Numarul 1  

Contine programul de filme Hollywood Multiplex

Despre newsletter...
Acest newsletter este primul dintr-o serie, speram noi cat mai lunga, de newslettere ce doresc a va prezenta saptamanal, in fiecare joi, unul din filmele de succes ce ruleaza pe marile marile ecrane. Va multumim ca v-ati abonat la newsletterul nostru si va uram: Vizionare placuta!.

In numarul de azi:

Razboiul Lumilor
War of the Worlds
UN NOU ATAC TERORIST, DAR NU AL OAMENILOR
Regia: Steven Spielberg
In rolurile principale: Tom Cruise, Dakota Fanning
Gen: Actiune, Aventuri, SF
Premiera in Romania: 29 iunie 2005
Durata: 116 minute
 

Stiu ce ganditi: iar extraterestrii? ”Not again!”… Dar “Razboiul lumilor” este o buna preluare a celebrei povesti a lui H. G. Wells, depasind ecranizarea clasica din 1953. Extraterestrii folosesc o tehnologie nemaintalnita, reusind sa lucreze cu masinarii enorme, echipate cu arme care carbonizeaza orice forma de viata. In regia lui Steven Spielberg si cu Tom Cruise in rolul principal, filmul se transforma in ceva mai mult decat un film cu extraterestrii. Spielberg, lucrand cu colaboratorul sau din "Jurassic Park", David Koepp, s-a hotarat sa puna accentul pe valorile familiei. In timp ce aceasta bizara specie extraterestra incearca sa elimine oamenii si sa preia conducerea Pamantului, vedem actiunea prin ochii unei familii. Un tata divortat, Tom Cruise, se lupta din rasputeri ca sa isi protejeze cei doi copii. Spielberg arata pretul supravieturii. Sunt momente in care oamenii se ajuta unii pe altii, dar si momente in care ei se lasa condusi de egoism. Nici Cruise nu joaca un personaj eroic, plin de bune intentii. El nu doreste decat sa isi protejeze copiii, in timp ce ei incearca sa ajunga la Boston pentru a se reuni cu mama lor si cu noua ei familie. O data ce extraterestrii incep sa carbonizeze tot cartierul, Ray (Tom Cruise) are o reactie nu neaparat exemplara, dar reuseste sa fuga impreuna cu familia sa. Non-eroismul personajului lui Cruise da insa un ton original intrigii. In ciuda faptului ca filmul pune accentul pe experientele naucitoare ale acestei familii, el pastreaza elementele romanului original al lui Wells. Spectatorii pregatiti stiintific vor recunoaste, insa, imposibilitatea geologica a unor aspecte ale filmului. Dar nici unul din aceste lucruri nu poate sterge valoarea de divertisment a unui film interesant si palpitant. “Razboiul lumilor” este unul din cele mai socante filme, din punct de vedere vizual. Efectele speciale nu sunt neaparat inovatoare, dar sunt convingatoare si bine realizate. Mai mult, atmosfera vizuala este munca unei echipe, care a mai lucrat cu Spielberg si pentru alte filme. Primul atac extraterestru apare o data cu o furtuna luminoasa, in timp ce din pamant ies masinariile imense, pregatite de lupta. In orice caz, si drama psihologica ocupa un rol important in intriga filmului. Nu este un film care trezeste intrebari existentiale, dar e un mod sigur o ecranizare pe care merita s-o vedeti, mai ales daca sunteti fani Cruise si fani S.F.
Powered by Emark
www.emark.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: www.nospam.ro
Email: nospam@nospam.ro
  Design by Emark.ro