Depozitul de calculatoarePentru a fi sigur ca serviciul de mail nu va opreste mesajele de la noi introduceti adresa itghid@nospam.ro in Address Book

depozitul de calculatoare

Cuprins:


Powered by NOSPAM
www.nospam.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: http://www.nospam.ro/
Email: nospam@nospam.ro

 

numarul 75
Juniper Networks – lider pe piata de firewall/VPN

Bucuresti, 26 Septembrie 2006 - Juniper Networks este in prezent lider pe piata de firewall/VPN si a doua companie pe piata globala de solutii de securitate IT. Aceasta clasificare a fost publicata in cel mai recent raport Infonetics Research si a fost realizata pe baza criteriilor financiare.

Potrivit raportului Infonetics Research, in cel de-al doilea trimestru din 2006, Juniper Networks a inregistrat o cota de piata de 35% pe segmentul tehnologiilor firewall/VPN si o crestere de 10% pe piata globala a produselor de securitate, in timp ce la nivelul companiilor concurente s-a observat o incetinire semnificativa a ritmului de crestere.

'Obtinerea locului 2 pe piata globala de securitate a retelei reprezinta o realizare importanta pentru Juniper Networks, realizare care consolideaza pozitia de lider a companiei pe pietele de SSL VPN si firewall high-end,' declara Jeff Wilson, Analist Senior in VPN si securitate in cadrul Infonetics Research. 'In plus, Juniper Networks a demarat recent un proces de mare anvergura in vederea lansarii unei noi serii de solutii dedicate securitatii aplicatiilor, proiect care va aduce cu siguranta o dezvoltare semnificativa a procesului de business.'

In prezent, clasa de produse high-end firewall/VPN Juniper Networks include seria NetScreen-5000, oferind capabilitati de pana la 30Gbps pentru firewall high-end si 15Gbps pentru VPN, precum si Integrated Security Gateway (ISG) 1000 si 2000. Juniper Networks este in prezent compania care stabileste standardele pentru multi-service security gateways, oferind platformele ISG 1000 si 2000 ca echipament firewall/VPN sau ca solutie unitara cu functionalitati de detectare si prevenire a intruziunilor (IDP).

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Castigatorii Finalei Nationale World Cyber Games

Bucuresti, 03 Octombrie 2006 - Finala Nationala World Cyber Games 2006, ce a avut loc la Romexpo in perioada 28 septembrie – 1 octombrie, si-a desemnat castigatorii. Acestia sunt: echipa The elder Gods (TeG) la proba de Counter-Strike, Cristi Rus la Need For Speed si Cristian Coman si Ovidiu Patrascu la FIFA 2006. Cei 8 vor participa intre 18 si 22 octombrie la turneul final World Cyber Games ce va avea loc la Monza, pe faimosul circuit de Formula 1, unde vor concura cu alti 800 de gameri din peste 70 de tari pentru premii in valoare totala de 500.000 $.

„In urma a 4 zile de competitii, ce au insumat 28 de ore de gaming, am putut selecta pe cei 8 reprezentati ai Romaniei la cea mai mare competitie de jocuri PC si video din lume.

Rezultatele de la competitiile anterioare, precum si entuziasmul si pregatirea finalistilor ne determina sa plecam cu sperante ridicate la Monza” declara Silviu Stroie, Presedinte Professional Gamers League.

Premiile finalei nationale au o valoare totala de 20.000 euro si au constat in produse IT si in participarea castigatorilor la turneul final din Italia. In premiera pentru Europa de Est, in cadrul evenimentului a fost desemnat si un castigator WCG Mobile, care a castigat un premiu de 1.000 euro cash.

„Suntem incantati de succesul de care s-a bucurat finala nationala - 4.000 de spectatori care au vizionat live competitiile si 20.000 de persoane care au vizionat jocurile online.

Astfel, ne dorim ca parteneriatul EXPOTEK – PGL sa devina o traditie pentru World Cyber Games Romania si sa dezvoltam impreuna manifestarile din domeniul gaming-ului in Romania.”, spune Dan Voicu, Director Executiv EXPOTEK.

Finala nationala World Cyber Games a fost sustinuta de: Parteneri oficiali: Samsung si Vodafone Parteneri: AMD si UPC-Astral Sponsori: ABN SYSTEMS, ASESOFT, D-LINK, ELECTRONIC ARTS, GAMELOFT, GIGABYTE, HES, LEVEL, NVIDIA, PARLATEL, PC Center, PC COOLERS, RHS, TNT GAMES, UBISOFT si XtremPC.

Articol preluat de pe http://www.comunicatedepresa.ro

Modificare Skype pentru Mac

Skype a lansat un update care rezolva un defect important de securitate in software-ul sau de securitate pentru sistemul de operare al Apple Computer, Mac OS X.

Exista o vulnerabilitate in felul in care Skype pentru Mac utilizeaza link-urile web, conform unui consultant Skype. Un atacator ar putea construi un link pentru Skype cu continut virusat care, atunci cand este accesat, poate cauza intreruperea aplicatiei sau poate chiar compromite sistemul.

”Un utilizator de Mac ce foloseste Skype si acceseaza un URL special modificat poate avea probleme cu software-ul si este posibil sa execute cod arbitrar, fara consimtamant”, a spus compania in comunicat. Furnizorul de telefonie prin internet, parte a uriasului de licitatie online eBay, crede ca problema este una de mare risc.

Vulnerabilitatea exista in versiunile Skype pentru Mac anerioare si inclusiv 1.5.*.79. A fost rezolvata in 1.5.*.80 sau versiunile mai noi, care sunt disponibile pe site-ul Skype de marti.

Sursa: http://news.com.com

S-a lansat SPSS 15.0

Bucuresti, 02 Octombrie 2006 - SPSS Inc., un important furnizor mondial de programe de predicţie analitică, a lansat o versiune semnificativ îmbunătăţită a celui mai important pachet de programe de statistică, SPSS 15.0. Funcţionalităţile analitice adăugate la SPSS 15.0 vor îmbunătăţi semnificativ importante aplicaţii de predicţie, precum detecţia fraudelor şi reglementarea pretenţiilor, managementul feedback-ului clienţilor şi managementul call center-urilor.

Lansarea SPSS 15.0 demonstrează evoluţia continuă a liniei de produse în sensul abordării problemelor şi arhitecturilor la nivel de firmă. Deosebit de important, SPSS 15.0 va deschide SPSS Predictive Enterprise Services™ spre baza mai largă de clienţi SPSS. Aceasta va facilita dezvoltarea tehnologiilor statistice şi predictive ale SPSS într-o configuraţie de întreprindere reală, care beneficiază de o arhitectură robustă, orientată spre servicii. În vederea suportului scenariilor de utilizare în întreprinderi, SPSS 15.0 va integra, de asemenea, mai îndeaproape programele de statistică SPSS cu activitatea de extragere a datelor din cadrul companiei.

Versiunea SPSS 15.0 prezintă îmbunătăţiri în domeniul statistic, al vizualizării/raportării, al managementului datelor şi pe parte de server.

'Noul set de funcţionalităţi cuprins în SPSS 15.0 va fi extrem de valoros pentru American Airlines,' aafirmat King Douglas, analist principal la American Airlines. 'SPSS 15.0 va permite American Airlines să obţină informaţii esenţiale pentru factorii de decizie şi manageri în maniera cea mai oportună posibil, astfel încât să poată lua decizii bazate pe date. Este o îmbunătăţire valoroasă şi importantă a unui produs deja excelent.'

Îmbunătăţiri cheie ale SPSS 15.0:

O raportare îmbunătăţită
- Dezvoltarea Chart Builder, o interfaţă cu un puternic caracter vizual de creare a diagramelor, care a fost creată în SPSS 14.0.
- Tipuri noi de diagrame -- cu axă Y duală şi diagrame suprapuse -- permiţând clienţilor să evidenţieze informaţii mai complexe, precum şi o raportare mai sofisticată.
- Exportare facilă a rapoartelor SPSS în PDF. Sunt disponibile mai multe opţiuni pentru a permite exportul documentelor PDF.

- Permite întreprinderilor să lucreze în mod uniform cu date în cadrul produselor SPSS şi Dimensions, acum când este posibil atât importul cât şi exportul Dimensions Data Model™.
- Scrierea simplă în bazele de date din SPSS, folosind aplicaţia Export to Database Wizard.
- Permite clienţilor să-şi folosească propriile informaţii de dicţionar pentru variabile cu ajutorul atributelor personalizate (Custom Attributes).
- Lucrul mai simplu cu fişiere de date foarte mari prin personalizarea seturilor de variabile.
- Utilizarea mai precisă a algoritmilor concepuţi pentru atribute anormale cu ajutorul modulului add-on Optimal Binning din SPSS Data Preparation™.
- Abordează o gamă largă de probleme de modelare statistică, folosind modelele liniare generalizate (GZLM) şi ecuaţiile de estimare generalizate (GEE) din cadrul modulului SPSS Advanced Models™.
- Predicţia cu precizie a rezultatelor ordinale dintr-un design de mostră complex, folosind regresia ordinală a mostrelor complexe din cadrul modulului add-on SPSS Complex Samples™ .
- Obţinerea de opţiuni statistice extinse pe baza estimării bayesiene pentru date controlate şi clasificate ordonate cu programul Amos™ 7.0 de modelare a ecuaţiilor structurale (SEM). Programabilitate mai puternică
- Extensia SPSS Programmability Extension™, introdusă în SPSS Base 14.0, care permite utilizatorilor să dezvolte sintaxa limbajului comenzilor SPSS cu caracteristicile complete ale unui limbaj de programare extern ales, precum Python® sau Visual Basic.

- Noile caracteristici din SPSS 15.0 pentru utilizatorii SPSS Programmability Extension sunt:
- Capacitatea de creare a procedurilor în limbaje externe şi de includere a acestora în SPSS, inclusiv o interfaţă cu utilizatorul, şi livrarea rezultatelor într-o tabelă pivot interactivă SPSS în Output Viewer
- Citirea şi scrierea datelor de caz
- Crearea directă a variabilelor noi

- Pentru clienţii-firme, SPSS 15.0 include caracteristici noi şi puternice, care permit clienţilor să partajeze datele la nivel de firmă.
- Protejarea valorii analizelor cu controlul versiunii, controlul accesului şi alte caracteristici de securitate
- Asigurarea compatibilităţii cu necesităţile de reglementare, folosind un depozit centralizat, auditabil
- Îmbunătăţirea productivităţii analiştilor prin furnizarea de fişiere actuale şi consecvente
- Prin centralizare, reducerea la minimum a costurilor de IT a gestiunii programelor de analiză

Pentru o listă completă a noilor caracteristici ale programului SPSS 15.0, vezi spss.com.

Articol preluat de pe http:www.comunicatedepresa.ro

Apple Mac Pro este incoronat cel mai rapid PC din UK

5 octombrie 2006 – Computerul quad-core Apple Mac Pro a atins noi recorduri in benchmark-urile PC Pro, in primul test independent din UK al ultimului Mac ce foloseste tehnologie Intel.

Mac Pro este dotat cu doua dintre unitatile Xeon top-end, workstation-oriented. In principiu, acesta este lucrul care il face un computer quad-core, si este fabulos de rapid in ceea ce priveste sarcinile ce folosesc intensiv unitatea, atata timp cat aplicatia in discutie le poate folosi pe toate.

Pentru testare, cei de la PC Pro au instalat o copie a Windows XP Professional pe computer, folosind Apple Boot Camp beta. Rezultatele, referindu-se strict la performanta, spun tot ce trebuie despre noile procesoare Intel, precum si despre abilitatea Apple de a construi sisteme bazate pe acestea.

Computerul a atins viteze record in testul cu aplicatii multiple, cum ar fi cele din Microsoft Office, Photoshop si un decodor de muzica, toate acestea simultan, deci pastrand toate cele patru nuclee ocupate constant. Rezultatul a fost aproape de trei ori mai mare decat computerul bazat pe Pentium-D pe care sunt bazate testele din laboratoarele PC Pro.

A fost obtinut un scor similar si folosindu-se si testele de interpretare 3D, timpul mediu de interpretare pentru un frame fiind de 34 secunde, cand chiar si cele mai rapide computere de pana acum treceau de limita de un minut.

Au fost testate si specificatiile de top, cu procesoarele Xeon de 3 GHz 5160, 4GB memorie RAM, placa grafica Quadro FX5400 si 1.75 TB de stocare, toate acestea pentru 5000 de lire sterline.

Daca gandul ca un computer sa costa atat de mult cat o masina va sperie, specificatia de bazat, cu xXeon-uri duale de 2.66 GHz, 1GB de memorie RAM si grafica GeForce 7300 costa 1699 lire.

Sursa: http://www.pcpro.co.uk

Samsung lanseaza un monitor de 22 inch

3 octombrie 2006 – Samsung Electronics, un fabricant important de monitoare LCD si display-uri profesionale, a lansat un monitor LCD de 22 inch (SyncMaster 225BW).

Acest monitor se spune ca este compatibil cu versiunea Microsoft Vista, care este bazata pe un format widescreen.

Fiind creat atat pentru afaceri cat si pentru cei care utilizeaza computerul acasa, monitorul de 22 inch wide TFT-LCD are parte de un set “magic” de tehnologii, proiectate special pentru a produce o imagine cat se poate de realista, avand culori bogate, naturale si text clar. Timpul de raspuns de 2 ms recomanda monitorul pentru jocuri, spune compania.

SyncMaster 225BW utilizeaza tehnologia Samsung MagicTune care doreste sa permita utilizatorilor sa aiba control deplin asupra tuturor caracteristicilor, cu posibilitate extensiva de ajustare a culorii cu un singur click. Nefiind completata cu nici un cablu aditional sau interfata, comunicatia MagicTune se face exclusiv prin intermediul cablului video.

”Cu introducerea ecranului de 22 inch, Samsung furnizeaza tehnologie care livreaza imagine de inalta calitate la un pret decent”, spune Dennis Brett, business manager – monitoare, Samsung Electronics.

Samsung SyncMaster 225BW intentioneaza sa combine tehnologiile Samsung MagicColor si Magic Bright pentru a se asigura ca imaginea onscreen este mai realista si plina de culoare.

MagicColor este proiectat sa imbunatateasca tonurile culorilor in mod automat pentru zonele care au nevoie de corectie a culorii, in timp ce tehnologia MagicBright este facuta sa permita utilizatorilor sa schimbe luminozitatea si constratul display-ului pentru a le ajusta diferitelor aplicatii, doar apasand un buton.

Display-ul SyncMaster 225BW livreaza un numar mamxim de 16.2 milioane de culori, oferind o ratie de contrast de 700:1, luminozitate de 280 candele/metrul patrat, rezolutia este 1680 x 1050, unghi de vedere de 160 de grade, frecventa de scanare de 30-81 Hz, pe orizontala, 56-75 Hz pe verticala cu pixel pitch de 0.282 mm.

Sursa: http://www.mybroadband.co.za/

Creative anunta un kit de imbunatatire a experientei audio

Creative a dezvaluit informatii despre un nou dispozitiv care aparent imbunatateste calitatea de playback a formatelor MP3, WMA sau AAC, facand-o superioara celei de pe CD.

Xmod este bazat pe platforma audio X-Fi Xtreme Fidelity audio proiectata sa imbunatateasca sunetul calitatii, convertind-o la o calitate mai buna, in timpul playback-ului. Acest lucru se intampla imbunatatind frecventele joase si pe cele inainte, in timp ce imbunatateste dinamica audio pentru a crea un sunat mai clar si mai bogat.

Xmod poate fi conectat inline intre un Mac, PC, iPOd, Creative ZEN sau orice alt player digital de muzica cu un set de boxe/casti.

”Exista mai mult de 100 de milioane de oameni care asculta muzica MP3, AAC sau WMA pe playere iPod sau Zen, dar calitatea acestor fisiere comprimate este compromisa”, a spus Sim Wong Hoo, presedinte si CEO al Creative. “Creative Xmod le permite acestora sa asculta muzica la o calitate mai buna chiar decat pe CD.”

X-Fi Xtreme Fidelity furnizeaza doua tehnologii audio, X-Fi Crystaliser si X-Fi CMSS-3D. X-Fi Crystaliser converteste muzica MP3 analizand-o si identificand care parti anume au fost trunchiate sau stricate in timpul compresiei. Restaureaza in mod inteligent si selectiv notele inalte si joase ale instrumentelor cum ar fi tobele, basii si ciupitul chitarilor, care sufera pierderi in timpul compresiei MP3-urilor. In acelasi timp X-Fi creeaza sunet surround virtual, folosind tehnici proiectate pentru a plasa eemente audio specifice in canalul centrului virtual in timp ce muzica este rulata prin canalele de surround virtual.

Pentru mai multe informatii, x-fi.com

Sursa: http://www.pcpro.co.uk/

Tesco intra in afaceri de software

3 octombrie 2006 – Gigantul supermarket Tesco a anuntat ca planuieste sa vanda propriul software in magazinele sale. Tesco Software va fi disponibil in peste 100 de magazine Tesco, cu planuri de a iesi din Anglia in urmatoarele 12 luni.

Tehnologia si suportul pentru clienti vor fi furnizat via tescosoftware.com

Tesco intentioneaza sa lanseze serviciul cu 6 titluri – o suita office, doua produse de securitate/antivirus, un serviciu de finante personale, unul de ardere a CD-urilor/DVD-urilor, precum si unul de editare a fotografiilor, fiecare costand in jur de 20 de lire sterline. Software-ul a fost dezvoltat de catre o companie numita Formjet, bazata in Cambridge, aceeasi care se afla in spatele Ability Software si a altor aplicatii.

Ability pretinde un “mare grad de compatibilitate a fisierelor “ cu Microsoft Office. De asemenea, include un PDF Creator care permite utilizatorilor sa creez PDF-uri e-mail friendly in oricare din aplicatiile sale, inclusiv Write, Spreadsheet, Database, Photopaint sau Presentation. Mai include si Titanium Anti-Virus si Internet Security.

Tesco, acum avand o bucata buna din piata alimentelor, s-a extins si in alte arii, cum ar fi haine, telefoane mobile, asigurari si alte servicii.

In luna martie a acestui an, Tesco a mai anuntat ca va incepe sa vanda kit-uri Apple in 300 de magazine din UK, folosind acelasi branding pe care Apple il foloseste in magazinele sale. Acestei intamplari a urmat un proces.

In timp ce Microsoft probabil nu se va teme de vanzarile Office 2007, software-ul ce poarta brandul Tesco se poate dovedi atractiv consumatorilor care doresc un antivirus si protectie firewall, aceasta constituind o problema pentru vanzatorii de software de securitate, cum ar fi Symantec si McAgee.

Sursa: http://www.pcpro.co.uk/

Design by Emark.ro