Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 69
LCD TV Samsung de 70 inch

22 august 2006 - Samsung va prezenta la International Meeting on Information Display (ce are loc in Coreea de Sud) primul televizor LCD de 70 de inch.

Panoul are o rezolutie de 1080p de inalta definitie si un unghi de vedere conica de 180°, precum si un semnal video de frecventa de 120 Hz, de doua ori mai mult decat panourile pentru HD LCD, furnizand un timp de raspuns mai mic decat 8ms.

Alte statistici vitale include luminozitate de 600cd/m˛, ratie de contrast de 2000:1 si suport pentru 1.07 miliarde de culori.

”Noul nostru LCD de 70 inch nu este doar cu mult mai mare, dar fixeaza si un nou reper de excelenta in ceea ce priveste reproducerea imaginilor video, unghiul de vedere si calitatea imaginii”, a spus Kim San-Soo, vicepresedinte executiv al Samsung Electronics. ”L-am proiectat pentru a mari dramatic experienta de vedere a utilizatorilor in ceea ce priveste TV-urile LCD cu ecran mare.”

Samsung va incepe producerea dispozitivelor incepand cu prima jumatate a anului 2007 si se pare ca acest lucru va pune companie intr-o pozitie favorabila pentru competitia cu fabricantii de display-uri cu plasma si proiectie TV.

Vanzarile globale ale TV-urilor cu LCD au crescut cu 135% in trimestrul aprilie-iunie, ajungandu-se la 9.4 unitati, reprezentand 22% din piata de TV-uri din lume, conform firmei Display Search. Philips ramane liderul de piata in termeni de unitati vandute, cu Samsung inlocuind Sharp pentru al doilea loc, dar Sony ia marea cota de piata in ceea ce priveste preturile, in fata Samsung si apoi Philips.

Sursa: pcpro.co.uk

Apple updateaza firmware-ul MacBook, Logic, Xsan

23 august 2006 – Apple a lansat un firmware pentru portabilele sale MacBook, precum si update-uri de software pentru ambele versiuni Pro si Express ale Logic si Xsan.

Update-ul de firmware SMC include instructiuni de instalare specifice. Nu a fost dat nici un motiv pentru aceasta lansare desi se considera ca ea vine ca o adaugare la recentul update System Management Control care a adresat problemele de management al puterii legate de problemele de supraincalzire.

Update-urile Logic Pro si Express 7.2.2 imbunatatesc compatibilitatea cu Mac Pro si furnizeaza performanta prin utilizarea totala a arhitecturii Mac Pro Quad-core, precum si a suportului optimizat pentru porturile audio incluse.

Update-ul Xsan Filesystem 1.4 imbunatateste performantele pentru toate sistemele care ruleaza Mac OS X si versiunea Mac OS X Server 10.4, in timp ce update-ul Xsan Admin 1.4 furnizeaza performante imbunatatite pentru administrarea, configurarea si mentinerea Xsan. Un installer Xsan 1.4 este de asemenea disponibil. Pentru mai multe informatii despre Xsan, software-ul Apple, vizitati apple.com/uk/xsan.

Toate update-urile sunt disponibile pe apple.com/support/downloads

Sursa: pcpro.co.uk

Sandisk prezinta un MP3 player de 8GB

SanDisk a introdus in Statele Unite ceea ce pare a fi MP3 player-ul cu cea mai mare memorie flash din lume.

Player-ul Sansa e280 este echipat cu 8GB de memorie flash, standard. Pentru cei care simt ca au nevoie de mai multe versiuni ale operelor lui Wagner pe MP3 player-ul lor, exista o posibilitate de extindere a memoriei, folosind un card microSD pentru a cupla inca 2GB de memorie flash, astfel ajungandu-se la capacitatea de 10GB, ceea ce inseamna aproximativ 2500 de melodii.

Pe langa calitatile de rulare a melodiilor, dispozitivul are si radio FM, photo viewing si posibilitate de playback al clipurilor video. Costa 250 de dolari, care este cam acelasi pret cu al unui iPod Nano de 4GB. Avand in veder faptul ca memoria flash este probabil cea mai scumpa componenta intr-un MP3 player, SanDisk calculeaza ca, fiind cel mai mare furnizor de memorie flash al lumii, isi poate indeparta rivalii si poate furniza capacitati de memorie uriase.

MP3 player-ul functioneaza cu versiunile Windows XP si Media Player 10+.

Cu toate acestea, iPod-ul se dovedeste a fi aproape invulnerabil competitiei. Un sondaj recent a descoperit ca Apple a luat 75.6% din piata player-elor MP3 in al doilea trimestru al anului 2006. Urmatorul loc este ocupat de un MP3 player ce a ocupat doar 9.7%.

Se pot face precomenzi pentru e280, insa numai pentru Marea Britanie, de la SanDisk.co.uk, modelele urmand sa fie livrate in prima jumatate a lunii Septembrie.

Sursa: pcpro.co.uk

VoipNow 1.2

Bucuresti, 16 August 2006 - Noua versiune 4PSA VoipNow 1.2 lansată de Rack-Soft oferă un grad sporit de interoperabilitate şi noi functionalităţi precum suportul IVR (Interactive Voice Response) şi Fax Center.

4PSA VoipNow este o centrală telefonică software VoIP, proiectată pentru sistemele de operare Linux, care permite furnizorilor mici şi medii de servicii Internet şi găzduire web (ISP / HSP) să ofere atât clienţilor rezidenţiali cât şi celor business servicii de telefonie digitală la costuri competitive. Având în vedere cerinţele hardware reduse şi managementul facil al sistemului, 4PSA VoipNow poate fi instalat de către orice companie care urmăreşte îmbunătăţirea comunicaţiilor de voce.

Noua versiune se înscrie în strategia de dezvoltare a producătorului şi întăreşte poziţia primului control panel VoIP destinat furnizorilor de servicii Internet şi găzduire web. 4PSA VoipNow 1.2 răspunde totodată sugestiilor primite de la companiile care au implementat deja soluţia Rack-Soft.

Odată cu noua versiune, 4PSA VoipNow oferă o interoperabilitate superioară cu alte aplicaţii software. 'API-ul 4PSA VoipNow bazat pe protocolul SOAP este operaţional. Pot fi adăugate conturi noi, pot fi modificate sau şterse unele existente, pot fi schimbate drepturile unui anumit utilizator, etc. fără să fie utilizată interfata web. Toate aceste acţiuni ca şi multe altele pot fi executate prin intermediul unei interfeţe API standard. În esenţă, orice aplicaţie poate interacţiona cu 4PSA VoipNow, ceea ce înseamnă că va fi mai uşor pentru furnizorii de servicii să integreze software-ul nostru cu sistemele deja existente', a declarat Bogdan Cârstoiu, arhitectul sistemului 4PSA VoipNow.

Versiunea 1.2 conţine peste douăzeci de alte funcţii noi şi îmbunătăţiri. Fie că este vorba de monitorizarea cozilor de apeluri sau de interacţiunea cu interfaţa, toate facilităţile noi oferă mai multă libertate clientului final şi sporesc productivitatea.

4PSA VoipNow 1.2 este disponibil şi pentru sistemele de operare Suse 10.x şi poate fi instalat mai eficient in mediile virtualizate Virtuozzo graţie împachetării în formatul nativ. Folosirea aplicaţiei pe maşinile virtualizate devine şi mai atractivă pentru furnizorii de servicii. Procesul de actualizare a software-ului este centralizat, iar utilizarea resurselor serverului este maximizată fără pierderi de performanţă sau de stabilitate.

În funcţie de licenţă, produsul 4PSA VoipNow 1.2 este disponibil la preţuri începând de la 299 USD.

Articol preluat de pe comunicatedepresa.ro

Un nou Trojan din PowerPoint

22 august 2006 – Un nou Trojan zero-day din PowerPoint isi face aparitia. Vulnerabilitatea este una noua si nu este legata de cea rezolvata in MS06-048, ce a fost deja subiectul unor serii de atacuri.

Desi detaliile date pana acum sunt foarte putine, conform spuselor celor de la TrendMicro, se pare ca Trojan-ul este nascut de un fisier care are extensia .PPT, ce ajung pe un sistem fie daca este download-at de pe Internet, fie daca este lasat de orice alt malware si incearca sa exploateze vulnerabilitatea in PowerPoint.

Fisierul care este lasat in computer (dropper file) este numit TROJ_MDROPPER.BH; acesta download-eaza in Windows un fisier cu extensia .exe numit TROJ_SMALL.CMZ.

Atunci cand fisierul este executat, permite unui atacator sa ia controlul asupra unui sistem afectat si sa ruleze cod arbitrar.

Trojan-ul incearca sa download-eze tot felul de malware de pe website-urile hacker-ilor, si cel mai probabil va recruta computerul intr-un botnet. Cu toate ca originile Trojanului nu sunt cunoscute, unul din website-urile hackerilor este localizat in Taiwan.

Conform rapoartelor, instalarile Microsoft PowerPoint folosite in sistemele de server Windows 95, Windows 98, Windows Me, Windows NT, Windows 2000 si Windows 2003 sunt afectatesi se pare ca toate versiunile de PowerPoint sunt afectate.

Nu exista nici un raspuns oficial de la Microsoft in momentul de fata. Cu toate acestea, daca vulnerabilitatea este confirmata, data cea mai apropiata de la care userii se pot astepta la o rezolvare este marti, 12 septembrie. Pana atunci, sunteti sfatuiti sa nu deschideti nici un fisier PowerPoint nesolicitat. De asemenea, tineti minte ca este posibil ca fisierele PowerPoint infectate sa fie incluse in fisierele Microsoft Word sau Microsoft Excel. Ca intotdeauna, utilizatorii sunt sfatuiti sa isi pastreze software-ul antivirus la zi.

Sursa: pcpro.co.uk

EMI lucreaza cu Zune

EMI a semnat un contact pentru a furniza clip-uri video spre a fi incarcate pe media playerul portabil ce urmeaza a fi lansat de Microsoft, Zune.

Impreuna cu alte companii majore care au vaut prototipurile Zune, EMI a fost impresionat de capabilitatile wireless ale playerului, precum si de o calitate care permite impartirea muzicii cu alti utilizatori, calitate care momentan este absenta de pe iPod-urile ce conduc vanzarile.

”Apple a fost un partener important in construirea unei piete de muzica in format digital, insa orice nou pion in aceasta piata, cu promisiuni serioase, reprezinta vesti bune pentru artisti si industrie.”, a spus Jeff Kempler, vicepresedintele executiv al EMI America, relateaza Reuters.

Microsoft, care pana acum nu a dat amanunte despre calitatile Zune, a refuzat sa comenteze.

Sursa: pcpro.co.uk

NOD32 Antivirus System disponibil acum si in limba romana

Bucuresti, 23 August 2006 - Pentru a veni cat mai mult in intampinarea cerintelor clientilor nostri, dar si a tuturor utilizatorilor, ESET LLC a lansat versiunea in limba romana a programului antivirus NOD32. Versiunea trial in limba romana o puteti descarca accesand link-urile:

Pentru Windows NT/2000/2003/XP/32-bit/64-bit:
click

Pentru Windows 95/98/ME:
click

Versiunea comerciala in limba romana o puteti descarca accesand link-urile:

Pentru Windows 95/98/ME - Standard:
click

Pentru Windows NT/2000/2003/XP/32-bit/64-bit - Standard:
click

Pentru Windows NT/2000/2003/XP/32-bit/64-bit – LAN Update Server:
click

Pentru Windows 95/98/ME – LAN Update Server:
click

Articol preluat de pe comunicatedepresa.ro

Microsoft ofera reduceri de vacanta

23 august 2006 – Microsoft Corp. are de gand sa foere discounturi sau alt fel de promotii in timpul vacantelor pentru a ii convinge pe utilizatori sa isi upgradeze PCurile cu Windows Vista, chiar daca noul sistem nu va fi gasit in magazine decat incepand cu luna ianuarie, asta in cele mai optimiste cazuri.

Kevin Kutz, un director al Microsoft Windows Client Group, a confirmat marti faptul ca Microsoft Corp. duce discutii cu furnizorii de PCuri pentru posibilitati de promotii. Insa a refuzat sa ofere alte detalii,cum ar fi daca acestea se vor aplica in exclusivitate noilor echipamente cumparate.

Vista va fi primul upgrade major al sistemului de operare al Microsoft de la lansarea Windows XP din anul 2001. Dupa o serie de intarzieri, Microsoft spune ca este gata si conform planului, va incepe sa livreze versiunea business a sistemului incepand cu noiembrie si versiunea adresata clientilor incepand cu ianuarie.

Luna trecuta, oricum, Kevin Johnson, co-presedintele diviziei Microsoft, ce include Windows, a spus ca acestia nu vor ezita sa intarzie lansarea Vista din nou, daca vor exista dubii in ceea ce priveste calitatea produsului.

George Shiffler, director de research la Gartner Group, a revizuit previziunile referitor la vanzarile de PCuri din 2006 dupa ce Microsoft a anuntat ultima intarziere a Vista in martie. El a spus ca se asteapta la circa 1.1 milioane de unitati vandute mai putin decat la ultima sa previziune.

Shiffler se asteapta ca Microsoft sa lanseze in ianuarie noul sistem de operare. El noteaza ca de obicei companiei Microsoft ii ia intre noua luni si un an pana sa livreze un nou produs, de la lansarea celei de-a doua versiuni beta sau de test. Vista Beta 2 a fost lansata in mai. El a mai sugerat ca fabricantii de PCuri spera la o alta intarziere, deoarece marketingul unui sistem de operare care nu exista inca este o provocare formidabila pe care acestia doresc sa o evite. In schimb, el spune ca ei mai degraba ar astepta pentru ca vacanta sa se termine si distractiile media ce au legatura cu Super Bowl-ul sa se termine inainte ca ei sa entuziasmeze clientii cu un PC nou.

Scopul initial al Microsoft era “sa existe computere care au instalat sistemul de operare Vista, chipuri noi, procesoare Intel – iar toate acestea sa fie livrate intr-un pachet penktru Craciun”, a spus Ted Schadler, un analist al Forrester Research Inc.

Steven Baker, vice presedintele NDP Group are dubii in ceea ce priveste promovarea Vista inainte ca noul sistem de operare sa fie disponibila pe piata. “Problema nu este ca oamenii nu vor sa cumpere un PC nou inaintea unui nou sistem de operare”, spune el, ”ci ca oamenii nu vor sa instaleze un nou sistem de operare pe un PC nou.”

Sursa: pcpro.co.uk

AMD castiga Dell de partea sa

AMD a confirmat o noua afacere incheiata cu Dell. Compania texana va livra computere pentru desktopuri dotate cu echipament AMD, precum si cateva servere bazate pe tehnologie Opteron.

Principalul rival al Intel a anuntat ca Dell va oferi PCuri desktop Dimension bazate pe procesoare AMD incepand cu luna septembrie. Dell va mai livra si servere bazate pe tehnologie AMD Opteron, atat 4P (quad-core, cu patru nuclee), cat si 2P (dual-core, cu doua nuclee), asta pana la sfarsitul anului 2006.

Aceasta miscare a fost anticipate si marcheaza sfarsitul companiei Dell ca o afacere Intel-only,

”Trecerea la echipamente AMD este un castig pentru Dell, pentru industrie si mai ales pentru clientii Dell”, a spus Marty Seyer, vicepresedintele AMD, Commercial Business.

Acceptarea AMD este cu siguranta o urmare a vanzarilor scazute ale companiei Dell din ultimele luni, dupa cum arata recentele rezultate financiare.

Primele semne ale rupturii dintre Dell si Intel au aparut in noiembrie 2005, atunci cand Dell a inceput timid sa vandal procesoare AMD intr-un colt al site-ului compniei. Dell a inceput sa vanda servere bazate pe procesoare Opteron in mai.

Sursa: pcpro.co.uk

Logitech prezinta un nou mouse

24 august 2006 – Logitech “invarte” un nou mouse revolutionar, fara rotita.

Fabricantul de mouse-uri Logitech a prezentat astazi primul sau dispozitiv de input cu rotita de scroll libera, un sistem tintit spre gamerii ce cauta schimbari rapide de arme si utilizatorii de Microsoft Office care sunt nevoiti sa rasfoiasca prin documente foarte mari.

Logitech a lansat doi soricei: primul, MX, este destinat utilizatorilor sistemelor desktop, iar al doilea, VX, pentru utilizatorii de notebookuri. Ambele sunt livrate purtand brandul de New Revolution.

In afara cutiei, ambii soricei au rotitele de scroll setate de modul “gear”. Dar de indata ce este aprins, rotita functioneaza liber. Rotita construita din aliaj este astfel proiectata incat se va invarti timp de 6 secunde, conform spuselor Logitech. Versiunea MX suporta un buton sub rotita sa de scroll si beneficiaza de o tasta “document flip” (care intoarce paginile documentelor) care este accesibila degetului mare si este localizata intre tastele page-up si page-down.

Versiunea VX beneficiaza de asemenea de butonul de search, dar este un slider control ce trebuie folosit de index pentru a da zoom in si out pe imagini, in locul rotitei de intorcere a paginilor de la MX.

Ambele versiuni ale Revolution sunt fara fir, functionand pe un link wireless de 2.4 GHz, al carui proprietar este Logitech. VX este livrat cu nu slot USB, iar MX beneficiaza de o baterie reincarcabila lithium-ion.

MX si VX vor intra in magazine incepand de maine, atat in SUA, cat si in Europa. MX va costa in jur de 90-100 de lire sterline, iar VX, versiunea mai mica, in jur de 60-80 de lire.

Sursa: reghardware.co.uk

Design by Emark.ro