

Noutati de la McAfee

30 Mai 2006 – Vara aceasta, producatorul de software de securitate McAfee va lansa pe piata o versiune complet revizuita a pachetului de securitate bazat pe subscriptii, ce poarta numele de cod Falcon.

Lucrul la proiectul Falcon dureaza de un an, conform spuselor lui Marc Solomon, product manager al McAfee. Va fi lansata versiunea Beta in cateva saptamani.

Desi Microsoft a pus accentul pe beneficiile pachetului Windows OneCare Live, disponibil in curand, si Symantec Genesis va lansa un serviciu de securitate, McAfee a oferit pachete de securitate de cativa ani.

unul din scopurile proiectului Falcon este sa faca securitatea simpla si disponibila utilizatorului cu cunostinte medii, a mai spus Solomon. Fiecare caracteristica va fi disponibila cu un singur click, conform companiei.

Designerii McAfee au intervievat diferiti useri si au ajuns la concluzia ca una dintre caracteristicile esentiale se refera la stuatusul de securitate, scanarea antivirus si verificare pentru update-uri; acestea se vor numara printre calitatile interfetei Falcon, a adaugat Solomon. Pentru majoritatea utilizatorilor, multitudinea de optiuni ale configuratiei reprezinta o mare problema. Configuratia Falcon de baza va insemna pur si simplu deschiderea si inchiderea optiunilor – de exemplu, antivirusul poate fi oprit temporar. Utilizatorii familiarizati cu tehnologia antivirus pot accesa o mare varietate de setari ale configuratiei, log-uri si alte caracteristici avansate.

Conform McAfee, amenintarile la securitate sunt divizate in “traditionale” si “pe cale sa ia nastere”. Amenintarile traditionale include virusi, spyware si atacuri directe ale hackerilor. Falcon va acorda o atentie deosebita atacurilor “noi”, cum ar fi phising-ul si site-urile web periculoase. In urma achizitionarii de catre McAfee a SiteAdvisor, acesta putand identifica site-urile web periculoase, utilizatorii beneficiind din plin de aceasta tehnologie extrem de folositoare.

Noua caraceristica SystemGuard va bloca comportamentul suspicios aproximativ la fel ca firewall-ul Zone Alarm, OSFirewall. Precum OneCare si Genesis, Falcon va face back-up-ul fisierelor esentiale pentru a preveni pierderea de date in eventualitatea unui accident.

Falcon inca nu este disponibil pentru testarea beta – un program public beta va fi anuntat in urmatoarele saptamani, a spus Solomon. Disponibilitatea generala a produsului inca nu a fost programata, desi va fi candva in aceasta vara.

Surse: http://www.pcmag.com/

Intel Tulsa

28 Mai 2006 – NetBurst mai are un as in maneca: primul procesor x86 cu memorie cache L3 impartita.

In ciuda asteptarilor in ceea ce priveste arhitectura Intel Core si lansarea pe piata a Core 2 Duo, prezenta Intel cu NetBurst continua in forta – cu toata ca AMD face imbunatatiri signifiante in acest spatiu.

conform roadmap-urilor Intel, primul val de procesoare Xeon MP, bazate pe core-ul Intel Tulsa vor fi lansate in toamna 2006. Conform surselor, Tulsa este compatibila cu socket-ul 604, pe platforma Intel Truland. Intel tocmai a anuntat noul socket LGA 771 si este un lucru obisnuit ca Intel sa produca variante multiple de socket-uri pentru procesoare in timpul anilor de tranzitie.

Cea mai importanta caracteristica a Tulsa va fi marimea memoriei cache L3, ce poate ajunge pana la 16 MB. Aceste procesoare Tulsa sunt create pentru a contine intre patru si opt sisteme socket , si fiecare unitate centrala Tulsa va contine doua nuclee cu suport HyperThreading. Pentru cei care tin cont, un sistem de opt socket-uri Paxville va arata 32 CPU-uri logice.

Tulsa este ultima aditie la NetBurst, insa acesta din urma mai are cateva calitati ascunse. Pentru inceput, cantitatile masive de memorie L3 ce pot fi gasite in nucleele Tulsa sunt impartite intre cele doua nuclee, in ciuda faptului ca fiecare unitate are propria memorie cache L2 independenta. AMD a dezvaluit la inceputul acestui an ca K8L va folosi aceeasi ideologie, cu memorii independente L2 si memoriie impartite L3. Intel a avut memorie cache L3 impartita pe gama de servere Itanium 2 de cativa ani buni, insa acum este prima data cand aceasta caracteristica apare pe x86.

Aceasta noua memorie cache are cateva avantaje – fiecare nucle CPU poate folosi memoria L3 fara sa mai trimita o cerere redundanta de I/O sistemului. Pentru a gestiona erorile in cache, Intel a folosit o tehnologie care exista deja pe Itanium 2, numita Pellston. Intel a incorporat-o in Tulsa, dar a redenumit-o Cache Safe Technology.

Surse: http://www.dailytech.com/

Design by Emark.ro