O carte pe luna
 
Numarul 1 / Anul 1 
Despre newsletter...


     In ziua de azi, nu-ti trebuie prea multa inteligenta sau creativitate ca sa-ti publici o carte. Au disparut de mult scribii carora marii intelepti ai secolelor le dictau capodoperele in ceasul inspiratiei. A disparut si flacara poetica pe care Macedonski o astepta pentru a scrie.
     Astazi, ca sa publici, e in principal nevoie de multi bani. Sutele de aparitii editoriale nu-l fac decat confuz pe cititorul care vrea sa cumpere o carte buna. Cum multi nu isi permit sa dea banii pe zece opere, dintre care, cu putin noroc, doar doua merita citite, e nevoie de propriul expert in carti. Eventual, sa nici nu trebuiasca sa va deplasati la el… Ar fi chiar ideal sa va trimita un mail, e cel mai comod si cel mai simplu! Seria de newslettere “O carte pe luna” va ajuta sa alegeti ce e pe gustul dumneavoastra!

Codul lui da Vinci


Dan Brown,

Biblioteca Rao, Bucuresti, 2004, 476 pagini

Coperta Codul lui DA VINCINu este un thriller tipic. Nu este o carte politista, ci un melanj fericit de aventura si mister, de dialog si poveste. Custodele Muzeului Luvru este ucis de un catolic membru al societatii religioase Opus Dei. Acesta practica “mortificarea corporala”, adica purta un brau numit cilice, facut din spini metalici ascutiti, care-i patrundeau in carne – ca un “memento” continuu al suferintelor lui Iisus. Cel ucis era membru al unei alte societati secrete reale ,fondate in 1099 si ultimul care cunoastea misteriosul codul al lui da Vinci.
Autentic dincolo de granite, scriitorul de origine americana da cele mai fertile detalii, care ii populeaza romanul, ca niste personaje vii: cifre, coduri secrete, interpretari mistice si simboluri, date biografice reale. Pentru a testa autenticitatea cartii, accesati site-ul pe care Dan Brown il da ca reper in cartea sa. www.odan.org este pagina societatii religioase Opus Dei, congregatie catolica implicate in numeroase scandaluri la Vatican din cauza practicii reale de “mortificare corporala”.Cilice
“Codul lui da Vinci” a facut deja istorie, fiind romanul care a vandut cele mai multe exemplare intr-un singur an. “Cartile lui Dan Brown au devenit de curand lectura obligatorie pentru mine. Codul lui da Vinci este un roman de-a dreptul fascinant si captivant- perfect pentru cei care cred in teoria conspiratiei, pentru cei carora le plac puzzle-urile sau, pur si simplu, pentru toti cei carora le place sa citeasca o poveste scrisa. Eu, unul, m-am indragostit de aceasta carte.”, spune Harlan Coben.

Recenzie de Bianca Stanescu

 

Powered by Emark
www.emark.ro
Despre NOSPAM
NOSPAM este un serviciu gratuit de informare periodica specializat in newslettere pe diferite teme. Te poti abona la oricare dintre newsletterele NOSPAM si vei primi in fiecare luna cele mai interesante si utile informatii din domeniul ales.

Toate titlurile:
Abonare
Daca acest newsletter ti-a fost trimis de un prieten si vrei sa te abonezi apasa aici
NOTA: nu furnizam adresa de email unei terte parti
Trimite unui prieten
Trimite acest newsletter prietenilor interesati.
Dezabonare
Daca vrei sa nu mai primesti acest newsletter urmeaza instructiunile de la sfarsitul emailului.
Contact
Daca ai intrebari sau sugestii legate de acest newsletter, scrie-ne la nospam@nospam.ro

Web: www.nospam.ro
Email: nospam@nospam.ro
  Design by Emark.ro