Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 61
Autodesk a lansat extensia Google Earth pentru Civil 3D 2007

Bucuresti, 28 Iunie 2006 - Compania americană Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) a lansat Autodesk Civil 3D 2007 Extension for Google Earth. Această unealtă de editare – o premieră pe piaţă – este concepută în mod special pentru inginerii civili şi topometrii care au acum posibilitatea de a publica rapid obiectele Civil 3D şi datele proiectelor direct pe Google Earth. Ei pot transmite astfel pe web informaţii cartografice şi geospaţiale ale proiectelor la care vor avea acces atât proiectanţii şi membrii comitetelor de supraveghere cât şi publicul larg.

“Prin conlucrarea cu funcţionalităţile de vizualizare geospaţială din Google Earth, Autodesk a făcut un pas important înainte în domeniul colaborării şi vizualizării datelor tehnice ale proiectelor între specialiştii diferiţi implicaţi într-un proiect: urbanişti, constructori şi manageri ai proiectelor de infrastructură” a declarat Gary Lang, Vice Preşedinte al Diviziei Autodesk pentru Soluţii în Infrastructură.

Extensia Google Earth pentru Civil 3D 2007 oferă funcţionalităţi pentru:

-Publicare pe Google Earth: Printr-o interfaţă intuitivă, inginerii şi topometrii au control complet asupra datelor care urmează a fi publicate pe web (puncte, loturi, aliniamente, modele de drum, suprafeţe şi reţele de utilităţi) şi a modului de afişare a acestora.

-Colaborare şi transmitere informaţii: Prin această funcţie, se creează un fişier KML care poate fi deschis şi vizualizat direct în Google Earth.

-Manipulare date proiect: În Google Earth, proiectanţii au posibilitatea de a adăuga seturi de date precum clădiri, sisteme de transport şi alte date.

-Vizualizare: Funcţii pentru vizualizări în perspectivă precum şi generare animaţii de tip ‘walk-throughs’ de-a lungul unor axe prestabilite.

-Prezentări: Vizualizarea proiectului Civil 3D poate fi îmbunătăţită prin adăugarea unor elemente din librăria aplicaţiei precum stâlpi, case sau automobile.

-Extensia Google Earth pentru Civil 3D 2007 este oferită gratuit pentru download. Pentru a folosi această extensie, utilizatorii trebuie să aibă instalate atât Civil 3D 2007 cât şi Google Earth - extensia de la Autodesk este compatibilă atât cu versiunea gratuită a lui Google Earth cât şi Google Earth Plus şi Google Earth Pro. Pentru a descărca această aplicaţie, se accesează http://www.autodesk.com/google.

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro/

Computer ce citeste expresiile faciale

26 Iunie 2006 – Cercetatorii englezi si americani au cooperat pentru dezvoltarea unui computer ce poate analiza miscarile faciale pentru a determina starile de spirit.

Conform unui raport Reuters, computerul a fost programat pentru a recunoaste diverse expresii faciale ale actorilor. Profesorul Peter Robinson de la Universitatea Cambridge spera ca acest computer va fi capabil sa recunoasca expresii mai sofisticate, precum plictiseala, sau daca o persoana este sau nu de acord.

Aceasta tehnologie este prezentata de 4 zile la o expozitie organizata de Societatea Regala.

Cercetatorii care au lucrat la acest sistem spera ca in viitor, dispozitive precum telefoanele mobile, masinile si site-urile web vor putea sa citeasca limbajul trupului si sa raspunda in concordanta.

Robinson sugereaza ca acest sistem ar putea fi folosit pentru educatia online, pentru a determina daca un elev a inteles ce i s-a predat sau in masini, pentru a verfica soferii in timp de conduc.

”Lucram cu o companie constructoare de masini si ei sunt de parere ca vor introduce acest dispozitiv in masini in urmatorii 5 ani.”

Sursa: http://www.pocket-lint.co.uk/

Windows Vista – in program

28 Iunie 2006 - Dupa ce au dat note destul de proaste sistemului Windows Vista Beta 2, testerii Windows gasesc din ce in ce mai multe lucruri interesante, disponibile pentru download incepand cu 23 iunie.

Microsoft a lansat weekend-ul trecut, fara prea multa valva, pentru TAP (Technical Adoption Partner) si alti beta testeri, prima versiune dupa constructia Vista post-Beta-2, Build 5456.

Noua versiune contine foarte putine noi adaugiri si nu sunt modificari majore ale codului, conform testerilor. Acestia sustin ca este mai degraba o versiune de modificare a bug-urilor.

Spre deosebire de Beta 2 – principala lansare Microsoft, disponibila pentru doua milioane de testeri – CTP (Community Technology Preview) 5456 nu s-a descurcat foarte bine, conform unei note adresate de catre Microsoft, testerilor Vista 5456.

Cu toate acestea, echipa Vista a caracterizat noua constructie ca fiind „in general, mai buna decat Beta 2.”

Sursa: http://www.pcmag.com/

Dell recicleaza calculatoare vechi

28 Iunie 2006 – Reciclarea este gratuita pentru produsele Dell, dar nu este necesara cumpararea unor noi echipamente.

Nu esti sigur ce sa faci cu vechiul computer ce ocupa spatiu inutil in pod? Nu esti singurul. ILSR estimeaza ca 50 pana la 70 de procente de electronice invechite sunt pastrate de catre proprietarii lor. Dar acum este posibil sa scapi mai usor de echipamentele vechi, multumita programului extins de reciclare al Dell.

Programul va incepe in septembrie, acesta oferind reciclare gratuita pentru toate produsele ce poarte numele Dell. Inainte, programul de reciclare gratuita era disponibil numai clientilor ce cumparau un alt produs in locul celui vechi. Noua politica elimina cerinta achizitionarii.

”Avem o responsabilitate fata de cumparatorii nostrii, sa reciclam produsele pe care le fabricam si le vindem”, a spus presedintele companiei Michael Dell.

Mai multe informatii despre reciclare computerelor aici:
http://www.pcworld.com/howto/article/0,aid,125708,00.asp

Sursa: http://www.pcworld.com/

BitDefender a lansat o nouă generaţie de soluţii pentru servere Linux si FreeBSD

Bucuresti, 22 Iunie 2006 - Divizia BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN a lansat 3 soluţii destinate platformelor Linux şi FreeBSD, respectiv BitDefender Mail Protection for Enterprises şi BitDefender Mail Protection for SMB, pentru filtrarea traficului de e-mail şi BitDefender for Samba File Servers, pentru protecţia serverele de fişiere.

Destinat marilor companii şi furnizorilor de servicii Internet, BitDefender Mail Protection for Enterprises asigură protecţie antivirus, antispam şi antispyware pentru utilizatorii serverelor de mail. Astfel, utilizatorii se bucură de siguranţă deplină, iar administratorii de sistem beneficiază de caracteristici menite să uşureze sarcina asigurării securităţii grupurilor mari de utilizatori. Printre acestea, o importanţă deosebită o au opţiunile de administrare a grupurilor şi cele legate de compatibilitatea cu SNMP, un protocol de monitorizare a sistemelor larg răspândit.

Versiunea pentru companii mici şi medii, BitDefender Mail Protection for SMB promovează principiul simplităţii şi al eficienţei, fără a face excepţie de la calitate sau de la nivelul de protecţie oferit. Costurile şi efortul implicate de activităţile de administrare a serverelor de e-mail vor fi reduse la minim. Produsul conţine module special proiectate pentru a asigura integrarea cu serverele de mail care au la baza platforme Linux sau FreeBSD: Sendmail, Qmail, CommuniGate Pro, Courier sau Postfix. Este posibilă şi integrarea cu alte tipuri de servere de mail datorită existenţei unui modul SMTP proxy.

Procentul atacurilor via email este destul de ridicat, peste 50% dintre ameninţările virale venind pe această cale. Multe tipuri de viruşi care în mod tradiţional nu foloseau email-ul au fost modificate astfel încât să aibă şi această metodă de propagare. De asemenea, s-a marit foarte mult şi numărul de viruşi tip 'spambot', care trimit mailuri în scopul promovării anumitor produse.

BitDefender for Samba File Servers este o soluţie antivirus pentru directoare partajate şi, faţă de versiunea anterioară, este acum mai bogată cu două caracteristici: compatibilitate cu SNMP şi setări de securitate independente pentru fiecare director din reţea. Cele mai răspândite simtome ale unei reţele infectate sunt cele de tip flood sau DoS (Denial of Service), care se manifestă prin viteza mică a transferului între calculatoare, scăderea vitezei calculatoarelor şi chiar devenirea lor total inoperabile. BitDefender reduce la minim perioada de vulnerabilitate în cazul unor astfel de atacuri şi scanează şi dezinfectează fişierele infectate.

'Aşa cum ne-am obişnuit clienţii şi partenerii, BitDefender aduce noi aplicaţii care se remarcă prin compatibilitate, flexibilitate, performanţă şi caracteristici noi, care răspund cerinţelor din ce în ce mai multe şi din ce în ce mai bine formulate venite din piaţă. Toate aceste produse au trecut printr-un beta-testing extrem de dur. Pe o perioada de aproximativ 6 luni, produsele au fost testate de circa 600 de administratori din întreaga lume, în aproape toate mediile posibile. Începand cu staţia Linux de acasă, până la serverul secundar al unor facultăţi sau companii cu un volum enorm de trafic', a declarat Alex Bălan, BitDefender Product Manager.

Toate cele 3 soluţii sunt disponibile pentru download pe siteul http://www.bitdefender.ro şi pot fi evaluate gratuit pentru 30 de zile.

Specialistii IT susţin că în viitorul apropiat majoritatea platformelor tehnologice de business vor fi open-source.

Conform celor mai recente studii IDC, circa 25% dintre companiile europene folosesc deja platforme open-source (în spercial Linux), acestea fiind extrem de populare în Germania, Spania şi ţările nordice. În Statele Unite, procentul a depăşit 33%, spun analiştii. Numai anul trecut, vânzările de servere Linux au crescut cu 45% faţă de 2004, fiind cu mult peste creşterea înregistrată de Windows (14%). Soluţiile open-source sunt pe agenda de investiţii a marilor companii, consideră IDC. Informaţia este confirmată şi de compania americană de analiză, Gartner: open-source va fi prezent în serverele a 95% din companiile Global 2000 (cele mai mari companii din lume) până în 2008. Peste numai 2 ani, open-source va acoperi 80% din infrastructurile software folosite de aceste companii, din cauza investiţiilor mici necesare şi a flexibilităţii oferite, spune Gartner.

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro/

Microsoft uneste comunicatiile grobale

27 Iunie 2006 - ...si integreaza totul in Office.

Saptamana aceasta, Microsoft a anuntat planurile sale ambitioase de a uni diverse protocoale de comunicatie pe care multi dintre noi le folosesc zilnic. Premisa de la care pornesc proiectele Microsoft este aceea ca, la nivel global, lumea comunicatiilor este dezbinata. De exemplu: mail, mesagerie instanta, mesaje text, tehnologii VoIP, precum si tehnologii pentru conferintele audio si video pot fi toate legate impreuna. Conform Microsoft, o arhitectura de comunicatii ce va fi integrata in urmatoarea versiune Microsoft Office va imbunatati in mod vizibil productivitatea, precum si disponibilitatea pentru o gama mai mare de utilizatori.Majoritatea afacerilor se bazeaza pe suita de productivitate a Microsoft, astfel ca noua directie in care paseste compania are sens.

Microsoft planuieste sa integreze mai multe caracteristici ale aplicatiilor precum Outlook, Speech Server, chiar si Exchange Server. Editiile pentru intreprinderi ale pachetului Office vor veni cu Communications Server 2007, un protocol de initiere a sesiunilor (SIP) ce va conecta VoIP, IM, mailul video, audio si cu voce intr-o singura aplicatie usor de administrat. De asemenea, Microsoft mai integreaza masageria instanta in Exchange Office intr-o functie numita ”unified messaging”.

VoIP este o arie asupra careia Microsoft se va concentra in Office 2007. Folosind Office Communicator, telefoanele desktop IP vor putea lucra cu anumite caracteristici, cum ar fi stocarea mailurilor vocale si notificatiile pentru utilizatori. Acestia vor putea sa trimita mesaje unei linii VoIP, iar mesajul va aparea in clientul de mesagerie instanta al destinatarului.

Gigantul software lucreaza impreuna cu companii precum Motorola si Samsung pentru a integra aceste noi utilitati in telefoanele celulare, headset-urile USB si wireless, precum si in alta dispozitive portabile. Conform Microsoft: „Abordarea Microsoft Corp. pentru unificarea comunicatiilor va darama combinatia de e-mail, mesagerie instanta, telefonie mobila si VoIP, si conferintele audio, video si web. Construind aceste lucruri pe ecosistemul existent al partenerilor, Microsoft a anuntat parteneriate de afaceri cu HP, Motorola si Siemens. Motorola va livra dispozitive mobile si hardware pentru retele bazandu-se pe Office Communications Server 2007 si Office Communicator Mobile.”

Urmand sa fie lansat la sfarsitul anului 2006, sau la inceputul anului 2007, Microsoft spune ca, daca va avea succes, va fi una dintre cele mai importante realizari si va afecta afacerile din intreaga lume. In acest sens, vor fi mai putine aspecte ale comunicatiilor de gestionat, iar costurile vor fi reduse drastic. Reducerea complexitatii este un subiect important pentru Microsoft. Unii sunt insa ingrijorati ca acest lucru ar reprezenta o amenintare la competitia corecta daca Microsoft va fi principalul furnizor al protocoalelor de comunicatie pe care le folosim astazi.

Sursa: http://dailytech.com/

Intel lanseaza Woodcrest

Versiunea SMP a Conroe isi ia zborul, dar se pare ca nu va fi disponibil in foarte multe locuri.

Luni, pe 26 iunie Intel a lansat procesorul Woodcrest, un procesor de server bazat pe arhitectura Intel Core. Noua familie de procesoare, numita Xeon XP, va folosi socket-ul LGA-771 si include suport pentru unitati centrale multiple, care permite unui sistem sa suporte mai mult de un procesor Woodcrest, spre deosebire de limitarea la un singur procesor Core 2 pe sistem. In ciuda diferentei majore, orice alt aspect al Woodcrest este practic identic cu procesorul Core 2 Duo pentru desktop.

Noul procesor vine cu scopul de a complementa si apoi de a inlocui Dempsey, ultimul procesor Xeon lansat de Intel, bazat pe microarhitectura Netburst. In timp ce atat Dempsey, cat si Woodcrest sunt bazate pe procese de 65 nm, o calitate importanta a Woodcrest este eficienta in ceea ce priveste consumul de energie. Atat Dempsey, cat si Woodcrest functioneaza la 130W, dar performanta Woodcrest este mai mare, avand o performanta-per-Watt mult mai mare. Fiind o componenta Netburst, Dempsey are o viteza destul de mare, ajungand pana la 3.73 GHz la 1066 FSB. De asemenea, avea si o structura cache 2x2MB L2, spre deosebire de memoria cache impartita de 4Mb L2. Un alt detaliu important este ca Dempsey este capabil de procesare a mai multe activitati – pana la 4, multumita Hyper-Threading, versus cele maxim 2 ale Woodcrest – Hyper-Threading nu este inclus in primul Core 2 Duo nici in Woodcrest Xeon.

In timpul unor demonstratii Woodcrest, Intel a spus ca ca, daca este comparat cu procesorul Opteron al AMD, Woodcrest este cu pana la 30% mai eficient in ceea ce priveste consumul de energie. Teste actuale arata insa ca Wooodcrest este cu 10% pana la 15% mai putin eficient in anumite situatii. In ceea ce priveste evolutia, Intel spune ca noul Woodcrest este de doua pana la trei ori mai bun decat Dempsey, in ceea ce priveste eficienta consumului.

Din pacate, exista si inconveniente, si anume faptul ca sunt destul de putine locuri in care acesta va fi disponibil.

Toate procesoarele Woodcrest vor beneficia de 4MB de memorie L2 si sunt create la 65 nm. Preturile vor porni de la 210$ si vor ajunge pana la 850$. Este evident ca majoritatea, daca nu chiar toate companiile majore producatoare de servere vor livra sisteme cu noul procesor. Unul dintre cele mai anticipate este Apple, care se preconizeaza ca va lansa sisteme ce folosesc Woodcrest la sfarsitul acestui an.

Woodcrest va fi acompaniat de memorie DDR2, ce va rula fie la DDR2-533, fie la DDR2-667. Pe platforma Intel Bensley, sistemele Xeon DP vor fi limitate la departamentul de grafica. Oricum, performanta in ceea ce priveste memoria va creste, in mare parte datorita FB-DIMM-urilor.

Privind in viitor, Intel Clovertown va avea quad-core – aceasta inseamna doua procesoare Woodcrest intr-un singur pachet. Acest lucru da posibilitatea folosirii a pana la opt nuclee ale unitatii centrale. Intel mai spune ca Clovertown va avea acelesi nivele de consum al energiei cu Woodcrest. Anul acesta, Intel va lansa Xeon MP Tulsa, ultimul procesor bazat pe arhitectura NetBurst. O noutate in ceea ce il priveste este faptul ca va fi primul procesor Intel x86 cu memorie cache impartita, L3. Itanium 2 Montecito va fi primul procesor al companiei cu memorie impartita L3.

In 2007, Intel va produce Tigerton, un nou procesor Xeon MP menit sa inlocuiasca Tulsa. Tigerton va contine cel putin patru nuclee si va avea suport pentru configuratiile SMP de patru sau mai multe procesoare pe sistem. Odata cu Tigerton, Intel va introduce si noua tehnologie numita dedicated high-speed interconnect. Aceasta tehnologie da o anumita cale directa fiecarui procesor catre chipset. Se va dovedi ca aceasta tehnologie va fi mult mai rapida decat tehnologia folosita astazi, front-side bus. Datele de lansare sunt inca necunoscute.

AMD pregateste de asemenea o lansare de server, in jurul datei de 1 august 2006. Noul Opteron, Revision F, bazat pe LGA1207-pin Socket F, va marca o evolutie signifianta in ceea ce priveste unitatile centrale de prelucrare ale AMD.

Sursa: http://www.dailytech.com/

Design by Emark.ro