Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 68
Eicon Networks cumpara divizia Intel de semnalizare si procesare media

SANTA CLARA, California, 10 August 2006 - Eicon Networks Corporation (“Eicon”) si Intel Corporation anunta ca au semnat o intelegere prin care Intel vinde catre Eicon divizia de semnalizare si procesare media.

In urma acestei achizitii se asteapta ca Eicon sa devina unul dintre jucatorii pricipali pe piata de semnalizare si procesare media. Vanzarea va permite companiei Intel sa-si focalizeze investitiile din domeniul IT asupra partii centrale de comunicatii IT si asupra proiectelor ce includ arhitectura Intel si procesarea de retea, platforme modulare de comunicatie si module optice. Aceasta tranzactie este asteptata sa se incheie intr-o perioada de la 4 pana la 6 sapatmani in conditii normale. Conditiile financiare nu au fost dezvaluite.

Afacerea Intel de semnalizare si procesare media include toate liniile de produse de achizitie ale Intel Dialogic precum Host Media Processing (HMP) software. Liniile Intel de produse SS7, solutii de integrare si gateway PBX sunt deasemenea incluse in vanzare.

Completand linia de produse Eicon Diva Server, achizitia va face posibila oferirea de servicii suplimentare catre clientii actuali Eicon si Intel cat si pentru clienti viitori. Eicon doreste sa lucreze alaturi de Intel ca membru activ al aliantei Intel® Communication.

Eicon a anuntat de asemenea faptul ca simultan cu noua achizitie principalele grupuri de investitii Investcorp Technology Ventures si Tennenbaum Capital Partners vor investii in Eicon Networks Corporation, cu Investcorp ca si investitor principal al tranzactiei iar Tennenbaum co-investitor.

Nick Jensen presedintele Eicon Networks’ si al CEO a afirmat faptul ca "Aceasta este o zi foarte importanta pentru pentru Eicon Corporation. Produsele de semnalizare si procesare media ale Intel si Eicon se completeaza reciproc. Ne asteptam ca aceasta investitie sa fie benefica extinderii razei noastre globale, sa vina cu solutii pentru ambele circuite traditionale ale tehnologiei comunicatiei si ale platformelor IP pentru ambele intreprinderi."
"Suntem de asemenea foarte multumiti pentru faptul ca firme prestigioase de investitie precum Investcorp si Tennenbaum cred in potentialul companiei noastre si au ales in urma achizitiei facute sa devina actionari Eicon", a adaugat Jensen.

Investitia facuta in Eicon si Intel este un fapt ce reflecta increderea noastra in potentialul domeniului semnalizarii si procesarii media", a afirmat Savio Tung, seful Investcorp Technology Ventures. "La fel de important este faptul ca avem experienta in executarea tranzactiilor de spin-out in ajutorul asigurarii unei treceri line cu Eicon".

"Am fost incantati sa avem sansa de a investi in combinatia de pret Eicon-Intel", a afirmat Steven Chang, partener Tennenbaum. "In momentul de fata trebuie sa aprovizionam management-ul cu resursele financiare si expertizele necesare pentru a putea produce produse noi pe piata si servicii care sa multumeasca clientii si sa poata marii afacerea."
"Aceasta investitie subliniaza angajamentul continuu al Tennenbaum Capital Partners de a investi in companiile de tehnologie si a maximei increderi in acest de segment de piata al semnalizarii si procesarrii media."

Intel se axeaza pe partea de comunicatii si segmentele de piata ce sunt aliniate cu partea centrala a afacerii noastre", a afirmat Anthony Neal-Graves, manager-ul general al diviziei platformei modulare de comunicatii Intel Corporation.

"Afacerea din domeniul semnalizarii si procesarii media continua sa prezinte o oportunitate atractiva pe piata, iar aceste produse vor continua sa fie o parte importanta a ecosistemului Intel. Vom continua colaborarea cu Eicon pentru a asigura faptul ca clientii vor putea beneficia de arhitectura de baza Intel completa si competenta".

Acest segment din Intel include aproximativ 600 de angajati implicati intr-o varietate de functii, ce includ inginerie, testarea produselor, validare si marketing. Este de asteptat ca un numar mare din acesti angajati sa devina angajati Eicon. Cele doua companii vor lucra impreuna pe durata urmatoarelor luni pentru a putea oferi suport si service de buna calitate clientilor.

Aceasta vanzare nu va afecta productia de subansample ale echipamentelor de telecomunicatii, pentru servere blade Advanced Telecom Computing Architecture (ATCA), CompactPCI si carcase.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Tehnologia NVIDIA® QUAD SLI™ face accesibila grafica HD din jocuri

Bucuresti, 09 August 2006 - Corporaţia NVIDIA (NASDAQ: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor cu grafică programabilă, a făcut accesibilă grafica HD din jocuri pentru oricine prin lansarea driver-ului grafic NVIDIA ForceWare 91.45 cu suport Quad NVIDIA SLI.

Pentru prima dată, utilizatorii din segmentul DIY (do-it yourself: persoane care-şi realizează singure propriile sisteme) au acces la tehnologia Quad SLI, ce utilizează puterea a patru GPU (unităţi de procesare grafică) pentru a face posibilă rularea de jocuri cu grafică XHD – cu o rezoluţie de până la 2560 x 1600 – o posibilitate pentru jucătorii împătimiţi şi pasionaţii de computere.

Pasionaţii îşi pot construi propriile sisteme PC, performante pentru jocuri, prin combinarea:
• Driver-ului grafic ForceWare 91.45
• A două plăci video NVIDIA SLI-Ready GeForce® 7950 GX2
• A unei plăci de bază dotate cu chipset NVIDIA nForce® 4 SLI X16 sau NVIDIA nForce 590/570 SLI
• A unui procesor AMD® Athlon™ FX- 62 sau Intel® Core™ 2 Duo

"Oferind un astfel de nivel de performanţă grafică minţilor inovative ale entuziaştilor PC-urilor ce preferă să-şi construiască şi să-şi creeze propriile sisteme, ne aşteptăm să vedem "performanţa maximă" redefinită", a declarat Ujesh Desai, director general NVIDIA pe segmentul GPU - sisteme desktop. "Pentru obţinerea platformei ideale destinate jocurilor, nu se poate da greş cu un sistem construit în jurul plăcii de bază dotate cu chipset NVIDIA nForce 590 SLI MCP şi cu o pereche de plăci video NVIDIA GeForce 7950 GX2 şi completat cu un display LCD wide de ultimă generaţie."

Driver-ul NVIDIA ForceWare 91.45 este acum accesibil la adresa www.nvidia.com/drivers.

Tehnologia NVIDIA SLI este inovaţia unei platforme revoluţionare ce permite utilizatorilor să atingă în mod inteligent performanţă grafică prin combinarea mai multor plăci video NVIDIA într-un singur sistem cu o placă de bază cu NVIDIA nForce SLI MCP. Prin utilizarea tehnologiei SLI, utilizatorii pot instala două plăci video GeForce 7950 GX2 care să lucreze în paralel, dispunând astfel de puterea a patru unităţi de procesare grafică (GPU) pentru obţinerea de rezoluţii XHD, inclusiv incredibila rezoluţie de 2560x 1600 în timp ce se menţine o bună rată de refresh a cadrelor, imagini vizuale spectaculoase şi claritatea imaginilor pentru o experienţă de neuitat.

Pentru mai multe informaţii despre tehnologia NVDIA SLI, unităţile de procesare grafică GeForce seria 7, sau pentru a descărca driver-ul ForceWare 91.45, vă rugăm vizitaţi http://www.nvidia.com/.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

BitDefender va lansa o noua tehnologie pentru securitatea datelor

Bucuresti, 11 August 2006 - Divizia BitDefender din cadrul companiei SOFTWIN a lansat spre testare versiunea Beta a tehnologiei Antirootkit, care va fi înglobată în viitoarea sa linie de produse pentru servere şi staţiile de lucru.

Un program de tip rootkit este un set de instrumente software realizat cu scopul de a ascunde procese care rulează, fişiere sau informaţii despre sistem, permiţând astfel unui "intrus" accesul în sistem. Astfel de programe pot rula pe mai multe sisteme de operare, precum Linux, Solaris sau Microsoft Windows. Rootkit-urile modifică de multe ori părţi din sistemul de operare sau se instalează ca părţi componente ale acestuia.

Specialiştii consideră că, începând de anul viitor, un produs de securitatate a datelor, fără tehnologia antirootkit nu va mai fi în măsură să protejeze calculatoarele în faţa acestor ameninţări. În plus, aplicaţiile rootkit sunt realizate astfel încât administratorul de sistem să nu observe că există un utilizator neautorizat al sistemului. Cel mai cunoscut exemplu? Scandalul din 2005 legat de Sony, companie acuzată că ar fi inclus un astfel de program pe CD-urile cu muzică. Compania japoneză a motivat decizia prin intenţia de a proteja drepturile de autor şi a împiedica copierea melodiilor. În final, Sony a realizat impactul negativ al acestei decizii şi a scos de pe piaţă CD-urile care contineau astfel de software.

"Am început dezvoltarea acestei noi tehnologii încă de anul trecut. Acum, ea va putea fi testată de pasionaţii de tehnologie de pe pagina de internet beta.bitdefender.com. Noul modul Antirootkit va asigura detectarea acestor ameninţări în timp real", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

În paralel cu specialiştii români de la BitDefender, doar câteva companii din lume au mai oferit spre testare tehnologii de protecţie antirootkit. BitDefender rămâne un pionier în domeniul tehnologiilor de securitate a datelor, după ce, în 1998, a fost primul producător din lume care a introdus actualizarea automată a semnăturilor antivirus via Internet şi apoi managementul la distanţă al atacurilor informatice de către un manager IT, prin WAP.

BitDefender este o suită de peste 54 de soluţii pentru satisfacerea nevoilor de securitate ale mediului IT actual, oferind administrarea eficientă a ameninţărilor informatice pentru peste 41 de milioane de utilizatori individuali si din corporaţii.

Realizată pentru a oferi protecţie completă reţelelor şi sistemelor companiilor, gama de soluţii BitDefender cuprinde, pe lângă produse pentru protecţia antivirus, antispam, personal firewall şi soluţii de administrare a securităţii. De asemenea, echipa BitDefender oferă consultanţă organizaţiilor în realizarea şi stabilirea politicilor de securitate a datelor pentru reţelele de calculatoare.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Cumparaturi locale pentru cei din localitate

Google ofera vouchere pentru discount cumparatorilor care localizeaza un magazin folosindu-se de Google Maps.

Cupoanele de reduceri sunt un mod popular de a promova magazinele si serviciile in Statele Unite ale Americii, iar Google spera sa atraga micile afaceri care altfel nu ar beneficia de o prezenta pe web.

Clientii pot printa voucherul pe care il vor si il pot duce la magazinul care ofera reducerea respectiva. Nu exista planuri pentru o versiune pentru telefoane mobile, deoarece vanzatorii nu au vreun mod sigur de a se ocupa de acest fel de vouchere electronice, conform Reuters.

Nu se percep taxe pentru consumatorii sau afacerile care folosesc acest serviciu.
La sfarsitul acestui an, Google va oferi serviciul pentru afaceri folosind AdWords.
Colaboratorul Google la acest program este furnizorul de vouchere Valpak.
Mai multe informatii aici.

Sursa: http://www.theregister.com

MP3 player nou de la Samsung

15 august 2006 – Samsung a dezvaluit ca va prezenta versiunea demo a unui music player digital echipat cu boxe built-in la show-ul IFA, ce va avea loc luna viitoare in Berlin. Asta in ciuda faptului ca Google a dezvaluit un preview al acestui player.

YP-K5 beneficiaza de 4GB de memorie Flash jsi suporta formatele audio des intalnite, precum si fisierele .ogg, Linux friendly. Exista si un radio FM, si playerul befeiciaza de motorul audio Samsung 3Ddigital Natural Sound (DNSe) pentru “basi si sunet clar”.

Playerul este controlat de un touchpad si incorporeaza o baterie capabila de playback de pana la 25 de ore. Boxele se afla in spatele playerului.

Ramane de vazut daca YP-K5 va fi prezentat la IFA, dar Akhibara News are cateva poze cu acesta aici.

Sursa: http://www.theregister.com

Nvidia Opteron

15 august 2006 – Nvidia a lansat astazi familia de chipset-uri nForce Pro 3000 pentru servere si statii de lucru bazate pe recent anuntatele procesoare Opteron dual-core DDR 2 SDRAM. Chipseturile sunt facute pentru calculatoarele ce contin una pana la opt unitati centrale de prelucrare.

Linia este alcatuita din chip-urile 3050, 3400 si 3600 MCP. Toate cele trei chip-uri suporta SLI – lucru ce le recomanda pentru servere si statii de lucru ce sunt folosite pentru creare de continut si de catre profesionistii ce lucreaza in stiinta si inginerie. 3400 este menit pentru sistemele one-way si are 28 de rute PCI Express cu care fabricantii de placi de baza se pot juca. Poate suporta sase drive-uri 3Gbps SATA si doua periferice paralele ATA in configuratii RAID 0, 1, 0+1 si 5. Chipset-ul are incorporat un controller Gigabit Ethernet ce poate suporta doua MAC-uri si accelerare TCP/IP. De asemenea, poate opera intre doua si zece porturi USB 2.0.

3600 adauga calitati RAS (reliability, availability and serviceability) specificatiilor lui 3400, cum ar fi: tehnologie avansata de raportare a erorilor, enclosure management si alte functionalitati potrivite pentru intreprinderi.

3050 este esential un procesor I/O add-on pentru 3600, dubland rutele PCI Express la 56, si marind numarul drive-urilor suportate de 12 SATA si patru PATA. Impreuna, cele diua chip-uri suporta patru MAC-uri Gigabit Ethernet, insa placile vor suporta numai zece pana la douazeci de porturi USB.

Nvidia inca nu a anuntat parteneri specifici, insa a spus ca deja au inceput livrarile catre anumite intreprinderi, printre care si HP, IBM, Sun si Fujitsu Siemens.

Sursa: http://www.theregister.com

Remiza in razboiul DVD-urilor?

15 august 2006 – Batalia pentru suprematia DVD-urilor de noua generatie ar putea rezulta intr-o egalitate, conform unui nou raport al unor analisti media.

Un raport al Screen Digest prevede ca lupta dintre cele doua formate DVD rivale si incompatibile – Blu-ray si HD DVD - nu va fi echivalentul luptei dintre formaturile video VHS si Betamax, lupta ce a rezultat cu transformarea VHS in lider de piata.

In schimb, analistii de la Screen Digest prevad ca nici unul din cele doua formate nu ca obtine o pozitie de varf ca dominanta de piata si se asteapta ca cele doua sa coexiste. Mai mult, conform analistilor, un eventual format eficient din punct de vedere al costului va combina calitatile celorlalte doua si toata lumea va castiga.

Autorul raportului, Graham Sharpless crede ca succesul DVD-ului s-a datorat faptului ca era singurul format care oferea p calitate mai buna si o convenienta mai mare decat formatul VHS pe care l-a imbunatatit. Cu toate acestea, in noua batalie a mediului filmelor, ambele formate suporta caracteristici asemanatoare.

”Discurile Blu-ray au o capacitate de pana la 50 GB, comparativ cu HD DVD, care beneficiaza de numai 30 GB. Insa Blu-ray este un format revolutionar care este mai dificil si mai costisitor de fabricat decat discurile HD DVD, ce pot fi produse folosind echipament DVD modificat”, a mai adaugat acesta.

Cu toate acestea, Screen Digest nu a dat inca un verdict in razboiul celor doua formate. In mod evident, oricare din cele doua formate ar atinge dominanta pietei, suporterii formatului invins vor trece in tabara adversa.

Alternativ, ambele formate pierd in sensul ca nici unul nu are suficient succes pentru a beneficia de adoptia unanima, rezultand o situatie comparabila cu cea a bataliei dintre formatele audio de noua generatie SACD si DVD Audio, conform Screen Digest.

Seful analist al Screen Digets Ben Keef spune ca peceptia unui razboi nu a ajutat nici unul din cele doua formate. “Luand in considerare interesul pentru cele doua formate, suntem de parere ca, cel mai probabil, cele doua formate vor continua sa coexiste pana cand va fi prezentata o solutie accesibila in format dublu.”, a spus acesta.

Screen Digest prevede si ca putine dispozitive vor opta pentru inlocuirea librariilor DVD existente.

Pana acum, Blu-ray este suportat de Philips, Dell, Sony si cateva studio-uri majore de la Hollywood. In schimb, HD DVD este sprijinit de catre Toshiba, NEC, plus studio-urile de filme Warner, Paramount si Universal. Intel si Microsoft suporta HD DVD, in vreme ce HP sprijina ambele formate.

Sursa: ElectricNews.Net

Apple prezinta Leopard

15 august 2006 – Apple Computer a completat trecerea la microprocesoarele Intel si a oferit un preview al sistemului de operare de noua generatie, mutand atentia, cel putin pentru moment, de la problemele financiare ale companiei.

Seful executiv Steve Jobbs, adresandu-se inginerilor la WDC (Worldwide Developer Conference), a prezentat computere Mac bazate pe tehnologie Intel, adresate utilizatorilor profesionali si serverelor destinate afacerilor.

Aceste noi computere inlocuiesc ultimele calculatoare Apple ce foloseau chip-uri PowerPC construite de IBM si Freescale Semiconductor.

Jobs a oferit si un preview al Mac OS X, numit Leopard, facand si cateva aluzii la rivalul Microsoft si sistemul de operare care a fost amanat atata timp, Windows Vista.

De cand Windows XP a fost lansat in 2001, Apple a lansat cinci update-uri majore ale Mac OS X. Leopard va fi lansat in primavara anului 2007.

”Prietenii nostrii de la redmond cheltuie peste cinci miliarde de dolari in R&D, dar zilele astea nu incearca decat sa copieze Google si Apple”, a spus acesta. “Deci cred ca acesta este un bun exemplu al faptului ca banii nu sunt totul.”

Jobs nu a mentionat nimic despre scandalul referitor la fabricantul californian de Mac-uri si music playere iPod.

Sursa: The Australian

AXIGEN Mail Server, acum disponibil şi pentru sisteme Solaris

Bucuresti, 16 August 2006 - AXIGEN (axigen.com) anunţă astăzi lansarea versiunii comerciale a aplicaţiei de tip server de e-mail pentru platformele Solaris i386. Noua versiune are la bază beneficiile arhitecturii multi-platformă, extrem de flexibilă, dezvoltată de specialiştii companiei GECAD Technologies în cadrul unui efort continuu de lărgire a portofoliului de soluţii de mesagerie electronică.

"În urmă cu două luni făceam o promisiune clienţilor noştri de a continua dezvoltarea unor noi versiuni de produse destinate şi altor sisteme de operare decât cele cu care suntem deja compatibili, promisiune pe care ne-am respectat-o", a declarat Oana Bornaz, CEO AXIGEN. "După recenta apariţie a produselor AXIGEN pentru platformele BSD, echipa noastră lansează astăzi un instrument care sperăm că va fi util administratorilor de Solaris din întreaga lume. AXIGEN Mail Server pentru Solaris i386 se poate instala şi configura rapid şi uşor, iar aici mă refer inclusiv la instalarea modulelor antivirus şi antispam. Practic, un administrator de sistem nu ar trebui să consume mai mult de 30 de minute pentru a instala şi configura aplicaţia server de e-mail AXIGEN".

Ca şi în cazul altor produse AXIGEN, produsul compatibil cu platforma Solaris i386 este un produs de înaltă performanţă, cu capacităţi de stocare speciale, care permit salvarea o singură dată a unui mesaj trimis mai multor utilizatori ce fac parte din acelaşi domeniu, îmbunătăţindu-se astfel procesul de gestionare a spaţiului de stocare pe server. Suportul tehnic specializat este oferit de către echipa AXIGEN, fiind inclus în costul licenţei de achiziţionare a produsului.

"Dată fiind portabilitatea crescută a programelor dezvoltate de noi, echipa de cercetare şi dezvoltare AXIGEN a putut realiza progrese semnificative în munca sa şi se află acum la stadiu de a finaliza un produs similar destinat sistemului de operare MacOS. Plănuim, de asemenea, ca versiunea 2.0 a AXIGEN Mail Server pe care intenţionăm să o lansăm la sfârşitul lunii octombrie, să funcţioneze şi pe platforma Windows", a adăugat Oana Bornaz.

Lansat în ultimul trimestru al anului trecut, în urma unei investiţii iniţiale de două milioane de euro, AXIGEN a ajuns în prezent să fie distribuit în întreaga lume de aproximativ 30 de parteneri.

AXIGEN este o soluţie de mesagerie electronică rapidă, scalabilă şi adaptabilă cerinţelor de comunicare atât din partea companiilor mici şi mijlocii, cât şi din partea furnizorilor de servicii Internet.

Pentru a afla mai multe despre AXIGEN Mail Server, vizitaţi axigen.com

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Design by Emark.ro