Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 65
Tentativa de atac electronic asupra posesorilor de carduri din Romania

Bucuresti, 18 Iulie 2006 - BitDefender, divizia de securitate a datelor a companiei SOFTWIN, împreună cu specialiştii IT ai BCR, au descoperit în această dimineaţă o tentativă de furt de date personale (aşa-numitul phishing) care îi viza pe posesorii de carduri emise de mai multe bănci din România.

Phishing-ul este un fenomen în creştere la nivel mondial, pagubele cauzate ridicându-se la peste 50 de miliarde de dolari pe an. Tehnologia implică în general un e-mail trimis aparent de o bancă, o companie mare sau instituţie de stat către clienţii săi, cerându-le să intre pe un site pentru a-şi reintroduce datele personale (cod numeric personal, card bancar şi PIN, conturi de plată online şi parolele lor).

În cazul de faţă, utilizatorii au primit un mesaj pe email care părea a veni de la BCR şi care încerca să îi convingă să intre pe o pagină de web specială. Aici se solicită divulgarea de date personale foarte importante, cum sunt numărul cardului şi PIN-ul asociat, banca emitentă etc.

Mesajul este ingenios conceput, dar scris greşit gramatical, ceea ce indică faptul că hackerii ar putea sa nu fie români. E-mailul îl "avertizează" pe utilizator că o anume persoană, cu numele de Bill Chang, domiciliată în Statele Unite, a cumpărat un telefon mobil în valoare de 470 lei, folosindu-i cardul. Se menţionează apoi că dacă această tranzacţie nu este autorizată, deţinătorul cardului poate urma link-ul "Tranzacţie în curs" pentru a o anula şi pentru a primi banii înapoi. Fireşte, acesta e un fals, nu există nici o tranzacţie de 470 de RON, singurul obiectiv al mesajului e să îl convingă pe destinatar să acceseze linkul respectiv (http://150.7.22.97/~shimizu/www.bcr.ro/login/).

Pagina încearcă să fie cât mai convingătoare, afişând logourile Visa, Mastercard, BCR şi conţine un formular prin care posesorul cardului (presupus a fi emis de mai multe bănci-BCR, Ion Ţiriac, Alphabank, Carpatica, Transilvania, Eurombank, Citibank, HVB Bank) este “invitat” să-şi divulge datele personale. Se exploatează astfel, teama (firească) a destinatarului că i s-au cheltuit bani din cont fără cunoştinţa sa.

Ceea ce frapează la prima vedere este modul în care este redactat textul care încearcă să păcălească utilizatorul. Expresii ca "Dragule BCR Membru …", "Dacă nu eşti autorizat să faci schimbul ăsta … ", "telefon mobil .... nou nouţ", greşelile gramaticale evidente ("logaţivă pe acontul dumneavoastră..."), precum şi neconcordanţa între valute (se vorbeşte mai întâi de o sumă în dolari, apoi în lei) sunt indicii clare ca acesta nu poate fi un mesaj oficial din partea unei bănci.

Un alt element interesant este referirea la un serviciu numit "BCR LWPELECTRONICS", prin care s-ar fi făcut plata. Conform exprimării, s-ar putea crede că e un serviciu al băncii dar care în realitate nu există. De fapt, analizând arhiva de phishing-uri specialiştii Laboratorului Antispam BitDefender au ajuns la concluzia că acest phishing e copia fidelă, tradusă în limba româna (într-un mod deficitar însă) al unui scam ce are ca ţintă utilizatorii serviciului de plată online "PayPal". În afară de traducerea din engleză, toate celelalte elemente sunt identice sau foarte asemănătoare (inclusiv numele şi adresa celui care ar fi făcut plata).

"Pentru un utilizator cât de cât atent, există suficiente elemente care să-i dea de gândit, astfel încât considerăm că acest email nu va avea un impact foarte mare. Aspectul îngrijorător în această situaţie e frecvenţa din ce în ce mai mare a acestui fel de atacuri, îndreptate asupra românilor ce folosesc servicii de online banking. Utilizatorii de internet din România nu sunt încă obişnuiţi cu acest fenomen, iar un atac mai rafinat, mai bine pus la punct şi mai credibil îi va convinge probabil pe mulţi să îşi introducă datele personale, lăsându-şi banii la îndemâna hoţului", a comentat Daniel Raduţă, Project Manager al Laboratorului Antispam BitDefender.

Conform specialiştilor BitDefender, cele mai importante măsuri pe care un utilizator le poate lua pentru a se proteja de astfel de atacuri sunt:
- să nu facă niciodată click pe un link dintr-un mesaj (indiferent de unde provine, chiar de la prieteni, instituţii, bănci). Pentru a intra pe site-ul băncii, poate tasta www.bcr.ro (de exemplu) în browser, fiind mai sigur că va ajunge pe site-ul băncii şi nu pe un site fantomă făcut pentru a-i fura datele personale.
- să fie atent când primeşte orice fel de mesaje legate de activiţăti financiare, aparent de la bănci: majoritatea băncilor explică clar în politicile lor că nu vor trimite NICIODATĂ mesaje e-mail în care să ceară datele personale.
- să folosească o soluţie antispam/antiphishing performantă.

BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporaţii.

Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii. De asemenea, echipa BitDefender oferă consultanţă organizaţiilor în realizarea şi stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru reţelele de calculatoare.

BitDefender este o divizie a SOFTWIN SRL, al cărei sediu central se află în România, la Bucureşti. SOFTWIN are reprezentanţe externe în Germania, Marea Britanie, Spania şi SUA.

Articol preluat de pe http://comunicatedepresa.ro

AMD injumatateste pretul la Athlon 64

25 iulie 2006 – Inca o veste socanta din partea AMD, asta dupa ce compania americana a anuntat achizitionarea ATI: preturile procesoarelor vor fi reduse. Cele mai mari reduceri vor fi la procesoarele Athlon 64, inclusiv versiunile X2 Dual-core, la care pretul practic se injumatateste.

In vreme ce razboiul preturilor cu Intel a influentat veniturile ambelor companii, AMD nu va renunta la incercarea de a castiga cote de piata, si a redus preturile procesoarelor existente Turion, pentru laptop-uri, Athlon 64, pentru desktop-urile heavy duty, inclusiv FX-62, pentru gameri si ofertele pentru Sempron, atat varianta desktop, cat si notebook.

O asemenea carpeala de obicei vesteste procesoare ce urmeaza a fi lansate, dar Intel va lansa oficial oferta dual-core pentru desktop, Core 2 Duo, pe 27 iulie.

Incepand cu Turion, ML-44 este redus de la 354 dolari, la 263 dolari (o reducere de 26%), ML-42 este redus de la 263 dolari, la 220 dolari (16%) si de la 220 dolari, la 184 dolari (tot 16 procente).

Cea mai importanta veste este oricum cea referitoare la procesoarele Athlon 64 X2 Dual-core. Pretul procesorului 5000+ scade de la 696 de dolari, la 301, ceea ce inseamna o reducere de 57 procente, si sunt reduceri similare si pentru modelele 4600+, 4200+ si 3800+ (ambele oferte Energy Efficient si AM2/939).

Modelele Athlon 64 X2 4800, 4400 si 4000 sunt scoase de asemenea de pe programul de preturi.

Athlon 64 FX-62, preferatul gamerilor, scade de la 1031 dolari la 827 (o reducere de 20 de procente). Si pentru versiunile single core ale lui Athlon 64, 3800+ scade de la 290, la 112 dolari (61% reducere), iar 3500+ de la 189, la 91 dolari (52%).

In final, pretul procesorului Sempron este redus cu aproximativ 17 procente. De exemplu, procesorul pentru desktop Sempron 3600+ scade de la 123 dolari, la 101.

Intreaga lista de preturi poate fi citita aici.

Sursa: http://www.pcpro.co.uk/news/

Motorola extinde seria Razr

25 iulie 2006 – Compania Motorola, incantata de succesul avut cu telefoanele cu clapeta Razr, a dezvaluit sapte noi dispozitive saptamana aceasta.

Populara familie de telefoane ultra-subtiri, din care s-au vandut peste 50000 de unitati, a insemnat mult pentru obtinerea cotelor de piata a companiei din Schaumberg, Illinois. Motorola acum tinteste spre un numar de 500000 de dispozitive Razr vandute. Presedintele si CEO-ul companiei, Ed Zander a spus aceste lucruri intr-un discurs de deschidere monitorizat via un web cast.

Krzr (se pronunta creze-er) este o variatiune a Razr, insa mai ingusta, fiind un raspuns la cererile din partea tineretului, a femeilor si a clientilor din tarile asiatice, a spus Ron Garriques, presedintele afacerii de dispozitive mobile Motorola. Telefonul este cu un centimetru mai ingust decat Razr, conform spuselor companiei. Are parte de o suprafata de sticla deasupra si magneziu dedesubt, si este echipat cu pana la un GB de memorie expandabila si o camera cu rezolutia de 2 megapixeli cu lentile zoom de 8x.

Krzr va fi disponibil atat pentru retelele GSM (Global System for Mobile Communications), cat si cele CDMA (Code Division Multiple Access). Telefonul CDMA, ce beneficiaza de capabilitati EV-DO (Evolution-Data Optimized) de mare viteza, va include o tasta dedicara pe lateralul telefonul pentru a controla music player-ul integrat. Ambele versiuni ale Krzr sunt acum testate si sunt pregatite pentru lansarea din al treilea trimestru, a mai spus Garriques.

Motorola a mai dezvaluit ceea ce Garriques numeste primul product major cu factor “slide”, adica un model in care tastatura aluneca de sub display atunci cand este nevoie. Telefonul, numit Rizr, beneficiaza de o camera cu rezolutia de 2 megapixeli, calitati pentru redarea muzicii si memorie detasabila.

Un procesor ce foloseste arhitectura Arm Ltd., Arm 11 va livra inalta performanta pe doua telefoane UMTS (Universal Mobile Telecommunications System) ale Motorola. Ambele vor suporta HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) si convorbiri video in ambele sensuri. Razr XX, anuntat luni, va avea un music player integrat, a spus Garriques. Razr Maxx vine in pachet cu multe calitati, precum controale ale music player-ului sensibile la atingere, un slot pentru carduri micro SD si poate sustine memory card-uri de 2 GB. Ambele vor iesi pe piata in al patrulea trimestru al acestui an.

Tot luni, Motorola a anuntat o versiune a telefonului Slvr, numit Slvr L7c, ce poate folosi retelele EV-DO. De asemenea, beneficiaza de streaming audio si video si tehnologie GPS (Global Positioning System) pentru serviciile bazate pe locatie. Si acesta va fi livrat incepand cu octombrie 2006.

Sursa: http://www.pcworld.com/

Fiecare PC cu procesor Intel achizitionat in cadrul programului EURO200 va fi livrat cu un CD GRATUIT cu software educational

26 Iulie 2006 - Bucuresti - CD-ul conţine 42 de lecţii interactive din cadrul platformei educaţionale AeL, oferite gratuit de SIVECO România

Ca parte a efortului de susţinere a procesului educativ din România, Intel anunţă că fiecare computer livrat în cadrul ediţiei de anul acesta a programului Euro200 şi dotat cu un procesor Intel va fi oferit împreună cu un CD educaţional gratuit, realizat în parteneriat cu SIVECO ROMANIA România. CD-ul oferit de Intel şi SIVECO Romania cuprinde 42 de lecţii interactive şi va da ocazia elevilor care achiziţionează computere în cadrul programului Euro200 să se familiarizeze într-o manieră modernă cu noţiuni din majoritatea disciplinelor incluse în programa gimnazială şi de liceu, de la biologie, chimie şi fizică până la literatură, informatică şi tehnologie. „Prin această iniţiativă Intel continuă să sprijine accesul la tehnologia informaţiei pentru elevii din România,” a declarat Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager. „Dacă anul trecut am oferit în cadrul Euro200 CD-uri cu noţiuni de bază pentru utilizarea PC-ului, anul acesta facem încă un pas şi oferim acces beneficiarilor programului nu doar la tehnologie ci şi la o modalitate nouă şi performantă de învăţare,” a adăugat Irinel Burloiu. Programul EURO200 îşi propune să ofere studenţilor cu posibilităţi financiare limitate ocazia de a lua contact cu tehnologia informaţiei prin intermediul unor calculatoare parformante. Programul se află în prezent la a treia ediţie şi va oferi acces la PC-uri unui număr de 78,000 de elevi în perioada iunie - august a acestui an.
Conţinutul CD-ului oferit de Intel şi SIVECO Romania face parte din platforma educaţională AeL dezvoltată de SIVECO ROMANIA. Pe lângă lecţiile incluse, CD-ul conţine şi o secţiune dedicată prezentării celor 1,600 de lecţii din cadrul platformei AeL.

„Lecţiile AeL, care au primit Premiul I în cadrul ediţiei 2005 a Summitului Mondial al Tehnologiei Informaţiei de la Tunis, şi pe care le oferim acum gratuit şi beneficiarilor programului EURO 200, sunt deja accesibile marii majorităţi a elevilor şi profesorilor din România prin programul Sistem Educaţional Informatizat. Considerăm că prin susţinerea programului Euro200 putem contribui la democratizarea accesului românilor la tehnologie,' a declarat Irina Socol, General Manager SIVECO România.

Intel este implicat activ în susţinerea educaţiei în numeroase ţări de pe glob. Unul dintre cele mai populare programe este Târgul Internaţional de Ştiinţe şi Inginerie Intel (Intel ISEF), singura manifestare de acest gen pentru studenţi care înglobează toate ştiinţele aplicate. România a participat pentru prima dată în 2006 la ISEF şi a câtigat locul al treilea în cadrul secţiunii de ştiinţe comportamentale. În fiecare an, milioane de studenţi se întrec în cadrul ediţiilor regionale şi al celor mai mult de 500 de alte manifestări afiliate ISEF care au loc în întreaga lume. Peste 1.300 de studenţi din mai mult de 40 de ţări au astfel ocazia de a concura pentru burse şi premii a căror valoare totală a depăsit anul acesta 4 milioane USD.

Depozitul de Calculatoare la cel mai înalt nivel de parteneriat cu Microsoft: Gold Certified Partner

25 Iulie 2006 - Bucuresti - Pentru al doilea an consecutiv de la lansarea Microsoft Partner Program, CNDPI ROMSOFT SA a dobândit statutul cel mai inalt din programul specific de parteneriate, Microsoft GOLD Certified Partner. Obţinerea acestui statut a presupus îndeplinirea cumulativă a câtorva condiţii şi competenţe, specifice Microsoft.

ROMSOFT a îndeplinit toate criteriile şi deţine în prezent două competenţe Microsoft, faţă de media în industrie şi de cerinţele Programului, ce solicită doar o competenţă per companie, eveniment care potenţează profilul de integrator de sisteme de prim rang al ROMSOFT. Competenţele ROMSOFT sunt Networking Infrastructure Solutions (competenţă în implementarea de soluţii bazate pe Microsoft Windows Server 2003 sau Microsoft Small Business Server 2003) şi OEM Hardware Solutions – specializarea System Building (configurarea de soluţii hardware, PC-uri şi servere, cu software Microsoft original preinstalat).

Aceste competenţe contribuie, ca puternic argument, la consolidarea imaginii ROMSOFT, implicit a lanţului sau naţional de magazine „Depozitul de Calculatoare”, ca integrator de sisteme PC cu standarde ridicate de performanţă şi stabilitate, standarde conforme sloganului Microsoft „merge sigur din prima!”.

În acord cu această politică de calitate, ROMSOFT pune anul acesta un accent deosebit pe certificarea personalului tehnic şi de vânzari din sediul central şi din reteaua „Depozitul de Calculatoare”, acest personal fiind interfata companiei cu clientii şi pregatirea acestuia influenţând direct calitatea soluţiilor comercializate. Conform calendarului intern al companiei, în următoarele 12 luni, circa 250 de angajati din companie vor urma cursuri de certificare tehnică Microsoft. Scopul acestui demers este creşterea nivelului de competenţă tehnică la nivelul întregii companii, prin atingerea a două obiective:

1. personalul certificat tehnic să deţină o pondere de 25%-30% din totalul personalului companiei; 2. cel putin 1 angajat din fiecare magazin „Depozitul de Calculatoare” să deţină o certificare tehnică Microsoft de tip MCP (Microsoft Certified Professional) în domenii precum pre-instalare Windows XP, sau troubleshooting (suport tehnic) Windows XP.

Aceste obiective au ca scop specializarea personalului în acordarea de asistenţă şi servicii utilizatorilor de sisteme de calcul cu software Microsoft preinstalat, precum şi un grad mai mare de flexibilitate în abordarea platformelor OS specifice fiecarui tip de client DC.

ROMSOFT a amenajat în acest scop, la sediul sau central, un centru de instruire deservit de un trainer autorizat Microsoft (MCT, Microsoft Certified Trainer), al carui mandat include şi formarea unui centru de suport tehnic intern, destinat oferirii de suport tehnic avansat personalului din magazinele proprii.

Peste 15 persoane detin deja certificari Microsoft pe diverse nivele de competenţă, de la MCP sau MCDST pana la MCSA sau MCSE.

De asemenea ROMSOFT a obţinut recent certificarea “Designed for Windows XP” pentru o gama proprie de PC-uri, certificare care ii conferă dreptul de a comercializa sisteme cu sigla “Designed for Windows XP”, o marca de calitate recunoscuta la nivel international.

Nu in ultimul rand trebuie subliniat suportul Microsoft Romania privitor la tehnicile de vanzari, in acest scop consilierii de vanzări beneficiind periodic de training gratuit pentru toata gama de produse Microsoft.

Societate cu capital 100% romanesc, este unul din cei mai importanti distribuitori de tehnica de calcul din Romania. Gama de produse oferite de Romsoft acopera intregul spectru de componente si periferice, Romsoft fiind un furnizor de solutii complete (one-stop shop). Zona de piata acoperita de vanzarile Romsoft o reprezinta întreg teritoriul tarii, activitatea companiei fiind prin excelenta una de distribuitor. Compania noastra este certificata conform standardului de management al calitatii ISO 9001: 2000, de catre Germanischer Lloyd Romania, membru al Germanischer Lloyd Germania.
Romsoft are in prezent 850 de angajati, birouri centrale in suprafata de aproximativ 633 mp, depozite centrale in suprafata de aproximativ 3100 mp, precum si spatii comerciale in magazine de peste 5000 mp.
Siteul Romsoft: http://www.romsoft.ro/

Trafic real-time cu Google Maps Mobile

Google Maps a updatat serviciul mobil pentru a include date despre trafic in timp real. Google Maps Mobile ofera acum informatii despre traficul din 30 de orase de pe teritoriul Statelor Unite.

Un plug-in bazat pe tehnologie Java, disponibil pentru telefoanele mobile sau orice fel de dispozitiv mobil, cum ar fi pocket-PC-uri, este necesar pentru a folosi Google Maps Mobile. Este un download gratuit, dar utilizatorii sunt responsabili pentru taxele percepute de furnizorul de telefonie mobile folosit.

Aplicatia poate fi download-ata vizitand site-ul http://%20www.google.com/gmm, folosind browser-ul telefonului mobil, iar lista dispozitivelor mobile compatibile este disponibila aici.
Nu mai ramane decat sa faceti o calatorie pana in America, pentru a testa noul serviciu Google.

Sursa: http://blog.wired.com/

Microsoft considera IE a fi o mare prioritate

26 iulie 2006 – Microsoft planuieste sa introduca Internet Explorer 7 in mod automat, atunci cand update-ul browser-ului va fi disponibil, la finele acestui an.

IE 7 va fi livrat in ultimele trei luni ale acestui an, sub forma unui update-ul de inalta prioritate, via Automatic Updates, in Windows XP, a marti spus intr-un interviu Gary Schare, directorul de produs IE al Microsoft. Automatic Updates este o atributie Windows in mod tipic folosita pentru a update-urile de securitate, insa pe care Microsoft a folosit-o pentru a instala unealta impotriva pirateriei, WGA Notifications.

Justificatia este, desigur, imbunatatirile signifiante ale IE 7 in ceea ce priveste securitatea”, a mai spus Schare. Microsoft recomanda ca toti utilizatorii Windows sa instaleze noul browser atunci cand acesta va fi disponibil, a adaugat acesta.

IE 7 va fi primul update major al Web browser-ului omnipresent al Microsoft din ultimii cinci ani. Securitatea a fost principala investitie pentru update-uri, au declarat cei de la Microsoft. Criticii au comparat predecesorul IE 6 cu “cascavalul elvetian”, deoarece are multe vulnerabilitati de securitate. O a treia si finala versiune beta a IE 7 va fi lansata aceasta luna.

Cu toate ca IE 7 va fi introdus cu forta in Automatic Updates, oamenii pot alege daca sa il instaleze sau nu, a spus Schare. Automatic Updates va notifica intai utilizatorii atunci cand IE 7 va fi gata pentru instalare, iar apoi va afisa un ecran de bun-venit care prezinta principalele calitati si alegerile de instalare, sau optiunile de a nu instala aplicatie sau de a o amana.

Aditional, Microsoft planuieste sa faca disponibila o unealta speciala pentru a bloca livrarea automata a noi versiuni a browser-ului, a mai spus Schare. Unealta este create special pentru utilizatorii business care nu ar putea fi pregatiti pentru un update IE. Microsoft a invatat o lectie atunci cand a introdus Service Pack-ul pentru Windows XP via o functie de update.

”Multe intreprinderi au utilizatori care se bazeaza pe Automatic Updates”, a spus Schare. “In mod obisnuit, acestia tin sa aiba un management mai strans al oricarui software care va fi mai mult decat un patch de securizare a vulnerabilitatilor”.

Internet Explorer 7 Blocker Toolkit nu va expira si include un template ce poate fi folosit cu sistemele de management al software-ului Microsoft. Va fi disponibil pe site-ul Web al Microsoft, Download Center. “Chiar vrem ca lumea sa fie pregatita pentru o lansare majora a unui nou Web browser”, a mai spus Schare.

Sursa: http://www.news.com.com

Design by Emark.ro