Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 62
Adobe încheie un acord multianual de distribuţie cu Google

Bucuresti, 30 Iunie 2006 - Adobe şi Google Team vor distribui bara cu instrumente Google cu Adobe Macromedia Shockwave Player şi cu alte produse Adobe în viitor.

Adobe Systems Incorporated a anunţat încheierea unui acord multianual cu Google Inc. pentru distribuţia barei de instrumente cu diferite produse Adobe, pe toată durata acordului. În virtutea acordului, Adobe şi Google vor lansa bara de instrumente Google cu posibilităţi de descărcare din Adobe Macromedia Shockwave® Player. Bara cu instrumente Google va fi acum oferită ca parte a procesului de instalare a programului Shockwave Player pentru Internet Explorer pe Windows. În condiţiile acordului, bara cu instrumente Google va fi de asemenea oferită ca parte a altor instalări de produse Adobe în viitor.

Cu peste 200 de milioane de descărcări până în momentul actual, Macromedia Shockwave Player este standardul Web pentru o redare multimedia de calitate. Disponibil gratuit, Shockwave Player permite utilizatorilor să vizualizeze un conţinut Web interactiv precum jocuri, prezentări de afaceri, amuzament şi reclame dintr-un browser Web. Sute de mii de Shockwave Player sunt descărcate în fiecare zi şi Shockwave Player este instalat pe mai mult de 55 de procente din sistemele desktop cu acces la Internet.

Bara cu instrumente Google poate fi descărcată gratuit şi adaugă o casetă de căutare Google la un browser Web, aşadar utilizatorii pot accesaposibilităţile de căutare oferite de Google din orice site Web. De asemenea, bara cu instrumente include elemente de noutate care măresc eficienţa procesului de navigare -- precum sugestii instant în timpul tipăririi în caseta de căutare, un utilitar de verificare ortografică şi un program de blocare a ferestrelor pop-up. De asemenea, utilizatorii pot personaliza bara cu instrumente prin adăugarea de butoane pentru site-urile lor preferate. Informaţii suplimentare se găsesc la adresa toolbar.google.com

"Ca lideri ale segmentelor noastre de piaţă, este bine ca Adobe şi Google să colaboreze pentru a îmbunătăţi modurile în care clienţii preiau ideile şi informaţiile," a afirmat Shantanu Narayen, preşedinte şi COO la Adobe. "Clienţii noştri vor beneficia de forţa şi de comoditatea barei cu instrumente Google, iar popularitatea şi domeniul de acoperire pe care îl oferă tehnologia Adobe oferă pentru Google o expunere şi mai vastă, în faţa unei baze crescânde de consumatori. Ne aşteptăm ca acordul să aducă venituri semnificative pentru Adobe în următorii ani."

"Clienţii Adobe sunt printre cei mai practici şi entuziaşti consumatori de conţinut Web şi credem că le va plăcea la nebunie faptul că bara cu instrumente Google le va permite să folosească puterea de căutare Google oriunde în Web", a afirmat Omid Kordestani, senior vicepreşedinte de vânzări globale şi dezvoltare de business la Google. "Adobe şi Google au făcut o echipă pentru a-i ajuta pe utilizatori să găsească mai uşor şi mai repede resursele tot mai semnificative de informaţii care sunt importante pentru ei."

Articol preluat de pe http://comunicatedepresa.ro/

Academia Militară a Statelor Unite alege SPSS

Bucuresti, 04 Iulie 2006 - SPSS Inc., un important furnizor mondial de programe de predicţie analitică, a anunţat că Academia Militară a Statelor Unite de la West Point (USMA) a ales aplicaţiile sale pentru a determina reuşita cursanţilor la academie şi în cariera de ofiţer.

Fondată în 1802, Academia Militară este un colegiu care educă şi pregăteşte corpul cadeţilor, astfel încât fiecare absolvent să fie un lider de caracter dedicat valorilor de datorie, onoare şi ţară. Fiecare absolvent dispune de calităţile esenţiale pentru dezvoltare profesională în decursul unei cariere ca ofiţer al armatei americane şi pentru a oferi o viaţă de servicii aduse naţiunii.

În vederea unei evaluări eficiente a performanţei ofiţerilor, USMA va construi modele cu peste 20 de ani de caracteristici personale, recoltate pe baza datelor obţinute prin studii la nivel de instituţie. Aceste caracteristici se vor folosi pentru a se determina cei mai buni predictori ai reuşitei ca şi cadet şi ca ofiţer al Armatei.

Printre factorii de succes măsuraţi care vor fi evaluaţi de către USMA se vor număra promovarea cadeţilor înaintea colegilor lor, selecţia cadeţilor pentru şcoli concurente, cadeţi care obţin grade avansate după absolvire, cadeţi aleşi pentru comandă rezidentă şi reţinerea cadeţilor.

"Am selectat SPSS ca instrument de evaluare în sprijinul îndeplinirii misiunii noastre primordiale - aceea de a produce ofiţeri de carieră de cea mai bună calitate. Cu SPSS vom putea răspunde mai bine la întrebări vechi cu o tehnologie progresivă," a afirmat şeful filialei USMA de cercetare instituţională şi analiză, lt. col. Michael J. Johnson.

"Suntem încântaţi să oferim Academiei Militare a Statelor Unite tehnologia de predicţie analitică SPSS, care oferă o abordare inovatoare pentru monitorizarea şi o mai bună evaluare a cadeţilor pentru reuşita viitoare," a afirmat preşedintele şi CEO al SPSS, Jack Noonan.

SPSS este utilizat de către centrul de pregătire pentru luptă al Armatei americane (CRC) pentru identificarea tendinţelor datelor legate de riscuri, pentru îmbunătăţirea capacităţii centrului de a previziona, controla şi preveni pericolele care ameninţă trupele americane. Programul armatei americane de asigurare a infrastructurii critice pentru pericolele cibernetice (CIAP-CT) foloseşte de asemenea SPSS pentru identificarea şi corelarea modelelor de atac de tip cibernetic care pun în pericol infrastructurile critice.

Despre SPSS Inc.
SPSS Inc. (NASDAQ: SPSS) este un furnizor lider mondial de software şi soluţii de predicţie analitică. Tehnologia companiei face legătura dintre date şi acţiunile strategice efective prin tragerea de concluzii fiabile despre condiţiile actuale şi evenimentele critice viitoare. Peste 250.000 de clienţi din sectorul comercial, academic şi public se bazează pe tehnologia SPSS pentru a contribui la creşterea veniturilor, reducerea costurilor, îmbunătăţirea proceselor importante şi detecţia şi prevenirea fraudelor. Peste 95 de procente dintre companiile din lista Fortune 1000 sunt clienţi SPSS. Fondată în 1968, SPSS are sediul în Chicago, Illinois. Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să vizitaţi http://www.spss.com/

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro/

Linspire 5.0 OEM - alternativa pentru sisteme de operare

Bucuresti, 04 Iulie 2006 - Ce este Linspire?
Linspire este un nou sistem de operare, accesibil si plin de unelte, ce ofera putere, securitate, stabilitate si valoarea Linux-ului cu un design atragator. Indeplinind toate nevoile la toate nivelele, Linspire se instaleaza in aproximativ 15 minute, sau vine pre-instalat pe o gama larga de calculatoare si laptop-uri vandute in intreaga lume, fiind astfel o alternativa viabila pentru ORICE UTILIZATOR


Acest sistem de operare a fost conceput gandindu-ne la TINE. In cateva minute, poti naviga pe internet, sa-ti citesti email-urile, sa joci diverse jocuri, sau sa faci calcule tabelare. Pentru a fii totul complet, Linspire este accesibil pentru toate buzunarele si usor de folosit. Linspire impreuna cu soft-urile din depozitul CNR, vin cu o licentiere familiara prietenoasa, ceea ce inseamna ca nu mai trebuie sa platesti extra pentru a-l instala pe mai multe calculatoare.

Puncte forte
***************
Suita completa de programe pentru birou
-------------------------------------------------
Linspire vine cu o suita completa pentru ' word processing, spreadsheets, drawings si slide presentations'. Toate programele sunt compatibile cu fisierele Microsoft Office (.doc, .xls and .ppt).

Suita de Internet Avansata si Securizata
------------------------------------------------
Email, Internet, Instant Messaging, si multe altele! Suita de Internet Linspire include unul din cele mai avansate, securizate si usor de folosit browser de Internet disponibila pentru calculatoare laptop si desktop. Aceasta include si navigarea pe Internet folosind Tab-uri, Hot Words, in-line spell checking, si blocare pop-up ad. Linspire este compatibil cu QuickTime, Windows Media, Flash, Java si altele!

Instant Messaging
---------------------
Multi-platforma Instant Messenger permite comunicarea simultana cu multiple conturi IM - AOL Instant Messenger, MSN, Yahoo!, Messenger, ICQ, ai altele!

Muzica digitala
-----------------
Descarca si asculta muzica preferata cu Lsongs, un manager de muzica 'all-in-one' intergat in Linspire. Converteste si scrie-ti muzica pe CD. Organizeaz-o, ascult-o, sau sincronizeaz-o pe player-ul tau portabil.

Fotografii digitale
--------------------
Lphoto este un magager foto integrat in Linspire, ce permite descarcarea, organizarea, si editarea intregii colectii foto. Simplu, conecteaza-ti camera digitala la calculator, si importa toate pozele tale cu doar un click de mouse. Poti crea pana si prezentari animate, sau poti inscriptiona albumele pe CD sau video CD (VCD)!

Capabilitate Wireless avansata
-------------------------------------
Linspire suporta cea mai noua tehnologie de WiFi (802.11 B/G). Poti crea profile de retea, si cu 'WiFi access point locator' poti trece rapid de la reteaua de birou, sau la reteaua de acasa

Plug and Play 'Gata'
------------------------
Conecteaza camerele digitale, scannerele, MP3 playerele si altele. Linspire recunoaste instant alte aparate USB sau Firewire.

Unelte pentru publicare Web
----------------------------------
Linspire include Nvu, un program pentru web design puternic si usor de folosit, ce este un program open-source, echivalentul a Microsoft FrontPage sau Macromedia Dreamweaver. Nvu face crearea si updatarea site-urilor web mult mai usoara. Acum oricine poate crea pagini web, chiar si aceia care nu au experienta tehnica sau cunostinte HTML makes creating, managing, and updating web sites a snap. Now, anyone can create web pages, even those with no technical expertise or knowledge of HTML

Tutorial Multimedia
----------------------
Linspire a dezvoltat un tutorial multimedia, ce ajuta pana si cel mai novice utilizator sa utilizeze un sistem de operare puternic, stabil si securizat. Tutorialele 'How-To' acopera totul, de la simpla utilizare a Desktop-ului, pana la crearea unei conexiuni de Internet Wireless. Incearca-l si tu pentru a te convinge

Poti sa-l incerci GRATUIT accesand http://www.plccorp.ro/index.php?main_page=product_info&products_id=1276 si apasand TRY FOR FREE

Cui se adreseaza acest produs?
===================
Oricarei persoane fizice sau juridice, utilizator al unui PC. In mod special celor care nu au LICENTA pentru programele utilizate.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Noutati de la Samsung

4 iulie 2006 – Lucrurile merg din ce in ce mai bine pentru compania sud-coreeana.

Dupa lansarea dispozitivului pe piata asiatica la inceputul acestui an, Samsung aduce noul i320 pe piata europeana la sfarsitul acestei luni, ca un raspuns la Blackberry.

Dispozitivul foloseste sistemul de operare Windows Mobile 5.0, are un display cu diagonala de 2.2 inch si 65356 culori si o tastatura QWERTY.

Telefonul poate primi e-mail-ul push al Windows Mobile 5.0, si dispune de media playback, precum si de o camera de 1.3 Mp, propice atat pentru fotografii, cat si pentru inregistrari video. Acestea pot fi stocate pe un hard drive de 120MB sau pe un card MicroSD.

Este mai degraba un telefon tri-band, decat unul 3G, benefciind de conectivitate Bluetooth pentru convorbiri hands-free, dar nu are si wi-fi.

Aici puteti gasi specificatiile telefonul. Pretul este deocamdata necunoscut.


Tot recent a fost anuntata si lansarea unei noi serii de camere foto, ce poarta numele de NV, acronimul de la New Vision.

Noua gama, anuntata ieri, este alcatuita din trei camere, NV7 NV10 si NV3, si a fost dezvoltata in urma unui studiu de piata care a durat doi ani. Scopul acestui studiu a fost cunoasterea nevoilor consumatorilor si a intereselor lor in ceea ce priveste fotografiile, precum si a stilului de viata al acestora.

Ceea ce este notabil la aceasta noua gama este introducerea unei interfate inovative, care foloseste ceea ce Samsung numeste „Smart Touch”, pentru NV7 OPS si NV10. Noul sistem functioneaza doar prin atingerea usoara a butoanelor de navigatie pentru a arata meniul, pentru a manipula setarile sau pur si simplu pentru a vedea pozele facute.

Cea mai importanta din cele trei camere este NV7 OPS si 7.2 megapixeli si zoom optic 7x. Pe langa toate acestea, camera ofera atat functia Optical Picture Stabilisation (OPS), cat si Adavanced Shake Reduction (ASR).

Alte calitati: inregistrare video MPEG4 VGA (640x480) la 30 fps, ce include si zoom, si pauza, precum si functia de galerie foto.

Urmeaza NV10, cu 10.1 megapixeli si un display LCD wide-view de 2.5 inch. Si acest aparat beneficiaza de sistemul ASR si de inregistrare video MPEG4 VGA (640x480) la 30 fps. Este adaugat si un mod virtual dial, pentru un control mai confortabil al camerei.

Ultimul lansat este NV3, un posibil inlocuitor al i6. Are un senzor de 7.2 megapixeli, pe langa un player MP3 si video. Utilizatorii vor putea sa asculte muzica prin intermediul bozelor stereo built-in sau folosind castile, in timp ce fac poze. Toate acestea intr-un corp de metal gros (improriu spus) de 17.5 mm.

Aici puteti gasi specificatiile detaliate ale gamei.

NV7 OPS va costa 229 de lire sterline, NV10 279, iar NV3, 229. Acestea vor fi disponibile din septembrie.

Sursa: http://www.pocket-lint.co.uk/

Blu-ray burner de la BenQ

4 iulie 2006 – BenQ se numara printre primele companii care va lansa un recorder Blu-ray, asta daca un nou dispozitiv iese pe piata la timp, in august.

BW100, numit si Trio, poate scrie formatele Blu-ray, DVD si CD, si incorporeaza diverse tehnologii, printre care Precision Tilt Control System, SolidBurn, si Write Right, pentru a inregistra direct pe discuri.

Precision Tilt Control System reprezinta un extra sistem de protectie impotriva vibratiilor, semnalelor zgomotoase si neregularitatilor discului, iar SolidBurn optimizeaza setarile de scriere pentru fiecare disc.

La exteriorul dispozitivului se afla trei indicatori LED care arata ce tip de disc este scris.

Pretul retail pentru Trio va fi in jur de 550 lire sterline, asemanator cu cel al inscriptorului Blu-ray lansat de Philips, care va aparea pe piata in acelasi timp. Ramane de vazut care dintre cele doua inscriptoare vor castiga aceasta competitie.

Aici puteti gasi specificatiile detaliate ale dispozitivului, precum si tehnologiile folosite de acesta.

Sursa: http://www.pocket-lint.co.uk/

Noutati despre Apple Power Mac

4 iulie 2006 – Este deja confirmat ca Leopard va debuta la WDC (Worldwive Developers Conference) saptamana viitoare. Acum se pare ca demo-ul sistemului de operare va fi dat unui inlocuitor Power Mac G5.

Web-site-ul Think Secret a primit confirmare ca varful seriei Mac, deocamdata numit Power Mac Pro, va beneficia de o noua imprejmuire, desi inca nu au fost dezvaluite specificatiile. Aceasta este menita sa separe vizual noul calculator de predecesorul sau, PowerPC, in ciuda faptului ca se zvoneste ca acesta va fi similar cu G5.

MacBook Pro poate avea si o carcasa noua atunci cand procesorul mobil Intel Core 2 Duo Merom va fi incorporat, dar sursele Think Secret cred ca aceste update-uri nu vor fi gata pentru WWDC.

Sursa: http://www.pocket-lint.co.uk/

Windows pe Mac

30 iunie 2006 – Este cunoscut faptul ca rularea programelor Windows pe computerele Mac este un proces incet si dureros. Exista o singura optiune: rularea software-ului de emulare Virtual PC.

Dar cu trecerea Appla Computer la chip-urile Intel, orizontul optiunilor s-a extins considerabil. In primul rand, Apple are propriul software Boot Camp, care permite computerelor Mac bazate pe tehnologie Intel sa boot-eze fie in Windows, fie in Mac OS X. In acest timp, Parallels a lansat un software care permite sistemului de operare Microsoft sa ruleze intr-o masina virtuala, cu o scadere minora a performantei.

Curand va mai exista o optiune, care, spre deosebire de alegerile curente, nici nu necesita o copie Windows. O companie numita CodeWeavers foloseste o tehnologie open-source numita Wine pentru a permite catorva programe Windows sa ruleze sub MAC OS X.

CodeWeavers se afla la inceputul testelor cu CrossOver Office pentru Mac si planuieste sa lanseze o versiune finala a software-ului in iulie sau in august. CEO-ul firmei, Jeremy White spune ca ar prefera sa vada acest produs lansat inaintea rivalilor. „Din pacate, nu am putut sa il lansam pana acum”, a spus White intr-un interviu. „Ne-ar fi placut sa fi fost singura solutie, pentru un timp.”

Cu toate ca mutarea la Intel a reprezentat o optiune pentru Windows a utilizatorilor Mac, lansarea planuita a CrossOver Office pune in lumina faptul ca sistemele Apple devin din ce in ce mai compatibile cu lumea Windows.

White a spus ca CrossOver Office are un mare avantaj in fata celorlalte optiuni: folosirea acestuia nu necesita cumpararea unei copii Windows. Cu toate acestea, are si cateva dezavantaje minore. Focusul este pe compatibilitatea aplicatiilor, driverelor dispozitivelor, deci imprimantele, de exemplu, nu vor functiona cu aplicatiile Windows.

De asemenea, Wine este un strat de compatibilitate, nu un emulator in adevaratul sens al cuvantului, deci functioneaza numai cu anumite programe. Developerii de la CodeWeavers si cei care lucreaza la open source-ul Wine trebuie sa se ocupe de fiecare program pe care tin sa il faca compatibil. „De aceea este atat de greu, si nu foarte multe aplicatii sunt functionale”, a spus White.

Mutarea la Mac este destul de noua, dar CodeWeavers incearca sa gaseasca o nisa de piata pentru tehnologia Wine de trei, patru ani. Principalul lor produs a fost CrossOver Office pentru Linux, care foloseste tehnologia Wine penrtu a rula, printre alte programe, Microsoft Office. White a spus ca in jur de 100000 de oameni folosesc produsul CrossOver Office. Acesta a mai recunoscut insa ca tehnologia Wine ramane imperfecta. „Teoretic, este sfantul Graal, practic, este foarte promitator si minunat atunci cand merge.”

In timp ce multe programe Windows pot functiona pe versiunile Mac ale CrossOver Office, CodeWeavers va suporta doar cateva. Cel mai probabil, printre acestea se va numara Microsoft Project, Microsoft Outlook si jocul disponibil doar pe Windows Half-Life 2.

CodeWeavers ramane un mic efort. Aceasta este formata din aproximativ 20 de oameni, jumatate din acestia aflandu-se in St. Paul, Minneapolis, inclusiv White.

White a spus ca spera ca, in ciuda competitiei, utilizatorii Mac vor fi mai putin zgarciti decat utilizatorii Linux. Multi dintre acestia au refuzat sa plateasca produsul CrossOver, cand tehnologia este disponibila gratuit in lumea open-source. „Participarea cu bani nu este o parte a lumii Linux”, a adaugat acesta. „In plus, exista multi utilizatori Mac, cel putin in America de Nord.”

Sursa: http://news.com.com/

Design by Emark.ro