Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 73
Romanii pot testa gratuit solutia antivirus BitDefender pentru telefoane mobile

Bucuresti, 13 Septembrie 2006 - BitDefender, divizia de securitate a datelor a SOFTWIN, a lansat versiunea publică pentru testare a aplicaţiei sale antivirus pentru protecţia telefoanelor mobile şi a echipamentelor digitale de buzunar (PDA), realizat pentru sistemele de operare Symbian şi Windows Mobile.

Tehnologia oferă protecţie a dispozitivelor mobile, scanând fişierele accesate de utilizator şi oferind în plus opţiunea de a scana fişiere după dorinţa acestuia. BitDefender Mobile Antivirus v2 va putea fi actualizat constant, prin GRPS, conexiune Wi-Fi, sau prin sincronizarea echipamentului mobil cu un computer conectat la Internet.

"Le oferim utilizatorilor şi producătorilor de echipamente posibilitatea de a testa gratuit această aplicaţie, ce va deveni pe viitor extrem de utilă. Cercetarea şi dezvoltatea tehnologiei în acest domeniu a inceput în echipa BitDefender încă de acum 2 ani. În 2004, când a fost detectat primul virus pentru echipamente mobile, am lansat imediat o aplicaţie dedicată acestora, care proteja sistemul de operare. De atunci, lucrăm la dezvoltarea unei aplicaţii profesionale, iar la inceputul acestui an am lansat prima versiune beta", a declarat Carmen Maierean, BitDefender Product Manager.

Produsul poate fi descărcat de doritori de pe adresa beta.bitdefender.com/mobile/. Lansarea antivirusului pentru mobile plasează BitDefender între primele 5 companii mondiale care au abordat acest segment.

Deşi nu există încă numeroşi viruşi pentru echipamentele mobile de buzunar, mai multe descoperiri din ultimul timp demonstrează că astfel de infecţii vor deveni tot mai numeroase în următorii ani, pe măsură ce funcţiile dispozitivelor vor deveni din ce în ce mai apropiate de ale unui computer personal. Până acum, au fost semnalate circa 150 de aplicaţii pentru echipamentele mobile care pot fi calificate drept 'virus', prin acţiunea pe care o au asupra sistemului de operare. Nu au existat atacuri majore, iar viruşii care circulă au fost realizaţi mai mult pentru a arăta că se poate, fără a produce efecte distructive majore.

Viruşii care au fost depistaţi şi au în vizor astfel de echipamente pot şterge bazele cu date de contact, pot să apeleze numere cu suprataxă, pot să fure date personale şi să producă o serie întreagă de alte neplăceri (descărcarea bateriei, distrugerea fişierelor, etc.). Astfel, problema viruşilor pentru echipamente mobile nu mai poate fi ignorată.

Telefoanele mobile inteligente au toate dotările necesare pentru răspândirea rapidă a unei infecţii cu viruşi informatici. Au procesor, mediu de stocare (memorie internă sau card), sisteme de operare tot mai complexe, conexiuni la Internet, posibilitatea de a primi şi transmite mai depare mesaje e-mail, mesageria online sau MMS.

Utilizarea Blackberry şi a altor sisteme push-email (mesajul ajunge direct pe celular fără a mai verifica tot timpul contul) va duce în final la înmulţirea acestor probleme, spun specialiştii în domeniu. Deocamdată doar 8% dintre posesorii de celulare trimit şi primesc mesaje e-mail, dar numărul lor va creşte cu siguranţă pe viitor.

Conform studiilor realizate de compania VisionGain, piaţa de aplicaţii antivirus pentru echipamentele mobile va însuma încasări de 12,16 miliarde de dolari anul viitor (incluzând aici investiţiile făcute de operatorii de telefonie mobile la nivel de servere).

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Un nou rival pentru Zune si iPod

18 septembrie 2006 – In timp ce MP3 player-ul Microsoft Zune ramane deocamdata nimic mai mult decat o promisiune, Creative Technology a livrat pe piata un dispozitiv competitiv proiectat cu posibilitatea de vizionare a filmelor.

Proaspat lansatul Zen Vision W este un dispozitiv hand-held care beneficiaza de un ecran de 11 cm si software care face legatura cu Unbox, serviciul digital de vanzare si inchiriere a filmelor, lansat de Amazon la inceputul acestei luni.

Unbox ofera show-uri de televiziune si filme de la peste 30 de retele si studiouri, printre care si Paramount, 20th Century Fox, Warner Brothers si Fox.

Show-urile pot fi downloadate in computerele personale sau in MP3 playerele formatate special pentru asta, cum ar fi Vision W, conform spuselor celor din Milpitas, California, baza Creative.

”Am proiectat Creative Zen Vision W astfel incat sa se sincronizeze usor cu marile servicii de download video”, a spuc seful executiv al Creative, Sim Wong Hoo. Apoi au adaugat un ecran lat pentru ca “filmele si spectacolele TV sa arate grozav”, a adaugat el.

Vision W se gaseste in versiuni de 30 GB sau de 60 GB. Bateria reincarcabila furnizeaza energie pentru aproximativ 4 ore si jumatate de playback video, conform celor de la Creative. Se mai spune despre Vision W ca poate stoca cantitati imense de muzica si zeci de mii de fotografii incarcate direct de pe camere digitale.

Playerul include un microfon incorporat, alarma, un radio FM si calendare ce se sincronizeaza cu Microsoft Outlook. Daca se asculta numai muzica, viata bateriei creste pana la 14 ore.

Vision W este compatibil cu serviciile online cum ar fi Urge, Yahoo Music Unlimited, Napster To Go si MSN Music.

Versiunea de 30 GB costa in jur de 300 dolari, si poate stoca pana la 120 ore de clipuri video. Modelul de 60 GB costa 400 dolari si stocheaza de doua ori mai multe fisiere in format video.

Playerele sunt disponibile la o serie de magazine online, inclusiv Amazon.com, si pe site-ul Wal-Mart.

Vision W intra pe piata ca o competitie directa la player-ul MP3 ce poarta numele Zune ce va fi lansat de fostul partener Creative, Microsoft.

Microsoft a prezentat player-ul si magazinul Zune pe 14 septembrie si a promis sa le faca disponibile pana la sfarsitul sezonului de cumparaturi pentru sarbatorile de iarna, special pentru a concura cu magazinul online Apple iTunes si linia de playere MP3 iPod.

Analistii industriei au concluzionat rapid ca Zune poseda putine sanse de a ameninta iPod, intrucat vanzarile acestuia reprezinta mai mult de 75% din vanzarile din intreaga lume.

Specificatiile dispozitivului se pot gasi pe site-ul oficial.

Sursa: http://www.mybroadband.co.za/

Chip-urile laser pot transforma centrele de date

19 septembrie 2006 – Laserul hibrid cu silicon al Intel, care , conform companiei, a rezolvat o problema tehnologica signifianta, ar putea avea un impact major in ceea ce priveste centrele de date, permitandu-le executivilor IT si managerilor centrelor de date sa regandeasca la amplasarea echipamentul si la desfasurarea serviciilor.

Intel a demonstrat abilitatea de a crea laseri combinand materialul InP (Indium Phosphide – un semiconductor compus si indiu si fosfor) cu silicon ieftin, folosind un proces de manufacturare traditional pentru a crea transmitatoare care pot opera la viteze de 1 terabit-pe-secunda, sau aproximativ de 1000 de ori mai rapid decat conexiunile Ethernet acum folosite in centrele de date, care functioneaza la viteze de 1 pana la 10GBps.

”Imaginati-va ca distantele nu mai conteaza”, spune Victor Krutul, directorul strategiei de silicon photonics pentru Intel. “Putem re-proiecta platforma si putem sa incepem sa ne gandim la noi oportunitati.”

Transmitatoarele traditionale cu silicon furnizeaza posibilitatea interconexiunilor in majoritatea sistemelor de calculatoare din ziua de azi, dar sunt limitate de catre proprietatile electrice ale firelor de metal folosite in chip-uri. Semnalele electrice de pe fire creeaza “sunet”, ce limiteaza distanta posibila dintre diferitele componente ale sistemului si distantele dintre platformele de calcul integrate.

Dispozitivele optice nu genereaza zgomot si sunt folosite in industria telecomuncatiilor pentru a transmite date peste distante de 35 km sau chiar mai mult. Cercetatorii au inteles de mult beneficiile potentiale ale interconexiunilor optice, dar costurile ar fi in jur de 100,000$ pentru fiecare conexiune, comparat cu pretul de 1$ pe conexiune pe care Intel spera sa il ajunga pentru laserul sau hibrid cu silicon.

In aditie la conectarea diverselor componente cum ar fi procesoarele sau memoria intr-un PC sau un server, tehnologia optica poate fi folosita pentru a conecta placi si sisteme.

”Imaginati-va ca un mic chip intr-un server de trimitere a datelor de cel putin de 1000 de ori mai rapid decat astazi”, spune Krutul. “Imaginati-va ca se pot incarca filme in secunde, practic in timp real.”

In interiorul centrului de date, designerii ce folosesc capabilitatea de interconexiune optica in viitor nu vor mai fi limitati la distante de 17 pana la 20 inches intre interconexiuni. Vor putea sa imprastie cantitati de mare densitate in multe arii izolate, si pot crea “supercelule”, unde mari blocuri de memorie sau microprocesoarele pot fi stocate si impartite in intreaga intreprindere.

Laserii cu silicon vor avea in jur de 5 ani si de multa munca inainte sa fie dati spre vanzare, spune Jrutul. “Stiu cum sa construim”, spune acesta, “am dovedit stiinta. Avem toate componentele individuale si acum trebuie sa le integram si sa le facem sa functioneze.”

Cercetarea este facuta de catre Intel, in cooperare cu University of California, Santa Barbara, unde John Bowers, un profesor de inginerie electrica si computerizata, este un cunoscut expert in cercetarea InP.

Materialul bazat pe InP este folosit pentru generarea de lumina si amplificare in timp ce siliconul este folosit pentru a contine si a controla laserul. Fabricarea transmitatoarelor implica folosirea unui gaz incarcat electric la temperatura mica, pentru a crea un strat subtire de oxid pe suprafetele ambelor materiale.

Atunci cand sunt incalzite si presate, stratul de oxid dunctioneaza ca un lipici pentru a uni cele doua materiale intr-un singur chip. Atunci cand este aplicat voltajul, lumina generate in materialul de InP trece prin stratul de oxid, iar mai apoi in structura valurita a chipului, unde este continut si controlat, creand laserul hibrid din silicon.

Sursa: http://www.informationweek.com/

Microsoft lanseaza un rival pentru YouTube

19 septembrie 2006 – Serviciul de video-sharing Soapbox Microsoft va fi disponibil intai doar pe baza invitatiilor. Compania planuieste sa integreze Soapbox in portofoliul sau de servicii online, inclusiv in serviciul sau de blogging Services si serviciul de instant messaging.

Microsoft a anuntat marti ca a lansat un serviciu de video-sharing care va provoca popularul YouTube in piata in crestere pentru online video, atat amator, cat si profesional.

Lansand Soapbox, Microsoft sta cu ochii pe succesul YouTube, care din ianuarie pana in iunie a crescut cu 297%, ajungand la o audienta unica de 19.6 milioane, conform Nielsen/NetRatings. Cheia pentru succesul YouTube esre abilitatea utilizatorilor inregistrati de a uploada material video si de a-l imparti cu prietenii.

”Microsoft se arunca cu capul inainte, dar este increzator ca trebuie sa fie in mijlocul evenimentelor”, spune Joe Wilcox, analist la Jupiter Research.

Misterul site-urilor precum YouTube, acum si Soapbox, este in obtinerea banilor. In timp ce atasarea calupurilor de publicitate la video sharing este evidenta. O asemenea miscare ar deranja utilizatorii, care tind sa fie in majoritate adolescenti si tineri adulti, acest lucru fiind suficient pentru a-i duce catre competitori. O alta problema este violarea drepturilor de autor.

Cei ce uploadeaza clipuri video pe YouTube includ clipuri din spectacole TV, videoclipuri si alte materiale ce drept de autor. In timp ce site-ul da jos asemenea materiale la cererea detinatorilor dreptului de autor, au fost cateva discutii in contradictoriu in industria divertismentului in legatura cu esuarea YouTube in prevenirea acestor tipuri de postari.

Cu toate acestea, asemenea rate de crestere impresionante vor atrage sigur competitori cum ar fi Microsoft, care a introdus Soapbox, facandu-l disponibil numai pe baza invitatiilor in Statele Unite. Oamenii interesati se pot inscrie la un asemenea serviciu, pe care fabricantul de software il va extinde la un grup initial de 5000 de testeri in urmatoarele saptamani.

Microsoft planuieste sa implementeze o politica de protectie a drepturilor de autor similara cu cea a YouTube, stergand continutul licentiat la cererea detinatorilor drepturilor de autor, spune Benett. Ambele servicii vor oferi de asemenea si aceleasi functii de baza pentru upload si share.

Soapbox, oricum, va avea avantajul de a se integra cu portofoliul Microsoft de servicii online, inclusiv serviciile de blogging si instanta messaging, numite Spaces si Messenger.

In aditie, Soapbox are propriul player pentru uploadarea, cautarea si impartirea clipurilor video, activitati pe care o persoana le poate face in timp ce vizioneaza un clip video. “Este mai dinamic, mai amuzant si mai interactiv (decat YouTube)”, spune Benett.

Utilizatorii pot nota clipurile si le pot aplica o eticheta, astfel incat acestea pot fi gasite mai usor, la o utilizare urmatoare. Linkurile la clipurile video pot fi trimise via email, iar playerul Soapbox poate fi pus intr-un website sau un blog. Soapbox poate fi accesat folosind Internet Explorer 6, Firefox 1.0.5, sau versiunile lor mai recente. Utilizatorii vor trebui sa ruleze fie Windows XP, fie Macintosh OS X.

Bennett crede ca Microsoft va incepe sa faca bani imediat ce Soapbox este lansat prin luarea continutului de pe site si prezentarea lui pe MSN Video, ce genereaza cei mai multi bani decat orice calitate de pe portalul Microsoft. Platforma Soapbox poate fi folosita, de asemenea, si pentru a conduce concursurile de creatie video.

Numarul de servicii de online video a crescut dramatic in ultima vreme, in mare parte datorita canalele TV, studiourile de filme si alti furnizori de continut care au adoptat internetul ca un canal de distributie. Toate portalurile majore de internet, cum ar fi Yahoo, Google, AOL si MSN ofera clipuri video profesionale.

YouTube isis datoreaza cresterea datorita faptului ca furnizeaza un mod usor pentru ca oamenii sa uploadeze si sa imparta propriile clipuri video. Site-urile cu continut generat de utilizatori ce ofera platforme pentru impartit fotografii, clipuri video si blogging reprezinta 5 din primele 10 branduri web care au crescut cel mai mult in luna iulie a acestui an.

YouTube, oricum, a inceput sa ofere material video de la companii de divertisment majore. Luni a fost anuntat ca site-ul are contract cu Warner Music Group., pentru a distribui muzica acestei companii, de la artisti precum Paul Simon, Madonna si Red Hot Chili Peppers.

Sursa: http://www.informationweek.com/

Sony Ericsson lanseaza un nou serviciu de download de muzica

19 septembrie 2006 – Primele care vor oferi serviciul M-BUZZ vor fi telefoanele walkman W850 si W950, anuntate mai devreme, in acest an si sunt programate pentru livrare in afara Statelor Unite la sfarsitul acestui an.

Fabricantul de telefoane mobile Sony Ericsson a spus marti ca va fi lansat un nou serviciu pentru telefoane care va permite descarcarea melodiilor intregi, pentru inceput concentrandu-se pe artisti noi si recent lansati.

Cei care fabrica si vand telefoane mobile au integrat diverse playere pentru muzica in dispozitivele lor, ca o amenintare la iPod-ul Apple. Sony Ericsson si-a botezat noul serviciu M-BUZZ, iar acesta va folosi o versiune imbunatatita al serviciului sau PlayNow si internetul.

Primele telefoane care ofera M-BUZZ vor fi W850 si W950, anuntate la inceputul acestui an si programate pentru vanzare pe pietele din Europa, Asia si America Latina in ce-a de-a doua jumatate a anului 2006”, au spus oficialii Sony Ericsson intr-o declaratie.

Compania, ale carei actiuni sunt impartite in mod egal de Sony Corp. si Ericsson, a spus ca initial va oferi un numar limitat de artisti si trupe in fiecare luna, alese din registrele Sony/ATV Music Publishing. ”Initial, vom oferi continut pentru descarcat, aspectele comerciale urmand sa fie dezvoltate mai tarziu, din moment ce caracteristici aditionale sunt incorporate in spatiul M-BUZZ”.

Strategy Analytics a spus ca aproape 100 de milioane din telefoanele vandute anul acesta vor avea music playere incorporate, iar ca acest numar va creste pana la 800 de milioane de unitati pana in 2010. Aceasta se compara cu 8.11 milioane de iPod-uri vandute in trimestru aprilie – iunie, ceea ce inseamna cu 32% mai mult decat in anul anterior, dar mai putin, fata de numarul de 8.5 milioane vandute in trimestrul ianuarie – martie.

Fabricantii de telefoane vad muzica in format digital ca una dintre cele mai importante elemente pentru vanzarea unor telefoane noi, mai scumpe, in vreme ce incearca sa mentina preturile medii de vanzare, cu toate ca cererea pentru telefoane ieftine devine din ce in ce mai mare.

Nokia a spus la inceputul lunii august ca va achzitiona distribuitorul de muzica digitalacu baza in Statele Unite, Loudeye Corp. pentru 60 milioane de dolari.

Serviciul curent Sony Ericsson PlayNow permite utilizatorilor sa asculte un fragment din ringtone, iar mai apoi sa-l cumpere.

Sursa: Reuters

Google imbunatateste motorul de cautare a documentelor

20 septembrie 2006 – Google a lansat unelte de cautare imbunatatite, care permit companiilor sa examineze 30 de milioane de documente pastrate pe retele sau site-uri web.

Noua versiune a “Google Search Appliance” consista dintr-o combinatie de hardware si software si suporta 16 limbi, inclusiv chineza, franceza, spaniola, coreeana si japoneza, comform spuselor companiei din Mountain View, California. Noile functii includ posibilitatea utilizarii seriilor de date si numere cum ar fi preturile pentru a restrictiona rezultatele cautarilor.

Aplicatia de cautare a fost introdusa in 2002 si este folosita de mii de organizatii pentru a gasi informatii pe computerele corporatiilor sau pe web site-uri, conform Google, care a oferit versiuni customizabile pentru cautari extensive.

Pentru mai multe informatii despre aceasta aplicatie, click

Sursa: http://www.mybroadband.co.za/

Design by Emark.ro