Depozitul de Calculatoare

Pentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 58
NVIDIA isi extinde suprematia in performanta cu GEFORCE® 7950 GX2

Bucuresti, 05 Iunie 2006 - Noul NVIDIA® GeForce 7950 GX2 restabileşte nivelul maxim de performanţă pentru cardurile cu o singură unitate grafică.

SANTA CLARA, CA—IUNIE 5, 2006—NVIDIA Corporation (Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor de grafică programabilă, a anunţat astăzi noul NVIDIA® GeForce 7950 GX2, cea mai rapidă placă video din lume, disponibilă imediat la partenerii add-in card ai companiei. GeForce 7950 GX2 este mai rapid cu 72% decât cardurile single-GPU de top de pe piaţă din acest moment , exploatând pe o singuă placă puterea a două unităţi de procesare grafică GeForce 7950 (GPU).

“GeForce 7950 GX2 este o placă minunată pentru utilizatorii de jocuri care caută performanţă absolută într-o soluţie de placă video single”, a declarat Ujesh Desai, director general al GPU desktop la NVIDIA. “Cu astfel de putere de procesare, gamerii pot arunca rezoluţia monitorului la o rezoluţie de 2560x1600 pentru experienţă extremă high definition în jocuri .”

GeForce 7950 GX2 furnizează un set de caracteristici redutabile care includ:
• două GPU-uri care lucrează simultan pe o singură placă video — sporind radical nivelul performanţei single-card
• 48 conducte de procesare a pixel-ilor, 16 vertex shader, bandă de memorie de 76.8 GB pe secundă şi 24 miliarde de texeli per secundă rată de încărcare pe un singur card
• 1GB de memorie video rapidă GDDR3 pe un singur card
• suport DVI dual-link— pentru înalta definiţie, display-uri cu ecran plat panoramic care suportă rezoluţii de până la 2560x1600 pentru o experienţă de joc HD ultra-realistă.
• Suport hardware de accelerare H.264 cu ajutorul tehnologiei NVIDIA PureVideo™ —combinaţia de procesoare video HD şi software produce o experienţă video de calitatea unui home-theatre HD
• Capabil de protecţie a conţinutului digital în bandă largă (HDCP)
• Suport pentru tehnologia Quad NVIDIA SLI —permite integratorilor autorizaţi să combine puterea a două plăci video GeForce 7950 GX2 astfel încât să sporească radical puterea de calcul grafică.

Tehnologia NVIDIA SLI este o inovaţie revoluţionară a platformei grafice care permite utilizatorilor să îmbunătăţească inteligent procesarea grafică combinând soluţiile multiple de grafică NVDIA cu un singur sistem MCP (media and communications processor) cu NVIDIA nForce SLI. Folosind tehnologia SLI, integratorii autorizaţi de sisteme pot pune două plăci video GeForce 7950 GX2 să funcţioneze în paralel, eliberând puterea a patru GPU-uri pentru a da rezoluţii extreme HD, inclusiv o rezoluţie de 2560x1600, în timp ce frame-rate-ul se menţine la valori foarte bune, vizualuri extraordinare şi calitate a imaginii imaculată pentru o experienţă de joc excelentă.

Plăcile video GeForce 7950 GX2 sunt disponibile imediat de la producătorii card add-in, e-tailer şi integratorii de sistem. PC-urile certificate care sunt dotate cu două plăci video NVIDIA GeForce 7950 GX2 care funcţionează împreună pentru a arăta tehnologia Quad SLI™ sunt disponibile acum la mai mulţi integratori de top în domeniul sistemelor. Pentru informaţii sau de unde să cumpăraţi plăci video GeForce 7950 GX2 vizitaţi http://www.nvidia.com/wheretobuy.

Pentru mai multe informaţii despre seria de GPU-uri GeForce 7, vizitaţi http://www.nvidia.com sau vedeţi o serie de filme informative care detaliază caracteristicile principale ale GeForce 7900 GX2 la http://www.nvidia.com/page/7950_testimonials.html

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/

Rack-Soft lanseaza oficial 4PSA VoipNow

Bucuresti, 02 Iunie 2006 - Dezvoltat în România, 4PSA VoipNow, primul Control Panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet şi găzduire web a fost lansat oficial după patru săptămâni de testare, a anunţat Rack-Soft, dezvoltator de soluţii software pentru servere şi Centre de Date.

4PSA VoipNow este o soluţie software de telefonie, proiectată pentru sistemele de operare Linux, care va permite furnizorilor mici şi medii de servicii Internet şi găzduire web (HSP / ISP) să fructifice oportunităţile oferite de răspândirea conexiunilor de bandă largă. Clienţii business şi rezidenţiali sunt vizaţi prin noile servicii de comunicaţii digitale la costuri reduse.

Aplicaţia software poate fi instalată în mai puţin de zece minute şi se administrează cu ajutorul oricărui browser web. Cele patru niveluri de administrare - pentru furnizori, reselleri, clienţi şi utilizatorii posturilor telefonice, oferă maximum de flexibilitate. Managementul pe mai multe niveluri permite adoptarea modelelor de distribuţie tradiţionale pe piaţa serviciilor Internet.

Încă de la prima versiune, 4PSA VoipNow oferă suport pentru funcţii avansate de telefonie, precum rutarea apelurilor, cozi de apeluri configurabile, conferinţe dinamice, înregistrarea apelurilor, voicemail, apeluri în aşteptare, transferul apelurilor, filtrarea apelurilor, redirecţionarea interlocutorului, etc. Produsul implementează funcţiile de telefonie folosind Asterisk, cea mai avansată soluţie PBX Open Source.

Peste 350 de companii din 43 de ţări au testat versiunea beta a 4PSA VoipNow lansată în urmă cu patru săptămâni. Multe dintre acestea au trimis reacţiile apărute în urma primului contact cu produsul. 'În ultima lună am primit mult mai multe mesaje decât ne-am fi aşteptat. Deşi nu ni s-au semnalat probleme însemnate, sesiunea de testare a fost importantă datorită impresiilor despre produs pe care le-am primit. Pentru echipa noastră mesajele primite de la furnizorii cu experienţă reprezintă o recompensă excelenta. Ştiu că nu este uşor să testezi o soluţie nouă şi cu atât mai mult apreciez ajutorul dat de companiile participante. 4PSA VoipNow urmează un plan bine definit de dezvoltare şi asigurăm clienţii că feedback-ul furnizat este deosebit de important pentru noi”, a declarat Bogdan Cârstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Cu ajutorul 4PSA VoipNow, furnizorii vor putea răspunde direct cerinţelor particulare ale clienţilor fără să sacrifice din flexibilitatea sau profitabilitatea soluţiei. Spre deosebire de centralele telefonice hardware, soluţia PBX Rack-Soft se poate extinde mult mai rapid, odată cu compania. Totodată, centrala telefonică software poate accepta foarte uşor interfeţe şi procoale noi de comunicaţie, nefiind necesară înlocuirea echipamentului. Serviciile de tip 'hosted VoIP' vor cunoaşte un ritm de dezvoltare accelerat, iar 4PSA VoipNow acoperă o nişă importantă pe piaţă.

'Companiile care au testat versiunea beta au apreciat foarte mult motorul de rutare în timp real a apelurilor, modelul inovativ de facturare, uşurinţa în exploatare a sistemului, serviciile de monitorizare proactivă şi integrarea produsului în sistemul de operare. Este greu de spus care au fost cele mai populare facilităţi; unii utilizatori s-au concentrat asupra funcţiilor de rutare deoarece au sesizat potenţialul acestora în reducerea costurilor apelurilor, în timp ce pentru alţii sistemul de facturare a avut prioritate. Am avut surpriza să constatăm că unele companii au anunţat disponibilitatea serviciilor bazate pe 4PSA VoipNow şi au testat reacţia clienţilor folosind instalări beta. Având în vedere multitudinea de scenarii de testare imaginate de furnizori, putem afirma că sesiunea de testare a fost un real succes', a adăugat domnul Cârstoiu.

În funcţie de licenţă, produsul este disponibil la preţuri începând de la 299 USD.
Mai multe informaţii despre produs sunt disponibile la www.4psa.com/products/voipnow.

Surse: http://www.comunicatedepresa.ro/

Adobe versus Microsoft: batalia pentru .pdf

6 Iunie 2006 – Pana acum, Adobe Systems si Microsoft au coexistat intr-un fel de ecosistem cu beneficii mutuale. Insa cauza pentru care se afla pe teritoriu comun, un software micut pe care milioane de oameni l-au folosit, dar putini abia l-au observat – Adobe PDF - constituie motivul razboiului.

In mijlocul tensiunii se afla incercarea Microsoft de a crea o tehnologie care sa concureze cu franciza Adobe PDF si dificilele negocieri in legatura cu incorporarea in programele Office a software-ului Adobe PDF, acesta fiind in mare parte open standard.

In vreme ce Microsoft creaza software cum este Word si Excel, ce permit oamenilor sa creeze documente, Adobe poate transforma aceste documente gata sa fie printate in fisiere digitale, gata sa fie trimise prin e-mail, folosind formatul Portable Document Format (.pdf).

Saptamana trecuta, miscarile din spatele cortinelor au devenit publice atunci cand Microsoft a spus ca asteapta ca Adobe sa dea in judecata Redmond, Wash., posibil in Uniunea Europeana, care a devenit mai receptiva la problemele antitrust Microsoft decat institutiile din SUA.

Disputa a evidentiat inca o data axioma din Sillicon Valley: companiile care coopereaza ajung sa isi devoreze afacerile una alteia.

”Adobe este unul din multii parteneri de drum lung al Microsoft care tocmai a devenit un competitor al Microsoft”, a spus analistul Joe Wilcox de la Jupiter Research.

Adobe face bani din afacerile cu software-ul de procesare a documentelor Adobe Acrobat, care este o parte a diviziei Intelligent Document si inseamna 36% din cifra de afaceri, sau 708 milioane de dolari, in 2005. Utilizatorii computerelor trebuie sa detina o copie Adobe Acrobat pentru a face PDF-uri, dar trebuie doar sa download-eze o versiune gratuita a Acrobat Reader pentru a vizualiza PDF-urile ce le-au fost trimise.

Cele doua parti nu au reusit sa ajunga la o intelegere asupra felului in care formatul PDF va fi inclus in noua versiune a Microsoft Office. Rezultatul este ca Microsoft a anuntat ca anuleaza planurile de a include caracteristica “Save to PDF” in Microsoft Office. Deci cei care vor cumpara Office 2007 vor fi nevoiti sa download-zez software free care le va permite sa salveze in format PDF documentele ce au fost create in aplicatiile Office, cum ar fi Word, Excel sau PowerPoint.

Microsoft a indicat ca negocierile au cazut deoarece Adobe a dorit sa puna o licenta pe software, acest lucru facand Office mult mai scump.

Pentru Microsoft, formatul ubicuu PDF ar putea duce, indirect, la vanzari mai mici ale update-urilor de software din cauza ca cei care primesc documente digitale pot accesa Excel sau Word fara a detine niciuna. De exemplu, o persoana care face un CV in Word poate transforma acel fisier intr-un PDF si il poate trimite unui coleg care il poate deschide si edita in Adobe Acrobat – fara sa detina Word.

”Adobe a introdus o tehnologie interesanta care extinde PDF-ul la alte formate. Poti lua documente din aproximativ orice sursa, sa le combini, sa le salvezi intr-un PDF si sa le trimiti cunoscutilor. Doar folosind Adobe Reader, poti face modificari si il poti trimite inapoi.”, a mai spus Wilcox. “Pentru Microsoft, companie al carui succes se bazeaza pe dominanta formatelor, acest lucru prevesteste un viitor sumbru.”

De cealalta parte, Adobe vede ca Microsoft incearca sa acapareze piata sa: Microsoft lanseaza propria versiune de software PDF, cu numele de cod Metro, pe care gigantul software il va oferi ca optional fabricantilor de computere, acestia din urma fiind destul de receptivi la aceasta aplicatie. Microsoft mai face miscari si inspre competitia cu software-ul creativ al Adobe, Photoshop, si este un competitor serios in Internet si tehnologia mobile de jocuri video.

In agitatia recenta, Adobe ar putea fi ingrijorati ca Microsoft, incluzand tehnologia PDF in Office, ar putea face PDF-urile mai putin folositoare decat propriul software de document-sharing.

”Microsoft ar putea crea o preferinta pentru aceasta versiune”, a spus profesorul Andrew Gavil de la Universitatea Howard. “Acesta este argumentul pe care il aduce Google.”

Adobe a facut putine declaratii pana acum. Intr-una din ele, compania din San Jose a spus ca inca nu a decis daca sa dea in judecata sau nu Microsoft.

”Nu voi trivializa niciodata Microsoft. Sunt o companie de 40 de miliarde de dolari cu resurse aproape nelimitate si detin un monopol”, a spus CEO-ul Adobe, Bruce Chizen intr-un interviu. Totusi, Adobe si-a protejat franciza impotriva Microsoft.

”S-au aparat bine impotriva Metro,” a spus analistul Steve Lidberg. “Unul din multele motive pentru care PDF este atat de bine primit este ubicuitatea programului Reader – Adobe il face disponibil gratis si faptul ca au facut platforma deschisa si altor parteneri pentru a crea alte aplicatii in jurul acesteia. De exemplu, PDF-ul este documentul digital standard pentru agentiile federale, de la Fisc pana la FDA.

”Pare ca Adobe a castigat”, a spus Tom Henning, analist la Future Image in San Metro. “A fost un timp, acum 15 ani, cand existau trei sau patru competitori. Au castigat.” Oricum, Microsoft nu crede ca razboiul s-a sfarsit.

”Chiar daca PDF-ul a devenit un document standard, Microsoft au facut diverse declaratii in ultima despre faptul ca au de gand sa schimbe acest lucru.”, a mai adaugat analistul Michael Gartenberg.

Surse:http://www.mercurynews.com/

Intel incepe ofensiva AMD

Taipei, 6 Iunie 2006 – Chip setul P965 Express va functiona cu noile procesoare pentru desktop Core 2 Duo.

Intel a lansat un nou chip set pentru computerele desktop si a jurat ca va castiga inapoi partea de piata pe care a pierdut-o in favoarea principalului rival, Advanced Micro Devices, la sfarsitul anului trecut.

Chip set-ul, ce a purtat numele de cod Broadwater, va functiona cu procesorul Core 2 Duo, cunoscut si sub numele de Conroe, ca va fi lansat spre vanzare luna viitoare. Chip set-ul a fost livrat deja fabricantilor de computere.

Chip set-urile sunt o colectie de chip-uri catr inconjoara procesorul principal si il conecteaza la alte parti ale placii de baza. Impreuna, noile chip-uri pentru desktop vor insemna un pas inainte pentru performanta PC-urilor, inclusiv grafica mai buna, folosind mai putina energie, a spus Anand Chandrasekher, un vice presedinte Intel, intr-un discurs sustinut la targul Computex.

Exista cateva produse ce urmeaza a fi lansate pentru a ajuta Intel sa castige inapoi piata. Alte lansari ce urmeaza vor include chip-ul de server Woodcrest, la sfarsitul acestei luni, si chip-ul pentru laptop Merom, in august. Precum Conroe, Merom si Woodcrest sunt bazate pe noul design Core al procesoarelor Intel, care a fost creat pentru a inlocui arhitectura Netburst, folosita astazi.

Intel a mai discutat despre aceste procesoare inainte, insa Chandrasekher a oferit si numere in ceea ce priveste performanta si cum vor imbunatati acestea oferta actuala.

Conroe va fi cu 40% mai rapid decat cel mai bun chip oferit in ziua de azi de Intel, dar va consuma cu 40% mai putina energie. Notebook-ul Merom va oferi performanta imbunatatita cu 20%, folosind aceeasi durata a bateriei. Chip-ul pentru servere Woodcrest va oferi o crestere a performantei cu 80%, insa va folosi cu 35% mai putina energie. Cresterea aceasta vine din folosirea arhitecturii Core, dar si in urma tehnicilor avansate de manufacturare. Datele oferita sunt neoficiale, fiind bazate pe estimarile Intel in urma folosirii unei benchmark numita SPECint_rate_base2000, a marturisit compania.

In zona serverelor Intel are nevoie de un boost, deoarece procesoarele Opteron ale AMD au castigat din ce in ce mai multa cota de piata.

Executivul nu a mentionat nimic despre procesoarele pentru servere Intel Itanium. A spus reporterilor ca primul Itanium dual-core, cu numele de cod Montecito, va fi lansat la mijlocul anului - ceea ce inseamna foarte curand – dar nu a dat mai multe amanunte. Chandrasekher a asemanat importanta chip-urilor Core 2 Duo cu introducerea pe piata a primului procesor Pentium acum un deceniu.

Acesta a mai anuntat ceea ce el numeste procesorul pentru notebook dual-core “ultra low voltage”, Core Duo U2500, care este bazat pe arhitectura Netburst existenta. Livrarile vor incepe in aceasta luna, inca preturile si specificatiile nu sunt inca disponibile.

Surse: http://www.pcworld.com/
Mai multe informatii despre chip set-uri si procesoarele Intel: http://www.intel.com/

Google tinteste spre Microsoft

6 Iunie 2006 – Lansarea foilor de calcul bazate pe web este inca o dovada ca Google tinteste spre fortareata Microsoft Offce. Intrebarea este: ar trebui Microsoft sa se teama?

Google a lansat Google Spreadsheets, inca o aditie la aplicatiile pentru productivitate Web-based, ce mai include Google Calendar, lansat in aprilie si Gmail, lansat acum doi ani.

In martie, Gogle a achizitionat Writely, un procesor de cuvinte colaborativ, ce ruleaza intr-un browser. Compania inca nu a facut clare planurile pentru acel produs si inca ramane in stadiul de testare beta.

Totusi, este aproape sigur ca Google va furniza versiuni Web-based ale aplicatiilor Office de pe urma carora Microsoft a construit un imperiu. Microsoft raspunde acestei ofensive prin concentrarea asupra unor servicii web ce poarta numele de Windows Live si Office Live.

Google Spreadsheets suporta importul si exportul documentelor in format .xls, cel folosit de Excel, si formatul .csv (comma separated values – valori separate prin virgule), a spus Jonathan Rochelle, product manager al Google Spreadsheet. Google Spreadsheets mai are si o caracteristica extrem de interesanta: mai multe persoane pot lucra la acelasi document in acelasi timp.

Folosirea produselor Google ar insemna renuntarea la produsele Microsoft, deoarece aprlicatiile Google sunt destul de complete. Acestea insa sunt unelte rudimentare, si nu vor determina oamenii sa inlocuiasca pachetul Office, insa pentru cei care nu vor sa plateasca software-uri si nu sunt interesati de alte caracteristici, Google Spreadsheets este foarte atractiv.

Utilizatorii avansati insa vor fi nevoiti sa stea departe de Google Spreadsheets datorita caracteristicilor limitate.

Analistii sunt destul de sceptici in ceea ce priveste succesul Google Spreadsheet: “Este doar o imitatie a functionalitatii pe care altii o livreaza deja, cum ar fi SimDesk, Wikicalc si Salesforce.com”, a spus Alan Yates, reprezentant Microsoft. “Realitatea este ca clientii sunt din ce in ce mai mai pretentiosi in ceea ce priveste programele ce gestioneaza foi de calcul, si mai mult de 400 de milioane de oameni au ales Microsoft Office datorita beneficiului obtinut.”

Ramane de vazut daca Google va reusi sa puna capat suprematiei Microsoft Office.

Surse: http://news.com.com/

Design by Emark.ro