Depozitul de calculatoare
Pentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 72
Autodesk stă cu lupa pe pirateria software din România

Bucuresti, 11 Septembrie 2006 - Campania antipiraterie - Autodesk, cel mai mare producător mondial de software de proiectare pentru PC şi A&C International, distribuitorul autorizat Autodesk în România, au demarat începând cu luna septembrie o campanie de comunicare al cărei obiectiv principal este conştientizarea de către companii a implicaţiilor legale şi morale ale utilizării de software ilegal. Campania este gestionată şi dezvoltată local de distribuitorul român.

La conferinţa de presă din 7 septembrie au participat Dl. Jean-Paul Seuren, Autodesk License Compliance Manager EMEA, Dl. David Palas, Autodesk Country Sales Manager Autodesk pentru Cehia, Slovacia şi Sud-Estul Europei, Dl. Cristian Dumitrescu, preşedinte A&C International, Dl. Daniel Gruia, Consilier al Ministrului Telecomunicaţiilor şi Tehnologiei Informaţiei şi Dna. Magda Popescu, reprezentant legal Business Software Alliance (BSA).

În calitate de membru al BSA, Autodesk militează pentru respectarea legii dreptului de autor şi a drepturilor conexe. Obiectivul Autodesk este de a susţine activ utilizatorii legali de produse Autodesk şi de a preveni utilizarea ilegală a programelor Autodesk. „Estimăm că aproximativ 90% din software-ul Autodesk este utilizat în România fraudulos. Prin această campanie, dorim să adresăm o invitaţie la legalizare tuturor celor aflaţi în această situaţie să se asigure că ideile lor originale sunt puse în aplicare cu un software original Autodesk”, a declarat Dl. Cristian Dumitrescu, preşedinte A&C International.

Aflat la prima sa vizită în România în calitate de coordonator al luptei împotriva utilizării ilegale de software Autodesk din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia, Dl. Jean-Paul Seuren a declarat: „Vom începe o campanie susţinută împotriva pirateriei software. Vom atrage atenţia că software-ul este un bun ca oricare altul, având la bază o idee care aparţine cuiva. Nu poţi să foloseşti ilegal un produs software fără să-ţi asumi consecinţele. Suntem cu ochii pe România – mai ales dată fiind pregătirea de aderare la Comunitatea Europeană. Companiile sunt principalul nostru public ţintă”.

La rândul său, Dl. David Palas, Autodesk Country Sales Manager, a accentuat relaţia dintre dezvoltarea economică şi creşterea pieţei de IT: „România este o ţară cu un foarte mare potenţial de creştere. Infrastructura, construcţiile, industria mecanică, arhitectura, cadastrul etc. reprezintă domenii care nu se vor putea dezvolta în viitorul apropiat fără un software profesionist de proiectare asistată de calculator”.

Mixul de comunicare al campaniei antipiraterie Autodesk include o campanie de publicitate în presă şi indoor, un program de relaţii publice, direct marketing (direct-mail adresat câtorva mii de companii, ai căror manageri sunt invitaţi să realizeze un audit intern de software Autodesk) şi o campanie de telemarketing. Până la sfârşitul anului 2006, Autodesk şi A&C International vor organiza mese rotunde pentru mobilizarea factorilor de decizie implicaţi în combaterea pirateriei software şi vor oferi consultanţă pentru legalizarea software-ului Autodesk.

O etapă importantă a campaniei va fi comunicarea pro-legalizare desfăşurată de către A&C International. „Intenţia noastră nu este să rămânem la stadiul expunerii problemei, ci să le prezentăm utilizatorilor soluţiile de legalizare disponibile”, a subliniat Dl. Cristian Dumitrescu.


În acest sens, A&C International va iniţia şi promova contractul de legalizare şi consultanţă pentru legalizare. Prin acest contract, companiile vor putea să licenţieze software-ul Autodesk pe care îl deţin într-o perioadă agreată de comun acord, prin plăţi eşalonate – totul în condiţii de strictă confidenţialitate. Nu este prima oară când A&C desfăşoară acest proiect: în urmă cu 5 ani s-au încheiat contracte de legalizare în valoare de peste 1.500.000 dolari.

Alături de facilitatea contractului de legalizare propusă de distribuitorul român, Autodesk le oferă companiilor recomandări practice cu privire la administrarea eficientă a pachetului software, precum şi câteva direcţii pentru efectuarea auditului de software. Informaţii suplimentare şi instrumentele necesare administrării software se găsesc la adresele www.autodesk.com/piracy şi www.bsa.org/romania

Totodată, Autodesk le pune la dispoziţie utilizatorilor şi alte opţiuni de achiziţionare a programelor de proiectare asistată de calculator de ultimă generaţie: abonamentul/subscripţia anual/ă (permite previziunea bugetară, upgrade-ul automat, e-learning etc.), promoţiile periodice pentru upgrade, cross-upgrade (trecerea de la platforma de bază la produse specializate), acorduri de parteneriat (National Major Agreements – NMA) cu diversele asociaţii profesionale care beneficiază de reduceri de până la 25% din preţurile de listă recomandate.

Ca soluţie imediată pentru combaterea pirateriei software, Dl. Cristian Dumitrescu a lansat în cadrul conferinţei de presă ideea unei propuneri de lege prin care companiile să fie obligate să precizeze în bilanţul lunar pe care îl depun numele software-ului contabil pe care îl utilizează şi seria acestuia. De asemenea, Dl. Cristian Dumitrescu a sugerat că, odată cu bilanţul anual, să se introducă şi obligativitatea unei declaraţii pe propria răspundere prin care administratorii de companii să precizeze că folosesc în activităţile pe care le desfăşoară numai software legal.

Implicarea Gărzii financiare în lupta de prevenire şi combatere a pirateriei software este o altă propunere pe care preşedintele A&C International a adus-o în discuţie. Aceasta s-ar concretiza prin verificarea numărului de computere raportat la numărul de licenţe care există într-o companie. În situaţiile care ar necesita verificări suplimentare, Garda financiară ar trebui să anunţe Poliţia Economică şi Business Software Alliance. Amenda imediată care ar fi aplicată în cazul descoperirii de software ilegal ar consta într-o sumă cel puţin egală cu valoarea TVA care nu a fost plătită către stat pentru software-ul utilizat fără licenţă.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

WorldMediaCafe in versiune beta

Iasi, 11 Septembrie 2006 - Filme de calitate din toate tarile, prezentate unei audiente internationale; pe scurt acesta e scopul propus al WorldMediaCafe Ltd.

In acelasi timp, doua mari beneficii rezulta din acest scop. Producatorii filmelor prezentate primesc un procent anume din veniturile obtinute. Al doilea beneficiu este ca se creaza o piata de desfacere dedicata amatorilor, semi-profesionistilor si profesionistilor din industria video si new media.

Vizitati worldmediacafe.com pentru a vedea etapa beta a acestei comunitati. Daca veti dori sa trimiteti filmul dumneavoastra, puteti face acest lucru oricand utilizand detaliile prezentate pe site.

Portalul va cuprinde diferite categorii: Entertainment, Culture, Travel, Education, Society, Politics, Spirituality, etc. Deasemenea, se furnizeaza toata tehnologia necesara pentru a traduce aceste filme, astfel incat filmul sa fie prezentat in limba lui originala cu traduceri in mai multe limbi, pentru buna dispunere a spectatorului si o mai buna intelegere a filmului prezentat.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Samsung dezvolta un chip flash inovator

11 septembrie 2006 – “Noua tehnologie va mari speranta de viata a NAND flash, permitand o miniaturizare imbunatatita a produsului si o economie mai mare a marimii in producerea electronicelor pentru consumatori”, spune presedintele Samsung Electronics Hwang Chang-Gyu.

Reprezentantii grupului sud-coreean al Samsung Electronics au spus luni ca a fost dezvoltat un nou super chip cu suficienta capacitate pentru a stoca 36000 de fotografii de inalta rezolutie sau 40 de filme.

Cel mai mare fabricant de chip-uri de memorie spune ca a dezvoltat primul chip de memorie flash NAND de 32 gigabytes, bazat pe o tehnologie de procesare de 40 nanometri. Chip-urile sunt folosite in camere digitale si in playere de muzica, printre alte aplicatii.

”Am deschis un capitol nou in istoria chip-urilor de memorie”, spune presedintele Samsung Electronics, Hwang Chang-Gyu. Dezvoltarea va extinde in mod deosebit speranta de viata a chip-urilor de memorie flash NAND, folosite de obicei in camere digitale, playere MP3 si alte bunuri multimedia, spune acesta. Hwang a mai spus ca noul produs garanteaza “un nivel mai mare de siguranta si control imbunatatit” al stocarii de date. Noul chip este cu 28% mai mic in ceea ce priveste marimea celulei de stocare a datelor.

Samsung a dezvoltat prima memorie flash de 256 megabytes in 1999 si a lansat pe piata anul trecut un chip de memorie flash NAND de 16 Gb folosind tehnologie de procesare de 50 nm. Mai putini nanometri inseamna ca mai multi semiconductori pot fi produsi.

Dispozitivul flash foloseste arhitectura Charge Trap Flash (CTF), care imbunatateste viteza chip-ului prin reducerea nivelurilor de zgomot dintre celule. Acest lucru a fost facut posibil printr-o structura alcatuita din tantal, oxid de aluminiu, nitrit, oxid si silicon.

Noud dispozitiv va ajuta Samsung sa isi locul fruntas in acest sector, a spus Hwang, adaugand ca, din cate date se cunosc acum, compania a alocat in jur de 2.9 miliarde de dolari pentru cercetare si dezvoltare. Profitabilitatea Samsung a fost amenintata in ultimul timp de reducerile de preturi la chip-urile de memorie. In al doilea trimestru, vanzarile la semiconductori au scazut cu 7 procente, scadere datorata de reducerile respective.

Insa Hwang spune ca vanzarile chip-urilor Samsung vor urca din nou incepand cu al treilea trimestru, ajutate de cererea puternica si de productivitatea imbunatatita.

Preturile memoriei flash de tip NAND se vor stabiliza dupa o usoara saturatie in primul trimestru al urmatorului an, in timp ce memoriile de tip D-RAM care sunt acum folosite cu precadere in PC-uri, vor avea un rol puternic pana in 2009.

El a mai spus ca Samsung a mai dezvoltat si primele chip-uri random access memory din lume, cu schimbare a fazei, de 512 Mb (numite P-RAM), precum si o serie de chip-uri de memorie hibrid, de viteza mare. P-RAM-urile (memorie non-volatila) cresc viteza de procesare a datelor de 30 de ori mai mult decat chip-urile existente si sunt mai competitive in productie decat memorie flash existenta pe piata in momentul de fata. Acestea vor fi disponibile incepand cu 2008.

Aici, aici si aici gasiti mai multe informatii despre tehnologia NAND.

Sursa: NewsFactor Network

Noua serie Nvidia Geforce 7

Bucuresti, 07 Septembrie 2006 - Noile NVIDIA GeForce 7900 GS şi GeForce 7950 GT Restabilesc Nivelul de Performanţă în Segmentele lor de Preţ.

Corporaţia NVIDIA ( Nasdaq: NVDA), liderul mondial în tehnologia procesoarelor cu grafică programabilă, redefineşte astăzi aşteptările de performanţă pentru plăcile video în două din cele mai populare segmente de piaţă pentru jucătorii pe PC. Disponibilă imediat, unitatea de procesare grafică (GPU) NVIDIA SLI™-ready GeForce 7900 GS oferă performanţă excepţională şi specificaţii de vârf la preţuri accesibile în jurul “price point-ului” de 219 euro. Disponibilă începând cu 14 septembrie 2006, GPU-ul GeForce 7950 GT oferă performanţe extraordinare şi memorie de 512MB în segmentul de preţ de 329 euro.

“Aceste noi GPU-uri aparţinând seriei GeForce 7 sunt proiectate să ofere o experienţă extremă de gaming high-definition şi experienţă video la un preţ pe care orice gamer şi-l poate permite”, a declarat Ujesh Desai, general manager, desktop GPUs la NVIDIA. “Gamerii pot acum să obţină mai multă performanţă şi dotări la aceste price point-uri populare, ca niciodată până acum”.

GeForce 7900 GS şi GeForce 7950 GT sporesc caracteristicile seriei de vârf NVIDIA GeForce 7900, incluzând:
• Tehnologia NVIDIA SLI – o inovativă si performantă platformă care permite utilizatorilor să scaleze în mod inteligent perfomanţa prin combinarea mai multor soluţii grafice NVIDIA într-un singur sistem. Folosind algoritmi brevetaţi de soft şi logică scalabilă dedicată în fiecare GPU NVIDIA şi MCP NVIDIA SLI pentru plăcile de bază, tehnologia SLI oferă o soluţie de calcul de înaltă performanţă pentru gameri şi pasionaţii de jocuri.
• Interfaţa de memorie pe 256 biţi şi memorie rapidă GDDR3 care permite viteză mare a cadrelor cu efecte speciale activate.
• Singura arhitectură cu suport integral pentru Microsoft DirectX® 9.0 Shader Model 3.0 – incluzând vertex texture fetch (VTF) – permite programe avansate de umbrire pentru efecte mult mai realiste.
• Tehnologie NVIDIA PureVideo™ care oferă calitate video, calitate foto excelentă şi culori vii pe orice ecran. GeForce 7950 GT aduce şi circuit HDCP pentru a permite cele mai noi experienţe de film HD DVD si Blu-ray pe PC .
• O arhitectură 3D de înaltă performanţă inclusă în Windows® Vista™ - primul sistem de operare din industria de gen care cere un GPU dedicat pentru a realiza potenţialul maxim .

Una dintre cele mai mari companii la nivel mondial în integrarea de plăci video oferă soluţii bazate pe GPU NVIDIA GeForce 7900 GS şi GeForce 7950 GT, incluzând Albatron, AOpen Inc., ASUSTek Computer Inc., BFG Technologies Inc., Biostar, Chaintech Computer Co. Ltd., Club3D, EVGA Corporation, Foxconn, Gainward Co. Ltd., Galaxy, Gigabyte Technology Co., Ltd., Innovision, Jetway, Leadtek Research Inc., MSI Computer Corporation, Palit Microsystems, Inc., Prolink, PNY Technology, Point of View, SPARKLE Computer Co., Ltd., and XFX

Pentru mai multe informaţii legate de seria de GPU GeForce 7, vă rugăm să vizitaţi nvidia.com.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Amazon deschide un magazin de download-uri video

8 septembrie 2006 – Amazon.com Inc. a prezentat publicului larg joi Unbox Video Store, rivalul direct al magazinului de clipuri video Apple iTunes 24-7; nou lansatul permite utilizatorilor sa cumpere sau sa inchirieze show-uri TV, filme sau orice alt continut video de pe internet.

Amazon Unbox ofera mii de clipuri de calitate DVD de la peste 30 de studiouri de filme si TV ce pot fi stocate pe pana la doua PC-uri si doua playere video portabile in acelasi timp, conform spuselor companiei.. Atunci cand un utilizator downloadeaza un film sau un spectacol, Unbox trimite in mod automat un al doilea fisier optimizat pentru dispozitivele portabile compatibile cu Windows Media. De asemenea, tine evidenta cumparaturilor media pe o pagina personala din Your Media Library a Amazon, care functioneaza ca un back-up, permitand utilizatorilor sa downloadeze cumparaturile video pe un PC aditional.

Unbox este unul din multele servicii ce tinteste la captarea atentiei crescute in ceea ce priveste download-ul de material video de pe Internet. Serviciul va fi un concurent al celorlalte magazine de download video cum ar fi cel al Apple Computer Inc., iTunes, si este o amenintare directa la serviciile DVD traditionale ale companiilor Blockbuster Inc. si Netflix Inc.

Utilizatorii interesati in folosirea Unbox pot merge la amazon.com/unbox. Amazon Unbox ofera o reducere de 1.99 dolari americani, suficient pentru un show TV gratuit. Insa utilizatorii noi vor trebui sa introduca informatia de pe card-ul lor de credit in sistem intai, aceasta fiind o parte a procesului de inregistrare, iar abia apoi pot downloada software-ul Amazon Unbox Video Player.

Preturile Unbox sunt intre 7.99 si 14.99 dolari pentru majoritatea filmelor, iar inchirierea filmelor recent lansate costa 3.99 dolari.

Video-urile pot fi de asemenea pot fi trimise ca un cadou. Tehnologia RemoteLoad a Unbox permite utilizatorilor sa cumpere continut video de la un PC, cum ar fi computerul lor de acasa si sa il download-eze pe un altul, dupa cum spun cei de la Amazon.

Utilizatorii sistemului de operare Apple Computer Inc. nu pot face cumparaturi de la Unbox. Serviciul functioneaza numai in sistemul de operare al Microsoft Corp., Windows XP. Utilizatorii cu PC-uri mai vechi ar putea avea dificultati, deoarece configuratia minima este un PC cu un microprocesor de 1.5GHz si 512 MB de memorie, cum ar fi DRAM (RAM dinamic), in adaugarea unei placi video DirectX (64 MB) si audio. Utilizatorii trebuie sa aiba de asemenea o conexiune capabila sa sustina rate de transfer de 800kbps, recomanda Amazon.

Unbox ofera un numar de oferte speciale pentru a atrage noii utilizatori. Din 14 septembrie pana pe 27 septembrie, de exemplu, toate episoadele finale, palpitante din ultimul sezon CSI (care momentan este difuzat si la televiziunile din Romania), inclusiv versiunile Las Vegas, Miami si New York, care vor fi date spre vanzare pentru numai un cent, acest lucru pentru a promova lansarea noului sezon din cele trei serii.

Compania ofera de asemenea, si toate cele 79 de episoade din seria originala Star Trek, inclusiv episodul pilot. Printre filmele disponibile pe Unbox se numara atat filme recente ca Inside Man, Failure to Launch, Walk the Line si V for Vendetta, cat si clasici ca Ben Hur si Poseidon Adventure. Universal Pictures, Sony Pictures si warner Bros. Entertainment sunt doar cateva dintre studio-urile de filme majore care au semnat cu Unbox.

Sursa: IDG News Service

Playere MP3 gratis de la Napster

Napster da gratis playere MP3 tuturor noilor abonati la serviciul portabil de muzica.

Oricine cumpara un abonament la Napster to Go, incepand cu 14 septembrie va primi un player MP3 iriver, Creative sau Dell.

Serviciul portabil de muzica Napster permite oamenilor sa umple un player MP3 cu track-uri nelimitate dintr-o biblioteca de doua milioane de cantece pentru numai 14.95 lire sterline pe luna.

Cei carora le surade aceasta idee pot primi player-ul MP3 inregistrandu-se la Napster.

Sursa: http://www.napster.com/

A fost dezvoltat prototipul unui disc DVD, HD DVD cu 3 straturi

11 septembrie 2006 – Toshiba Corp. Si Memory Tech Corp. au dezvoltat un disc optic cu trei straturi ce poate fi citit atat de player-ele DVD, cat si de cele HD DVD.

Discul, ce poate fi gasit pe piata cel mai devreme anul viitor, va face posibil pentru companiile de filme sa puna in acelasi pachet o versiune standard si una de inalta definitie a aceluiasi film, pe un singur disc. Asta inseamna ca clientii nu vor trebui sa cumpere din nou aceleasi filme atunci cand fac trecerea de la DVD la HD DVD.

Cele doua companii au lucrat impreuna la dezvoltarea unui disc optic ce poate stoca atat DVD, cat si HD DVD, iar continutul comercial pe asemenea discuri este deja pus in vanzare in Japonia. Adaugarea unui al treilea strat inseamna mai mult continut de standard sau inalta definitie ce poate fi inregistrata pe un disc.

Fiecare strat poate stoca in jur de doua ore de continut cu definitie standard si patru ore de continut de inalta definitie, asta daca se foloseste compresia MPEG4 AVC. Asta inseamna ca aproximativ patru ore de continut SD si HD poate fi stocat daca doua straturi sunt folosite pentru DVD si un strat pentru HD DVD.

Inainte ca discul sa fie comercializat, trebuie sa fie aprobat de DVD Forum ca un standard acceptat. Toshiba va aplica actele necesare curand si spera sa primeasca aprobare pana la sfarsitul acestui an, a spus Yuko Sugahara, un purtator de cuvant al Toshiba, in Tokyo. Daca reuseste, inseamna ca discul va fi gasit pe piata la inceputul anului viitor.

Sursa: IDG News Service

Design by Emark.ro