numarul 2 

Palate si shopping, muzee si restaurante
Viena impaca perfect noul cu vechiul

 De la arta universala pana la politica internationala, de la muzica clasica pana la restaurante fastuoase, de la cea mai renumita arhitectura pana la cele mai renumite magazine numai bune de facut cumparaturi, Viena ofera vizitatorilor o experienta bogata, variata si incitanta. Acest oras este capitala Austriei, cu peste 1,8 milioane de locuitori, fiind totodata si cel mai mare oras al tarii. Galeria Österreichische Belvedere a Vienei este unul din cele mai importante muzee din lume, cu colectii variind din Evul Mediu, pana in ziua de azi. Muzeul este plasat in palatul Belvedere, pe care Printul Eugene de Savoy l-a construit ca resedinta de vara.
 Colectiile din secolele XIX si XX sunt plasate in regiunea de sus a palatului. Aici se afla lucrari originale ale multor artisti consacrati, printre care Ferdinand Georg Waldmüller si Jakob Alt, dar si ale impresionistilor francezi Claude Monet, Auguste Renoir si opere de arta ale lui Gustav Klimt, Egon Schiele si Oskar Kokoschka. In partea de jos a palatului Belvedere, se afla Muzeul de Arta Medievala si Muzeul Baroc. Cele doua cladiri sunt unite de o frumoasa gradina baroca. Intregul ansamblu sta alaturi de cele mai frumoase si cele mai bine pastrate palate istorice si parcuri. Din partea de nord, se poate admira panorama Vienei moderne si innoite. Cei 700 de ani sub Imperiul Habsburgic si-au pus amprenta asupra arhitecturii vieneze. Nici o altã operã din lume nu este asa de renumitã precum Opera din Viena.
 In ceea ce priveste faimoasa Bautura Alpine Herbal, ea este deja un bun cultural pentru vienezi. Dupa Coca-Cola, Almdudler este pe locul doi in topul celor mai populare bauturi din intreaga Austrie. Almdudler, cu gustul sau racoritor de ierburi, face austriecii fericiti inca din 1957!
 Numele capitalei este asociat si cu Palatul Schoenbrunn, binecunoscut pentru frumusetea si bogãtiile sale. Schönbrunn are o lunga traditie si este unul din cele mai importante nonumente din istoria austriaca. In 1996, UNESCO l-a adaugat pe lista mostenirilor culturale ale lumii. Istoria palatului incepe in Evul Mediu. In 1569, Maximilian II a devenit proprietarul Schönbrunn-ului. El a extins complexul cu un parc si o gradina zoologica. Aceasta era locul multor pasari exotice, cum ar fi cocosii salbatici si cei trucesti. Maximilan era un vanator pasionat si isi petreceea mult timp vanand animalele din propria gradina. Gardul impunator al acestei gradini a fost distrus in 1605 de trupele ungare, iar in 1683, castelul a fost iarasi distrus de aramata turca. Trei ani mai tarziu, Leopold I a dat ordin sa se restaureze. A durat mult timp pana cand palatul a fost reparat. Imparateasa Maria Theresa a fost cea careia i-a placut foarte mult acest loc si a grabit reparatiile. Astfel a fost construita o monumentala cladire din sticla, intre 1880-1882. Viena reusit sa mentina si ambianta fastuoasa a trecutului sau istoric, dar sa ramana si unul din cele mai importante orase internationale
Sursa: http://myaustria.info/

 Mai multe agentii au oferte interesante pentru excursii in Viena. Incercati-le : http://www.abgrup.as.ro/
http://www.hotelmoldovaiasi.ro/
http://www.paralela45.ro/

Powered by Emark
www.emark.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: www.nospam.ro
Email: nospam@nospam.ro
Powered by Emark